Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 10 Kasım 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Yılmaz: Gerekçe olmadan faiz inmez

Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz ise, faiz ve kur politikalarının öne çıkarılmasının büyüme için gerekli yapısal reformları gölgede bıraktığına dikkat çekti.

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) öncülüğündeki üretici ve ihracatçılar, Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz ve banka yönetimiyle bir araya geldi. Gazete ilanlarıyla “şok faiz indirimi” çağrısı yapan üretici ve ihracatçılar, Yılmaz’a YTL’nin aşırı değerlendiğini anlattı. Üretici ve ihracatçılar, yüksek faiz politikası terk edilerek döviz kurunun olması gereken seviyeye yaklaşmasının sağlanmasını istedi.

Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz ise, faiz ve kur politikalarının öne çıkarılmasının büyüme için gerekli yapısal reformları gölgede bıraktığına dikkat çekti. Yüksek faiz, düşük kur politikaları olmadığını anlatan Yılmaz, uygulanan politikanın düşük enflasyon için gereken faiz politikası olduğunu savundu. Yılmaz, teknik gerekçeleri oluşmadan indirim yapmayacaklarını tekrarladı.

SATICI: İHRACATÇILAR OLARAK UMUTLANDIK

İhracatçılar, faiz indirimi sözü alamasalar da görüşmeden memnun ayrıldı. TİM Başkanı Oğuz Satıcı, “Mutlaka şartlar oluştuğunda bu indirimler de yapılacak. Nasıl ki Merkez Bankası 4.25’lik bir artırım yapabiliyorsa, piyasalara müdahale edebiliyorsa aynı şekilde şartları gördüğünde aynı hareketi yapabilmeli. Üreticiler, ihracatçılar olarak umutlandık. Belki biz iyi anlayamıyorduk, belki iyi anlamışızdır şimdi” diye konuştu.

/ ANKARA

10.11.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Bütçe açığı endişe verici

  Vergi geliri düşecek

  Beyaz eşyaya zam yolda

  Cari açık 26 milyar doları aştı

  Yılmaz: Gerekçe olmadan faiz inmez

  Devlerin gözü Tekel’de

  108.9 milyar dolar döviz kazandık

  Vatandaş döviz biriktiriyor

  Peugeot 308, 31 bin YTL tanıtım fiyatıyla


 Son Dakika Haberleri