Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 10 Kasım 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Hem güvenlik, hem demokrasi

Terör olaylarının artmasının sebeplerinden birisinin de Türkiye’nin gelişmesinden rahatsızlık duyan çevreler olduğunu savunan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan “Biz terörün üstesinden gelirken aynı zamanda demokratik ve ekonomik gelişmemizi de sürdürmek kararlılığına ve kabiliyetine sahip bir hükümetiz. Demokrasiyi teröre, ekonomiyi krizlere feda etmeyeceğimizi bütün dünyaya göstereceğiz” diye konuştu.

AKP Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “Demokrasiyi teröre, ekonomiyi krizlere feda etmeyeceğimizi bütün dünyaya göstereceğiz” dedi.

Başbakan Erdoğan, AKP Genel Merkez Kadın Kolları Başkanlığı tarafından düzenlenen ‘’Tam Demokrasi İçin El Ele’’ sempozyumunda bir konuşma yaptı. Erdoğan, yeni Anayasa’nın, gerçek anlamda Türk milletinin sorunlarına çözüm getirecek bir platform olmasını istediklerini ve bunun için herkesin, her kesimin görüşlerini alma çabası içinde olduklarını belirterek, Anayasa taslağını hazırlama süreci sırasında kendilerini “insafsızca’’ eleştirenlerin dahi görüşlerini değerlendirdiklerini kaydetti.

Millet olarak kenetlenildiği ve ortak amaçlara doğru yönelindiğinde milletin önünde hiç bir engelin durmasının mümkün olmadığını ifade eden Erdoğan, ‘’Çanakkale’de, Kurtuluş Savaşı’nda, Cumhuriyet’in kuruluşunda ve daha sonraki dönemlerde yaşanan demokratik ve ekonomik atılımların hepsinde bu birlik ve beraberlik anlayışı açıkça görülmektedir. Biz partimizde ve Hükümet çalışmalarında bu anlayışla hareket ederken, Türkiye’de hala farklılıkla, ayrılıkla, ihtilaflarla sonuç alma çabası içinde olanların varlığını üzüntüyle görüyoruz’’ dedi.

Milletin seçimler başta olmak üzere, kendisinin doğrudan söz hakkı olduğu her konuda bu anlayış sahiplerine gerekli dersi verdiğini belirten Başbakan Erdoğan, şöyle devam etti: ‘’Biz, milletimizin demokrasi, kalkınma, adalet, kendisi ve çocukları için daha iyi bir gelecek taleplerini tüm çalışmalarımızın odağına yerleştirerek, yolumuza devam ediyoruz. Milletimizin her seçimde artarak devam eden desteği, yolumuzun doğru olduğunun en somut ifadesidir. Son zamanlarda terör olaylarının artmasının gerisindeki sebeplerden biri de öyle zannediyorum ki, Türkiye’nin bütün enerjisini ve imkanlarını milletin istekleri doğrultusunda kullanmasından rahatsız olan çevrelerdir. Bu çevreler, terör olaylarını ayağımıza bağ ederek bizi durdurma, en azından yavaşlatma amacı taşımaktadır. Ama bu oyun açık söylüyorum tutmayacaktır. Biz terörün üstesinden gelirken aynı zamanda demokratik ve ekonomik gelişmemizi de sürdürmek kararlılığına ve kabiliyetine sahip bir iktidarız, hükümetiz. Demokrasiyi teröre, ekonomiyi krizlere feda etmeyeceğimizi bütün dünyaya göstereceğiz.’’

TÜRKİYE’DE ETNİK KAMPLAŞMA YOK

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türk milletinin ‘’teröre tepki göstermekle, Türkiye’de yaşayan insanlar arasında bin yıldır oluşmuş kardeşlik hukukunu bozmanın farklı şeyler’’ olduğunun bilincini taşıdığını vurgulayarak, ‘’Münferit bir kaç olayı ülkede sanki etnik bir kamplaşma varmış gibi göstermeye çalışanlar ülkeye ve millete en büyük ihaneti yapmaktadır. Terörü bahane ederek, terörist dışındaki sivil halka karşı düşmanlık etmek Türk milletinin tarihine, kültürüne ve inancına da aykırıdır. Kendisini bu ülkeye ait hisseden herkes, bu ülkenin, bu milletin bir parçasıdır. Bu ülkeye karşı yıkıcı emeller ve eylemler içinde olan herkes de Türk milletinin düşmanıdır. Bunu Sayın Bush anlıyor da buradakiler niye anlamıyor ben onu anlamakta zorlanıyorum’’ diye konuştu.

/ ANKARA

10.11.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Kenan Evren’e suç duyurusu

  Hem güvenlik, hem demokrasi

  301 için harekete geçilsin

  İlerleme raporu: Gelişmeler var, ancak yetersiz

  Ege Denizinde deprem

  Çelik: Güneşe gözünü kapatan sadece kendine gece yapar

  İş adamları, AB’den vize kolaylığı istiyor

  Haluk Koç: Halkla buluşmak istiyoruz

  Meteorolojiden fırtına ve yağış uyarısı

  Yağışlar barajlara ulaşacak

  SSK dolandırıcıları yakalandı

  DTP kongresine inceleme

  MEB’den ‘internet ihbar hattı’

  Savaştan en çok çocuklar etkileniyor

  Öğretim üyesi bulamıyoruz

  Palandöken kışa hazır

  Prof. Özbudun: İktidar isterse anayasanın tamamını değiştirebilir

  MEB’in karşılıksız bursu 63 YTL olacak

  Nükleer santrale yeşil ışık

  ÖNDER kongreye yeni bir raporla giriyor

  FSM Köprüsü Pazar sabahı kapalı

  Evde doğum oranı fazla


 Son Dakika Haberleri