Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 10 Kasım 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

301 için harekete geçilsin

Sınır Tanımayan Gazeteciler Örgütü (RSF) , Adalet Bakanı Şahin’in “301’i değiştireceğiz” açıklamasına “Artık sözle yetinilmemeli, harekete geçilmeli” sözleriyle karşılık verdi.

İki buçuk yıllık sürede 100’den fazla kişiyi sanık durumuna düşüren Ceza Yasası’nın 301. maddesiyle ilgili hükümetin “değiştirilecek” mesajına Uluslararası Sınır Tanımayan Gazeteciler (RSF) örgütünden, “İlk olmayan bu sözler artık gerçeğe dönüşmeli” ceevabı geldi.

Yetkililerin ellerinde 301. maddenin “vahim bir baskı aracı” olarak kullanıldığını ve düzenlemenin Türk yargı sistemi içerisinde “ateşli savunucuları” bulunduğunu savunan RSF, maddenin Türkiye’deki milliyetçi gerginlikleri bileyen bir niteliğe sahip olduğunu bildirdi.

RSF açıklamasında,”Niyet bildiren bu açıklamaların artık gerçekleşmesini bekliyoruz. İki yıldır Türkiyeli meslektaşlarımız ve basın özgürlüğünü savunan kuruluşlarla birlikte, TCK’nın değiştirilmesini ve eleştirel görüş ifade edenleri ‘Türklüğü aşağıladıkları’ iddiasıyla hedef alan kovuşturmalara son verilmesini talep ediyoruz” denildi.

Agos gazetesi Yayın yönetmeni Hrant Dink’in bu süreçte katledildiğini ve oğlu Arat Dink ile Serkis Seropyan’ın 11 Ekim’de bu maddeye dayanılarak mahkum edildiğini hatırlatan RSF, Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin’in, yaptığı açıklamada, 301’in değiştirilmesine karar verdiklerini, Bakanlar Kurulu’nun “ilk fırsatta” maddeyle ilgili teklifleri ele alacağını ve Mecliste görüşüleceğini açıkladığını hatırlattı. Şahin’in bu açıklamasının Avrupa Birliği (AB) Komisyonu’nun Türkiye ile ilgili yayımladığı ve “İfade özgürlüğünde önemli çabalar gösterilmeli” denilen İlerleme Raporu’ndan hemen sonra geldiğini ifade eden RSF; raporda Türk hükümetinden “acil önlemler” istendiğini de kaydetti.

/ PARİS

10.11.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Kenan Evren’e suç duyurusu

  Hem güvenlik, hem demokrasi

  301 için harekete geçilsin

  İlerleme raporu: Gelişmeler var, ancak yetersiz

  Ege Denizinde deprem

  Çelik: Güneşe gözünü kapatan sadece kendine gece yapar

  İş adamları, AB’den vize kolaylığı istiyor

  Haluk Koç: Halkla buluşmak istiyoruz

  Meteorolojiden fırtına ve yağış uyarısı

  Yağışlar barajlara ulaşacak

  SSK dolandırıcıları yakalandı

  DTP kongresine inceleme

  MEB’den ‘internet ihbar hattı’

  Savaştan en çok çocuklar etkileniyor

  Öğretim üyesi bulamıyoruz

  Palandöken kışa hazır

  Prof. Özbudun: İktidar isterse anayasanın tamamını değiştirebilir

  MEB’in karşılıksız bursu 63 YTL olacak

  Nükleer santrale yeşil ışık

  ÖNDER kongreye yeni bir raporla giriyor

  FSM Köprüsü Pazar sabahı kapalı

  Evde doğum oranı fazla


 Son Dakika Haberleri