Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 15 Kasım 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Keşmir konferansında Bediüzzaman mesajı

Pakistan-Türkiye Kültür ve Dostluk Derneğinin organize ettiği ve Keşmir’in problemlerinin masaya yatırıldığı sempozyumda konuşan Şemsettin Türkan, İslâm dünyasının sorunlarının çözümünde Bediüzzaman’ın fikirlerinin çare olduğunu ifade ederek, “İslâm ülkelerinin ciddî problemleri vardır. Çözüm reçetesi de Bediüzzaman Said Nursî’nin Hutbe-i Şamiye isimli eserindeki altı çaredir” dedi.


Sınırları aşan iletişim gerçeği

Bu tür yasakların pratikte fazla yarar sağlamadığını belirten Çağdaş Gazeteciler Derneği Genel Başkanı Ahmet Abakay, “Mahkemenin ne tür bilgiler elind

Bu yasak kalıcı olmaz

rtük Başkanı Zahid Akman tutuklanan 8 askerle ilgili soruşturma konusunda getirilen yayın yasağı için, “Soruşturmanın selâmeti ve sonuçlandırılması aç


  MHP'den anayasa değişikliği teklifi

MHP, ‘’Devletin ve milletin bölünmez bütünlüğüne yönelik suçlarda, milletvekilliği dokunulmazlığının hemen kaldırılması’’ konusunda hazırladığı anayasa değişikliği teklifini, partili milletvekillerinin imzasına açtı.


  Demirtaş: Demokrasi zirvesi oluşturalım

Demokratik Toplum Partisi (DTP) Genel Başkanı Nurettin Demirtaş, ‘’Tüm parti liderleri bir araya gelelim terör zirvesi değil, demokrasi zirvesi oluşturalım’’ dedi.


  AB kararlılığımız sürüyor

Dışişleri Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan, AB üyeliği sürecinde hedefe kilitlendiklerini ümitsizliğe kapılmamak gerektiğini ifade ederek, “Önemli olan, günlük siyasi tartışmalardan yeise kapılmaksızın hedefe kilitlenmek ve bu doğrultuda adım adım ilerlemektir” dedi.


  MHP, teröre lanet mitingi düzenleyecek

MHP’nin İzmir’de teröre lanet mitingi düzenleyeceği bildirdi. MHP İzmir İl Başkanı Müsavat Dervişoğlu, düzenlediği basın toplantısında, Gündoğdu Meydanı’nda 9 Aralık Pazar günü yapılacak mitinge MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin katılacağını söyledi.


  Irak’ta durum çok vahim

İHH İnsani Yardım Vakfı Başkanı Bülent Yıldırım, işgalden bu yana Irak’ta 1 milyon insanın öldüğünü, 5 milyon çocuğun yetim kaldığını, 6 milyon Iraklının göç etmek zorunda kaldığını hatırlatırken, ABD Hayat Yardım Vakfı Başkanı Mücahid El-Feyyad, “Ambargo zamanında Iraklılar çok sıkıntı çekti ancak bugün durum çok daha vahim” dedi.


  Hapishaneler şiddete kaynaklık ediyor

Irak’ta halen Ebu Gureyb Hapishanesi’ndeki işkencelerden çok daha büyük insan hakkı ihlallerinin görüldüğü hapishaneler bulunduğuna dikkat çeken Irak İşgal Hapishaneleri Kurbanları Derneği Başkanı Hacı Ali Kaysi, “Bu hapishaneler Irak’taki şiddete kaynaklık ediyor. Hapishanelerde işkence gören insanlar kin ve öfke içinde çıkarak, şiddet sarmalının içine giriyor” dedi.


  İbadet için yeriniz var mı?

Tüketiciler adına bir çalışma başlattıklarını belirten Tüketici Hakları Merkezi Genel Sekreteri Gülten Altıntaş, alışveriş merkezlerine yazdığı bir mektupla; “Alışveriş merkezinde ibadet için yer bulunmakta mıdır?” diye sordu.


  Hakkari Yüksekova’ya havaalanı müjdesi

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Hakkari’nin Yüksekova ilçesine havaalanı yapılacağını, bu konudaki çalışmalara 2008 yılı içinde başlayacaklarını belirterek, bunu hem güvenlik hem de ihtiyaç bakımından önemsediklerini bildirdi.


  Havayollarının siteleri yolcuları yanıltıyor

Havayolu şirketlerinin, internet sitelerinde müşterileri yanlış yönlendirdiği ortaya çıktı. Araştırmayı yayınlayan Avrupa Komisyonu, bu oranın yüzde 50’yi aştığını duyurdu.


  Komisyonun toplantısı iptal edildi

TBMM Adalet Komisyonunun, Türk Ticaret Kanunu Tasarısını görüşmek için dün yapılması planlanan toplantısı iptal edildi.


  Din öğretimi bireysel hak

Diyanet İşleri Başkanlığınca Antalya’da düzenlenen İl Müftülükleri Seminerinin sonuç bildirgesinde, “İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi’nde bireysel haklar kapsamında değerlendirilen ‘din öğretimi’nin Anayasamızda da Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Dersi adıyla zorunlu bir ders olarak kabul görmüştür” denildi.


  Otopark geliri okullar için kullanılacak

Bazı okulların bahçelerinin otopark olarak kullanılabileceğini tespit eden İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İstanbul’un otopark sorununu çözmek için giriş ve çıkışa uygun okul bahçelerinin altına katlı otoparklar yapacak. Sözkonusu otoparklardan elde edilen gelirin bir kısmı ise okulların laboratuar, ekipman ve genel ihtiyaçlarının karşılanması için kullanılacak.


  Barajlarda yağmur bereketi

İstanbul’da on gündür devam eden yağışlar, barajlardaki doluluk oranını yüzde 8,69’dan, yüzde 11,34’e çıkardı.


  Balıkçılar atıklardan dertli

İskenderun’da Tekneleriyle kıyıdan 200-300 metre açılarak çevirme ağ ile balık tutan balıkçılar, ağlarına balıktan çok çöplerin takıldığını belirttiler.


  Düz taban sınırı 2 yaş

Tokat Dr. Cevdet Aykan Devlet Hastanesi Ortopedi Uzmanı Operatör Doktor Murat Korkmaz, ‘’Düz tabanlıkta sınırımız 2 yaştır, 2 yaşına kadar hiçbir çocuğa ‘düz taban’ demeyiz. Çünkü bu yaşa kadar bu ayak kasları tam ortaya çıkmaz’’ dedi.


  Aile hekimliği yayılıyor

Sağlık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Turan Buzgan, aile hekimliği uygulamasının daha önce onayı alınan 24 ilden 13’ünde fiilen başladığını, 2008’in Mart ayının sonuna kadar bu illerin tamamında uygulamaya geçilmiş olacağını bildirdi.


  Kâğıt pil devri başlıyor

Bilimadamları önce, kâğıdı küçük bir karbon tüpün içine koydular, böylece kâğıtta enerji saklanmasını sağladılar.


  Kış aylarında karbonmonoksit tehlikesi

Avrupa Acil Tıp Birliği Başkan Vekili Uz. Dr. Ülkümen Rodoplu, karbonmonoksit zehirlenmelerinin, kış aylarında sıkça rastlanan önemli bir acil sağlık sorunu olduğunu bildirdi.


  Konuşan kâğıt icat edildi

İsveçli bilim insanları konuşan kâğıt icat etti. Temasa duyarlı bir mürekkebin kullanıldığı dijital kâğıttan bir billboard yapıldı ve tanıtıldı.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri