Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 15 Kasım 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

Herşey bizim elimizde

NİHAT: "Kendimize güveniyoruz. Önemli olan her zaman zoru başarmak. İnşallah zoru başaran biz olacağız.'' HAMİT: "Her şey bizim elimizde. Norveç ve Bosna Hersek maçları final gibi. İnşallah bu kez şans bize güler.'' YUSUF: Herşeyimle bu maça hazırım. Biz 70 milyonun dualarıyla Norveç'ten 3 puanı alıp ülkemize gideceğiz.''

Avrupa Futbol Şampiyonası Eleme Grubu'nda 17 Kasım Cumartesi günü Norveç ile deplasmanda karşılaşacak (A) Milli Takım'da futbolcular galibiyete kilitlendi. İspanya'nın Villarreal takımında son haftalardaki performansıyla göz dolduran Nihat Kahveci, performansının kendisini mutlu ettiğini belirterek, ''Şimdi Milli Takım kulvarındayız. Maçlar çok zor ve mücadeleli geçiyor. Önümüzdeki iki maçı da kazanmak zorunda olduğumuzun bilincindeyiz. Çalışmalarımızı buna göre yapıyoruz ve kendimize güveniyoruz. Önemli olan her zaman zoru başarmak. İnşallah zoru başaran biz olacağız'' dedi.Takımdaki tüm arkadaşlarının Norveç maçını beklediğini de aktaran Nihat, ''Öneminin farkındayız. İnşallah o gün sahaya çıkıp iyi oynayacağız ve iyi bir netice alacağız. Ardından ülkemize dönüp Bosna Hersek maçını da kazanarak finallere gideceğiz'' ifadesini kullandı.

HAMİT: 2 MAÇ FİNAL GİBİ

Milli Takım'ın gruptaki ilk 5 maçını başarıyla tamamlandığını ancak ardından gelen maçların iyi geçmediğini vurgulayan Hamit Altıntop, ''Şimdi sadece iki maçımız kaldı. En iyi şekilde futbolumuzu oynayıp, iyi sonuçlar almak zorundayız. Her şey bizim elimizde ve önümüzdeki 2 maç final gibi. İnşallah bu kez şans bize güler'' diye konuştu.

YUSUF: HER ŞEYİMLE HAZIRIM

Mehmet Topuz'un yerine kadroya dahil edilen Yusuf Şimşek ise ''Her şeyimle, hem kafa olarak, hem de fizik olarak hazırım. Hocam görev verirse en iyisini yapmaya çalışacağım'' dedi. Yusuf, (A) Milli Takım kadrosunda olmanın çok güzel bir duygu olduğunu kaydederek, ''Çalışan emeğinin karşılığını alıyor. Fatih hocama bu zor günlerde Milli Takım'a layık gördüğü için teşekkür ediyorum. Biz 70 milyonun dualarıyla 3 puanı alıp ülkemize gideceğiz'' şeklinde konuştu.

GÖKHAN: BAŞARILI OLACAĞIZ

Fenerbahçe'nin genç defans oyuncusu Gökhan Gönül de hayallerini süslediğini kaydettiği Milli Takım kadrosunda bulunmaktan dolayı yaşadığı mutluluğu dile getirdi. Norveç karşılaşmasında kendilerine güvendiklerini ifade eden Gökhan, ''Norveç maçını mutlaka kazanmak istiyoruz çünkü ülkemiz için son derece önemli bir karşılaşma. İnşallah başarılı olacağız. Türk milletinin yüzünü güldürmek istiyoruz'' yorumunu yaptı.

Yıldıray Baştürk kesin oynamıyor

Milli takım doktoru Cengiz Dinç, tedavisi otelde devam eden Yıldıray Baştürk'ün Norveç karşılaşmasına yetişmesinin zor olduğunu açıkladı. Yıldıray'ınDün MR'ını çektiklerini kaydeden Dinç, ''Sağ üst uyruk adalesinde ödem var. Malum maça da az bir zaman kaldı. Yetişmesi zor gibi görünüyor. Biz yine de elimizden geleni yapacağız'' diye konuştu. Öte yandan Teknik direktör Fatih Terim yönetiminde Le Coq Arena Stadı'nda gerçekleştirilen dünkü çalışmanın ilk 15 dakikalık bölümü basın mensuplarına açık tutulurken, futbolcular bu bölümde koşu yaptılar. Salı günkü idmana gribal enfeksiyon nedeniyle katılamayan oyunculardan Mehmet Aurelio dün takımla çalışırken, Serhat ise antrenmana katılarak takımdan ayrı çalıştı. Ayrıca kaleci Volkan Demirel de koşu yapmayı sürdürdü.

15.11.2007


 

Tekke: Türkiye'ye dönmem

Rusya'nın Zenit Petersburg takımıyla şampiyonluk sevinci yaşayan milli futbolcu Fatih Tekke, Fenerbahçe dahil Türkiye'nin herhangi bir takımına transfer olmayı düşünmediğini açıkladı.

Rusya'nın Zenit Petersburg takımıyla şampiyonluk sevinci yaşayan milli futbolcu Fatih Tekke, Fenerbahçe dahil Türkiye'nin herhangi bir takımına transfer olmayı düşünmediğini söyledi. Trabzonspor'da oynadığı başarılı futbol ve attığı gollerle hâlâ Bordo-Mavili taraftarların dilinden düşmeyen yıldız futbolcu, ilk defa yaşadığı şampiyonluk duygusunu ve geleceği ile ilgili tüm planlarını anlattı.

Trabzonspor'da yaşayamadığın şampiyonluğu Rusya'da yaşadığının sorulması üzerine Fatih Tekke, "Bu yıl Rusya ligi çok çekişmeli geçti. Son haftaya Spartak Moskova'nın önünde lider girdik. Deplasmanda Saturn'u 1-0 yenip şampiyon olduk. Zenit de Trabzonspor gibi 24 yıl şampiyon olamıyordu. Trabzonspor'da yaşayamadığım şampiyonluğu burada yaşadım. Keşke Trabzonspor formasıyla da bu sevinci yaşayabilseydim. Trabzonspor'da üç defa kupa kazandık. Birçok kez galibiyet sonrası sevinçlerimiz oldu. Ama şampiyonluk yaşayamamıştım. Bir de Türkiye'de değil Rusya'da şampiyon oluyorsunuz. Sakat sakat oynamışım. Hakemin son düdüğünden sonra nasıl sevineceğimi cidden bilemedim. Ama çok güzel bir duygu" diye konuştu.

Fenerbahçe'ye transferinin sorulması üzerine Fatih Tekke, şöyle konuştu: "Konuşuyorum suç, konuşmuyorum suç. Bu konuda kimseye açıklama yapmadım. Doğrusu neyse onu söyleyen biriyim. Şu an için F.Bahçe dahil, Türkiye'deki herhangi bir takıma dönmeyi düşünmüyorum. Türkiye'nin durumuna bakıyorsun, futbol olarak iyi durumda değil. Türkiye şu an için kafamda yok. "

Türkiye'nin Avrupa Şampiyonası'na katılabilmesi konusundaki sorulara ise Fatih Tekke, " Gerçekçi konuşmak gerekirse, bizim çoktan gruptan çıkmış olmamız lazımdı. Son dönemde Milli Takım'ımız iyi oynamıyor. Norveç'te yine önümüzde duran bir şansımız var. Kolay değil elbet. Biz nasıl Avrupa Şampiyonası'na gitmek istiyorsak, onlar da gitmek isteyeceklerdir. Kendi sahasında oynayacaklar ve saha şartları tam onların istediği gibi olacak. Onların bizim yıllardır yaptığımız final maçlarındaki hataları yapacaklarını tahmin etmiyorum; ama inşallah yaparlar"diye konuştu.

Linderoth yılın futbolcusu

Galatasaraylı futbolcu Tobias Linderoth, ülkesi İsveç'te 2007 yılının en iyi orta saha oyuncusu seçildi. İsveç'te geleneksel olarak düzenlenen yılın futbolcusu ödülleri oylamasında, bu sezon Galatasaray forması giyen Linderoth, 2007 yılının en iyi orta saha oyuncusu olarak belirlendi. Oylamada Inter'de forma giyen Zlatan İbrahimovic ise yılın futbolcusu ve yılın forveti ödüllerine layık görüldü.

15.11.2007


 

Beşiktaş taraftarı ara transfer istiyor

Taraftarı da son haftalarda aldığı başarısız sonuçların ardından ara transferde takıma takviye yapmayı planlayan Beşiktaş'a bu konuda destek verdi.

Beşiktaş Kulübü'nün resmi internet sitesinde, ''Ocak ayındaki ara transferin takımımıza katkı sağlayacağına inanıyor musunuz?'' şeklinde düzenlediği ve halen süren ankete katılanların yüzde 66'sı, bu konuda olumlu yönde görüş bildirdi. Şu ana kadar toplam 18 bin 281 kişinin katıldığı ankette, yüzde 66 ile 12 bin 55 kişi ''Evet'' oyu kullanırken, yüzde 28'i oluşturan 5 bin 161 kişi ise ''Hayır'' şıkkını işaretledi. Bu arada, katılımcılardan yüzde 6'yı oluşturan bin 65 kişi kararsız olduğu yönünde görüş belirtti

15.11.2007


 

Hakeme kasıtlı su fırlatmadım

Fenerbahçe'nin Brezilyalı futbolcusu Roberto Carlos, Kayserispor ile yaptıkları lig maçında yardımcı hakem Hüseyin Fidan'a kasıtlı olarak su fırlattığı şeklindeki iddiaların doğru olmadığını kaydetti.

Roberto Carlos, kulübün resmi internet sitesine yaptığı açıklamada, ''Hakemin orada olduğunu görmedim bile. Hakeme kasıtlı olarak su attığımı ileri sürmek insafsızlık olur. Kafamın arkasında da gözlerim yok ki'' dedi.

HAKEMİ GÖRMEDİM BİLE

Roberto Carlos açıklamasında, maçtaki olayı şöyle anlattı: ''Maçın ikinci yarısıydı. Sanırım bir sakatlık nedeniyle oyun durmuştu. Ben de bizim yedek kulübesinden su istedim. Suyu içtikten sonra, oyunun başladığını görünce, bir anda elimdeki şişeyi geriye doğru savurdum. O sırada önümde bulunan yardımcı hakem, arka tarafıma geçmiş ve savurduğum su hakemin yüzüne gelmiş. Görüntülere daha sonra dikkatlice baktım. Ben su içerken, sağımda olan hakem ben arkamı dönerken soluma geçmiş ve arkama bakmadan attığım su, hakeme gelmiş. Hakemin orada olduğunu görmedim bile. Bu durumda hakeme kasıtlı olarak su attığımı ileri sürmek insafsızlık olur. Kafamın arkasında da gözlerim yok ki. Görüntüler iyice incelendiğinde olayın tamamen bu şekilde olduğu da zaten iyice anlaşılacaktır.''

15.11.2007


 

Mustafa Doğan Beşiktaş'ı bıraktı

Beşiktaş Kulübü'nün sezon başında kendisine kulüp bulmasını istediği ve bu karar sonrası PAF takımıyla antrenmanlara çıkmasını istediği tecrübeli futbolcu Mustafa Doğan, siyahbeyazlı kulüple olan sözleşmesini tek taraflı olarak feshetti.

Mustafa Doğan, yaptığı açıklamada, kendisine yapılması gereken ödemelerin olmaması nedeniyle Beşiktaş ile olan sözleşmesini tek taraflı olarak feshettiğini söyledi.

15.11.2007


 

Hidayet'li Magic galip

NBA'de Hidayet Türkoğlu'nun formasını giydiği Orlando Magic, sahasında Seattle Supersonics'i 103-76 yenerken, milli basketbolcu karşılaşmayı 17 sayıyla tamamladı ve takımının en skorer ikinci oyuncusu oldu.

Karşılaşmaya ilk 5'te başlayan ve 29 dakika sahada kalan Türkoğlu, 3 kez kullandığı 3 sayılık atışların 1 tanesinde başarılı olurken, 12 kez denediği 2 sayılık atışların da 6 tanesini sayıya çevirdi. Türkoğlu, 3 kez geldiği serbest atış çizgisinde de 2 isabet buldu. Magic'de 22 sayı, 6 ribaunt ve 3 asistle maçı tamamlayan Rashard Lewis, galibiyette önemli rol oynarken, 13 sayı ve 12 ribauntla ''double-double'' yapan Dwight Howard'ın performansı galibiyete önemli katkı sağladı.

15.11.2007


 

Efes, İstanbul'da Le Mans'ı ağırlıyor

Efes Pilsen Basketbol Takımı, ULEB Avrupa Ligi (B) Grubu'ndaki 4. maçında bugün İstanbul'da, Fransa'nın Le Mans takımıyla karşılaşacak.

Abdi İpekçi Spor Salonu'nda saat 20.15'de başlayacak maç SKY Türk'ten naklen yayınlanacak. Grupta geride kalan 3 hafta sonucunda 1 galibiyet ve 2 yenilgisi olan Efes Pilsen averajla 5. sırada yer alırken, henüz galibiyeti olmayan Le Mans ise averajla 7. sırada bulunuyor.

15.11.2007


 

Utanç tablosu

Malatyasapor kişisel kavga yüzünden kapanma noktasına geldi. Erciyes karşısında iyi oynamalarına rağmen yedeklerin yedeğiyle çıktığı maçtan 3-0 mağlup olmaktan kurtulamadı. Kulübü bu hale getiren ve kayyuma kadar gitmesini sağlayan Haşim Karadağ ve Hikmet Tanrıverdi'yi tüm Malatyalılar ayakta alkışlıyor (!). Mazisi köklü başarılarla dolu olan Malatyaspor Kulübü 18 Kasım'da yapılacak kongrede aday çıkmadığı takdirde kapanacak. Daha sonra Hikmet Tanrıverdi ve Haşim Karadağ yönetimlerinin defterleri mahkemece incelenecek ve kanunlara aykırı bir durum varsa hapisle cezalandırılmaları bile gündeme gelecek.Temennimiz 18 Kasım'a kadar kulüp başkanlığına aday isimler çıkacaktır.

Elazığspor'da da durum farklı değil. Ancak kayyum heyetinin titiz bir şekilde çalışması ve akabinde teknik direktör Erol Tok'u tekrar takımın başına getirerek Elazığspor'un çıkışını sağladılar. Hemde tüm maçlarını deplasmanda oynamasına rağmen ligin dibinden kurtuldular. Bu hafta TFF 1. Ligde zor maçlar oynanacak. Erciyes sahasında Eskişehir'i ağırlarken, Antalya-lider Sakaryaspor'la karşılaşacak. Ekonomik sıkıntı içinde yüzen Malatya, Elazığ, Diyarbakır ve Mardin zor dönemden geçiyor. 7 aydır maaş ve transfer ücretlerini alamayan ve 2 aydır antrenörsüz çalışan Malatyasporlu futbolcuları ayakta alkışlarken, bu takım için gecesini gündüzüne katan Vali H. İbrahim Daşözü ayrıca kutluyorum.

Said YALÇIN

15.11.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri