Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 10 Kasım 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Devlerin gözü Tekel’de

Üçüncü kez görücüye çıkarılan Tekel ihalesinde şartname satışı başladı. Yetkililer, son teklif verme tarihi olan 25 Ocak’a kadar şartname satışının süreceğine dikkat çekerek, firmaların bilgi odasına girmeyi beklediğini söylüyor.

İlk ihalede en yüksek teklifi verdiği halde değer tesbit rakamını ulaşmadığı için elenen JTI bu kez son derece istekli. Şirket yönetiminin Londra merkezli açıklamalarında 1.5 milyar dolara kadar çıkılabileceği belirtiliyor. Firma iptal edilen ilk ihalede ise 1.1 milyar dolar vermişti. Son yıllarda pazar payını artıran BAT da ihale için hazırlık yapan gruplar arasında. Yine Altadis’i almak için harekete geçen Imperial de ilgililer arasında. Yetkililer ayrıca, operatör olma şartı aranmadığı için özellikle Amerikalı ve İngiliz yatırım fonlarının da ihale ile yakından ilgilendiğini belirtiyor. Korelilerin ikinci ihale için bilgi aldığı ancak henüz bu ihaleye yönelik resmi bir ilgilerinin bulunmadığı söyleniyor.

Yerlilerde ise Doğan Grubu, Bakkallar ve Bayiler Federasyonu’nun yanı sıra, Limak’ın da ilgili olabileceğine dikkat çekiliyor.

/ ANKARA

10.11.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Bütçe açığı endişe verici

  Vergi geliri düşecek

  Beyaz eşyaya zam yolda

  Cari açık 26 milyar doları aştı

  Yılmaz: Gerekçe olmadan faiz inmez

  Devlerin gözü Tekel’de

  108.9 milyar dolar döviz kazandık

  Vatandaş döviz biriktiriyor

  Peugeot 308, 31 bin YTL tanıtım fiyatıyla


 Son Dakika Haberleri