Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 16 Kasım 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Daha yapmamız gereken çok reform var

Dışişleri Bakanı Ali Babacan, Türkiye’nin Kopenhag Siyasi Kriterlerinde sadece “kritik eşiği” aştığını, yapılması gereken bir çok reformun bulunduğunu belirterek, “yüzde 100 Kopenhag Siyasî kriterlerine uymuş bir ülke değiliz” dedi. Babacan, Türkiye’nin AB üyeliğinin Afrika’dan Asya’ya büyük bir coğrafya tarafından “medeniyetler arası kaynaştırıcı” unsur olarak teşvik edildiğini hatırlattı.


Özgürlükler korunmalı

Siyaset, Ekonomi ve Toplum Araştırmaları Vakfınca hazırlanan raporda, “Türk hükümetinin, PKK terörüyle savaşırken ülkedeki demokratikleşme sürecini ve

Beşir Atalay: Demokrasiyi feda edemeyiz

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, kimsenin, salt güvenlik gerekçeleriyle hukukun üstünlüğünden, demokratikleşmeden ve insan haklarından taviz vermelerini,


  Belediye Başkanı Tekçe, istifa etti

Hakkari Belediye Başkanı Metin Tekçe, Belediye Başkanlığı görevinden istifa ettiğini açıkladı.


  HÖH ile DTP çok farklı

Bulgaristan AB İşlerinden Sorumlu Bakanı Gergana Grancharova, TBMM AB Uyum Komisyonu Başkanı Yaşar Yakış’ı ziyaret etti.


  “Polis-Vatandaş Elele Projesi” Antalya’da suç oranlarını düşürdü

Antalya Emniyet Müdürü Feyzullah Aslan Sea Life Otelde düzenledeği basın toplantısında 2006-2007 yılları 10 aylık suç analizini değerlendirdi.


  Gül: Kıbrıs’ta çözüm, siyasî eşitliğe bağlı

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, ‘’Türkiye’nin, tarihî ve ahdî sorumluluklarının bilincinde olarak, bugüne kadar olduğu gibi gelecekte de Kıbrıs Türk halkının, KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat’ın sağduyulu liderliğinde Kıbrıs’ta adil ve kalıcı bir çözüm için gösterdiği özverili çabaları destekleyeceğini’’ belirtti.


  Kat Mülkiyeti Kanunu değişti

Kak Mülkiyeti Kanununda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Yasa Tasarısı, TBMM Genel Kurulunda kabul edilerek yasalaştı. Yasa, ‘’toplu yapı’’ uygulamasının ortaya çıkardığı çok yönlü sorunların çözümlenmesi, yeni yapıların çağın gereklerine uygun ve depreme karşı güçlendirilmiş şekilde inşa edilmesini öngörüyor.


  3 milyon öğrenci Avrupa’da okuyacak

Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanı Fatih Hasdemir, “Hedef 2010 yılında 3 milyon öğrenciyi Avrupa’ya göndermek’’ dedi.


  TİKA ile MEB arasında protokol imzalandı

Millî Eğitim Bakanlığı ve Türk İşbirliği Kalkınma İdaresi Başkanlığı (TİKA) arasında “Eğitim Alanında İşbirliği ve Teknik Yardım Protokolü” imzalandı. Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik ve Devlet Bakanı Mustafa Said Yazıcıoğlu tarafından imzalanan protokol, Türkiye Türkçesinin yurt dışında yaygınlaştırılmasına katkıda bulunmak ve Türk kültürünü yeni nesillere aktarmak için uygulanacak proje ve faaliyetleri kapsıyor.


  Çözüm, interaktif eğitimde

Eğitime önemli yenilikler getiren “İnteraktif Çözüm Sınıfları” dün düzenlenen bir toplantıyla tanıtıldı.


  Meslek Lisesi mezunları işsiz kalmayacak

Millî Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından hazırlanan ‘’Meslekî ve Teknik Ortaöğretim Kurumları Mezunlarının İzlenmesi Projesi (e-mezun)’’ araştırma raporunda 2008’de en fazla metal işleri, tesviye ve elektrik sektörlerinde nitelikli elemana ihtiyaç duyulacağı öngörüldü. Araştırmada çeşitli sektörlerin duyduğu nitelikli eleman ihtiyacı belirlenirken, geleceğe yönelik tahminlerde de bulunuldu.


  Türk doktora “Politzer bilim ödülü”

Acıbadem Bursa Hastanesi Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı Prof. DR. Sertaç Yetişer’in ‘’Farelerdeki Yüz Felciyle Oluşan Hasar’’ konulu çalışmasıyla ‘’Politzer Bilim Ödülü’’ aldığı bildirildi.


  Pınar bebek, Barbie’ye rakip

Kastamonu’nun Pınarbaşı ilçesinde kadınlar tarafından üretilen yöresel kıyafetli “Pınar’’ bebeğe, İngiltere’deki oyuncak mağazalarından talep geldi.


  Minibüsçülerden zam talebi

Adana Minibüsçüler Odası Başkanı Nihat Sözütek, 34 aydır yolcu taşıma ücretlerinde artış yapmadıklarını belirterek, zam talebinde bulundu.


  Kadına şiddete ekranda çözüm

Edinilen bilgiye göre, Devlet Bakanı Nimet Çubukçu, Radyo Televizyon Üst Kurulu, valilikler ve televizyon kanallarına gönderdiği yazıda, ‘’25 Kasım Kadına Karşı Şiddetin Ortadan Kaldırılması İçin Uluslararası Mücadele Günü’’ dolayısıyla Kadının Statüsü Genel Müdürlüğü (KSGM) tarafından hazırlanan 45’er saniyelik 2 spot filmin, 25-31 Kasım tarihleri arasında televizyon kanallarında yayınlanmasını istedi.


  Diyabet 1 milyar insanı etkileyecek

Türkiye Diyabet Vakfı Başkanı Prof. Dr. Temel Yılmaz, dünyada 240 milyon diyabetli, 300 milyonun üzerinde gizli diyabetli hasta yaşadığını, gelecek 20 yıl içinde 380 bin kişiyi doğrudan olmak üzere yaklaşık 1 milyar insanın etkilenmesinin beklendiğini belirtti.


  Zülfü Livaneli: Bir yaz boyu Said Nursî okudum

San’atçılar yaşlanıp hatıralarını yazmaya başlayınca, haklarında ilginç bilgilere de erişiyoruz. Livaneli’nin Sevdalım Hayat adlı son kitabı da bunlardan.


  Adres sormak artık paralı

İstanbul’da adres sormak artık paralı. Bu turistler için de geçerli.


  Boğaziçi’ne yeni imar planı

Boğaziçi’ne dönük yeni imar planı hazırlanacak. Bayındırlık ve İskan Bakanlığının ilgili kuruluşlarla işbirliği içinde hazırladığı Boğaziçi Kanunu Taslağı, yakında son şekli verilerek Başbakanlığa sunulacak. Taslakla, imar planına dayalı mevcut yasa yerine “yasaya dayalı imar planı” hazırlanması öngörülüyor.


  Yoksulu kolla, bir kutu ilâç yolla

Kocaeli’de maddi durumu iyi olmayan vatandaşlar için ilaç kampanyası başlatıldı.


  Ankara’nın havasına sıkı takip

Hava kontrolünü izleme ağı sayesinde başkentin havası artık daha sıkı takip edilecek.


  Din görevlilerine özürlülük bilinci

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile İstanbul Müftülüğü arasında imzalanan protokol kapsamında özürlülük bilinci eğitimi verilecek.


  Kudüs için birleşelim

Endonezya’dan, Güney Afrika’ya, İngiltere’den İran’a 58 ülkeden binlerce katılımcı ve onlarca Sivil Toplum Örgütü iştirak ettiği “Uluslararası Kudüs Buluşması” Feshane’de başladı. Toplantının açılışında yapılan konuşmalarda Kudüs için birleşme çağrısı yapıldı.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri