Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 15 Kasım 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

‘Türkiye ile psikolojik duvarı aştık’

Kuzey Irak ile Türkiye arasındaki diyaloğu artırmak amacıyla Ankara’da temaslarda bulunan siyasi parti temsilcileri Erbil’e mutlu döndü. Kürt bölgesi Siyasi Partiler Yüksek Meclisi’nden oluşturulan heyet, Ankara’da yaptığı bir dizi görüşmelerin ardından, Türkiye’deki temaslarının verimli geçtiğini bildirdi.


Talabani: Türkiye ile krizi atlattık

Irak Devlet Başkanı Celal Talabani, Türkiye ile Irak arasındaki krizin geçtiğini ve iki ülke arasındaki ilişkilerin iyiye gittiğini söyledi.

Müşerref yerine Nevaz Şerif

Pakistan’da eski başbakanlarından Navaz Şerif, Devlet Başkanı Pervez Müşerref yönetimine karşı eski başbakanlardan Benazir Butto ile birlikte çalışmay


  Blackwater’a raporlu suçlama

ABD Federal Soruşturma Bürosu (FBI), özel güvenlik şirketi Blackwater elemanlarının 16 Eylülde 17 Iraklı sivilden 14’ünü haksız yere öldürdüğünü ortaya koydu


  Türkmenistan hacca hazırlanıyor

Türkmenistan’da Hacca hazırlıklar sürerken, yine 200 kişinin Hac masraflarının devlet tarafından karşılanacağı bildirildi.


  ‘Ülkeyi demokrasiye ben taşırım’

Pakistan’ın eski başbakanı Benazir Butto, Devlet Başkanı Pervez Müşerref’i iktidarı bırakmaya zorlamak için aralarında dincilerin de bulunduğu bütün muhalefetle ittifak kurmayı hedefliyor.


  ABD: PKK devam eden bir tehdit

ABD Dışişleri Bakanlığı, terör örgütü PKK’yı, ‘’hem Türk Silahlı Kuvvetleri hem de sıradan Türk vatandaşları için devam eden bir tehdit’’ olarak nitelendirdi.


  İmran Han gözaltına alındı

Pakistan’da muhalefet lideri İmran Han’ın, bir gösteriye katılmak üzere saklandığı yerden gizlice çıktığı sırada polis tarafından gözaltına alındığı bildirildi.


  Aile başı savaş maliyeti 21 bin $

Irak ve Afganistan’da devam eden savaşların ekonomik maliyeti 1,6 trilyon dolara ulaştı. Kongre uzlaşma komitesi tarafından hazırlanan rapora göre, savaşın maliyeti halen, öngörüldüğü maliyetin iki katını geçmiş durumda.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri