Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 15 Kasım 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Faiz indirimi şart

Çorum Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Yönetim Kurulu Başkanı Kenan Malatyalı, Türkiye’de ekonominin canlanması için Merkez Bankasının faiz oranlarında kademeli ama ‘dişe dokunur’ oranlarda indirim yapması gerektiğini bildirdi.


İŞKUR, işsizlerin umudu oldu

Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü (İŞKUR) 2006 Yılı Faaliyet Raporundan derlenen bilgilere göre, İŞKUR’a geçen yıl özel sektörden 119 bin 47 açık iş b

Beyaz et üreticileri kuş gribi şokunu atlattı

Kuş gribiyle 2 yıl önce tanışan Türkiye’de hastalıktan büyük ölçüde etkilenen beyaz et sektörünün, yeniden toparlanma sürecine girdiği bildirildi.


  Güler: Elektrik zammı kararnamesini imzalamadık

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, elektrik zammına dönük bir kararname imzalamadıklarını bildirdi.


  Kâbe’ye Elazığ mermeri

Elazığ’da çıkan ve dünyada birçok seçkin mekânda kullanılan Elazığ Vişnesi türü mermer, Kâbe’yi de içerisine alan Harem-i Şerif içerisinde tadilat çalışması yapılan Safa ile Merve tepelerine döşenecek.


  BEST, altın madalyayı kaptı

Balıkesir Sanayi Odası tarafından düzenlenen ödül töreninde Kurumlar Vergisi dalından 2006 yılında en yüksek oranda vergi ödeyen BEST (Balıkesir Elektromekanik Sanayi Tesisleri AŞ) altın madalya alırken, ihracat dalında ise altın madalyaların 2’sini Eti Maden kaptı.


  Pişmaniye satıcılığından pestil krallığına

İzmir’de ortaokul öğrencisiyken ders saatleri dışında tezgahta pişmaniye satan Kaya Büyükbayraktar, hayalini gerçekleştirerek, memleketi olan Gümüşhane’de kurduğu Kral Pestil Köme şirketiyle en büyük pestil üreticisi konumuna geldi.


  Mikro kredi hayat verdi

Bangladeş’te Prof. Dr. Muhammed Yunus tarafından 27 dolarla başlatılan, 2006 yılında Nobel Barış Ödülüne lâyık görülen “Mikro kredi’’ uygulamasının, 2003 yılından bu yana uygulandığı Türkiye’de küçük meblağlarla binlerce ‘’hayatı kurtardığı’’ bildirildi.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri