Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 14 Kasım 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

Terim: Çok formdayım

A Millî Takım Teknik Direktörü Fatih Terim, ''Ciddi olarak hakikaten formdayım. Antrenörün formlu veya formsuz oluşu önemlidir. Ben de formda olduğumu hissediyorum. İnşallah bunu da oyuncularımızla birlikte Norveç maçına yansıtacağız'' diye iddialı konuştu.

Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, 2008 Avrupa Futbol Şampiyonası elemelerinde Norveç ile yapacakları karşılaşma öncesi kendisini formda hissettiğini söyledi. Milli Takım'ın Estonya'nın Tallinn kentinde konakladığı Radisson SAS otelinde bir basın toplantısı düzenleyen Fatih Terim, ''Ciddi olarak hakikaten formdayım. Antrenörün formlu veya formsuz oluşu önemlidir. Ben de formda olduğumu hissediyorum. İnşallah bunu da oyuncularımızla birlikte Norveç maçına yansıtacağız'' dedi.

PLANLARIMIZ TUTMADI

Grupta ilk 4 maçlarını kazandıktan sonra hedeflerinin, bugün Norveç ve Bosna Hersek maçlarına gelinen ortamda, çok daha farklı bir milli takım kadrosu oluşturmak olduğunu vurgulayan Terim, şöyle devam etti: ''Çünkü planlarımızda Norveç maçına minimum 4 puan farkla girmek vardı. O günkü oyun ve takım bunu gösteriyordu ama futbolun cazibesi burada, olmayan haller başımıza geldi ve bu şekle geldik. Esasında, 2008 Haziran'ında yapılacak Avrupa Şampiyonası'nın resmi ama ilk hazırlık maçı kadrosu gibi olacaktı. Buradan itibaren son aylarda bu şekilde hazırlanacaktık. Burada anahtar cümle, 'Biz şu günde, şu kadroyu açıklarken, garantileyeceğimizi düşünüyorduk. 2008 ile 2009 ve 2010'ların takımını açıklamaktan memnun olacağımızı düşünüyorduk ama şartlar bizi buraya getirdi.''

YILDIRAY'IN SAKATLIĞI CİDDİ

Fatih Terim, sakatlıkları nedeniyle kadrodan çıkartılan Mehmet Topuz ve Fatih Tekke'yle ilgili planları olduğunu, ancak bunların geride kaldığını ifade ederek, şöyle devam etti: ''Muhakkak ki, planlarımızda varlardı. Özellikle Mehmet Topuz, hem orta sahada, hem de kanatta Hamit'i başka yerde kullanma adına Gökhan Gönül ile farklı işler yapabilirdi ama sakatlığı buna el vermedi. Fatih Tekke ise uzun zaman sakattı ve çağıramıyorduk. Son 4 maç iyileşti ama yine son maçında oyunu terk etmiş. Yapacak bir şey yok. Ayrıca, Yıldıray'ın da ciddi bir sakatlığı var. Onun MR'ı tekrarlanacak. Oradan çıkacak sonuçta belirleyici olacak. En az perşembe gününe kadar her halukarda antrenmana çıkaramayacağımız gerçek. İsterim ki, her oyuncum yüzde 100 olsun. Ama tabii ki doktorların tavsiyesi ve kararı önemli. Yıldıray'ın ve benim kararlarım da önemli. Orada alacağımız karar acaba çıkıp yarıda bırakmasına, sonradan herhangi bir acil duruma neden olabilir mi? Risk ne kadar bilmiyorum. Bekleme sürecindeyiz."

Hakan ve İbrahim çok hizmet verdi

Fatih Terim, Hakan Şükür ve İbrahim Üzülmez gibi isimleri kadroya çağırmaması ile ilgili bir soru üzerine, ''Herkesin bir emek verme ve hizmet etme dönemi var'' diyen Terim, ''Bu hizmet zamanlarına saygı duyuyorum. Hepimizin bayrak değişimi olduğu zamanlar var. Olaya böyle bakmak lazım. Hatta bu arkadaşlarımızla, inşallah Norveç maçını kazanacağız ve Bosna Hersek maçında hep beraber yedek kulübesinin arkasında olacağız. Olayın adını isterseniz, olmazsa olmazlar, vazgeçilmezler olarak koymayalım. Çok büyük hizmetler ettiler ve etmeye de devam ediyorlar'' diye konuştu.

14.11.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Terim: Çok formdayım

  Beşiktaş sahipsiz kalmaz

  Nihat: 2 maçı kazanıp, şampiyonaya gideceğiz

  ‘Altın Adam’ Yusuf Şimşek

  Beşiktaş'tan yalanlama

  Alex Kapodokya'da balonla stres att

  Bermek'e kulak verin


 Son Dakika Haberleri