Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 16 Kasım 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

 

Topkapı’yı gezenler broşürle bilgilenecek

Turist Rehberleri Birliğinden (TUREB) yapılan açıklamada, Topkapı Sarayı Müzesi Başkanlığı ile yapılan protokol çerçevesinde müze planını içeren broşür bastırıldığı belirtildi.

Topkapı Sarayı ve diğer müzeleri gezen ziyaretçilere broşür sağlanamamasının önemli bir eksiklik olduğu ve ziyaretçilerin müzelerden yeterince bilgi edinemeden ayrıldığı vurgulanan açıklamada, Topkapı Sarayı Müzesi broşürünün, müzeyi ziyaret edenlerin sağlıklı ve doğru bilgilendirilmesi amacıyla hazırlandığı bildirildi. Açıklamada, müzenin bütün bölümlerine ilişkin kısa bilgilere de yer verilen broşürün ilk olarak İngilizce hazırlandığı, daha sonra Türkçe, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca ve Japonca dillerinde de broşürler bastırılacağı kaydedildi. TUREB Yönetim Kurulu Başkanı Şerif Yenen, yaptığı açıklamada, Türkiye’nin ve sahip olduğu kültürel varlıkların doğru bir biçimde tanıtılmasını hedeflediklerini ifade etti. Topkapı Sarayı Müzesi için yapılan broşür uygulamasını yurt genelindeki diğer müzelere de yaymayı amaçladıklarını belirten Yenen, bunun için Kültür ve Turizm Bakanlığı ile görüşmelere başladıklarını ifade etti.

/ İSTANBUL

16.11.2007


 

‘Doğuyu tüketmek’

Osmanlı Bankası Müzesinin ‘’Doğuyu Tüketmek’’ sergisi, bilgilendirme toplantısıyla basına tanıtıldı.

Müzedeki toplantıda, küratörlüğünü yaptığı sergi hakkında bilgi veren Prof. Dr. Edhem Eldem, sergide, Batı’da oluşturulan ‘’Doğu’’ imajının ve bu imajın yayılmasına imkân veren araçların ele alındığını belirtti.

Serginin; egzotizm, etnografya ve tarih unsurları etrafında şekillendiğini kaydeden Eldem, batının gözünde doğuyu tasvir etmekte kullanılan bu ana unsurların, afişler, turizm rehberleri, popüler kitaplar, çizgi romanlar ve sanayi ürünleri gibi gündelik eşyalar arasından seçilen obje ve belgelerle yansıtıldığını bildirdi.

Batılı oryantalistlerin ‘’Doğu’’ imajına tepki gösteren Türklerin, özellikle Arap toplumlarını aynı ‘’oryantalist bakış açısı’’yla değerlendirdiklerini savunan Eldem, ‘’iki arada bir derede kalma’’ olarak tanımladığı bu durumun, sergideki eserlerde ifadesini bulduğunu vurguladı.

Eldem, sergideki afişlerin bir bölümünün Fas’taki Abderrahman Slaoui Vakfı koleksiyonundan temin edildiğini de sözlerine ekledi. Serginin 2 Mart 2008’e kadar ziyaret edilebileceği belirtildi.

/ İSTANBUL

16.11.2007


 

Karatepe’nin belgeseli çekildi

Osmaniye’nin Kadirli ilçesinde dünyaca ünlü kilimleriyle tanınan Karatepe’nin belgeseli çekildi. Valilik Basın Yayın Halkla İlişkiler Müdürü Osman Turunç’un da oynadığı “Bossert Karatepe’nin İzinde” belgeseli, 16 Kasım Cuma günü saat 22.30’da TRT 2’de yayınlanacak.

Yönetmenliğini Müjgan Taner’in yaptığı belgeselin senaryosu sinema yazarı ve gazeteci Burçak Evren tarafından yazıldı.

Yapımına 2 yıl önce başlanılan belgeselde Osman Turunç Naci Kum’u canlandıracak. 3 bölümden oluşan belgeselin birinci bölümü Cuma günü saat 22.30 da TRT2’de yayınlanacak.

Gazeteci sinema yazarı Burçak Evren’in bir eskicide bulduğu fotoğraf albümünden yola çıkılarak hazırlanan belgeselde Alman Arkeolog Bossert’in hayatı ve Karatepe’nin keşfi 3 ayrı zaman diliminde anlatılıyor.

Belgeselde Bossert’i Ahmet Erkent, Hürmüz rolünü Nüket Egeli, Halet Çambel’i Müjgan Taner, Ekrem Kuşçu rolünü Tufan Korkmaz, Kadirli Belediye Başkanını Kemal Savrun, Kadirli Kaymakamını Mehmet Akyiğit canlandırıyor.

16.11.2007


 

Uluslararası san'at fuarı

Çağdaş san'atın önemli isimlerini İstanbul’da bir araya getirecek Uluslararası Çağdaş Sanat Fuarı (Contemporary İstanbul Art Fair), 29 Kasım-2 Aralık tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Konuyla ilgili yapılan yazılı açıklamada, uluslararası çağdaş sanat camiası ve Türk san'atseverlerin merakla beklediği Uluslararası Çağdaş Sanat Fuarının, çağdaş sanatın dünyadaki en önemli isimlerini İstanbul’da bir araya getireceği belirtildi.

Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayında, 29 Kasım-2 Aralık tarihleri arasında gerçekleştirilecek fuarın; Sigmar Polke, Jeff Koons, Gerhard Richter, Andi Warhol ve Ewert Hilgemann gibi önde gelen ve eserleri en yüksek değerlere sahip isimlerini bir araya getireceği kaydedildi.

İlki geçen yıl yapılan ve uluslararası san'at çevrelerinde büyük beğeni kazanan fuar boyunca, sanatın yükselen değerleri Guerra de la Paz ve Zoya Cherkassky’in eserlerinin de görülebileceği bildirildi.

/ İSTANBUL

16.11.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri