Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 16 Kasım 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Eski ABD askerlerinde intihar salgını

Amerikan CBS Televizyonu tarafından yapılan bir araştırma, orduda hizmet vermiş eski askerler arasında ‘’gerçek bir intihar salgını’’ söz konusu olduğunu ortaya koydu. Araştırma, orduya hizmet etmiş 6 bin 256 askerin 2005’te intihar ettiği, bunun da günde ortalama 17 intihar anlamına geldiğini gösteriyor.


Pentagon da ‘Sınırötesi olmadı’ dedi

ABD Savunma Bakanlığı Sözcüsü, Türkiye’nin Irak’a yönelik bir sınırötesi operasyon düzenlediğine yönelik bir bilginin olmadığını söyledi.

“İsrail, Filistin konusunda Türkiye’ye minnettarız”

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Sean McCormack, İsrail-Filistin meselesinin iki devletli çözüm yolunda ilerlemesinde Türkiye’nin siyasî, diplomatik, e


  Putin’e üçüncü kez başkanlık yolu açıldı

usya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in görevden ayrılmasını istemeyen Rusya halkı, bürokratları ve askeri yetkilileri sonunda Putin’in üçüncü dönemde görevde kalmasını sağlayacak formülü buldu.


  Pakistan’da geçici hükümete doğru

Pakistan’da Devlet Başkanı Pervez Müşerref ve yardımcılarının geçici hükümetin kurulması için çalışmalarını nihai aşamaya getirdiği bildiriliyor.


  Kerkük’te polis yetkilisine saldırı

Irak’ın kuzeyindeki Kerkük şehrinde bomba yüklü araçla düzenlenen intihar saldırısında 6 kişi öldü, 21 kişi de yaralandı.


  BM temsilcisi Myanmar’da muhalif liderle görüştü

Birleşmiş Milletler’in Myanmar insan hakları temsilcisi Paulo Sergio Pinheiro, cezaevindeki muhalif lider Min Kao Naing ile görüştü.


  AB yolunda Çek desteği

Çek Cumhuriyeti Başbakanı Mirek Topolanek, “Çek Cumhuriyeti olarak, Türkiye’nin, AB’ye katılımına destek veriyoruz. Biz inanıyoruz ki Türkiye’nin AB’ye tam üyeliği dışında herhangi bir imtiyazlı üyelik ya da Akdeniz Projesi olsun tam üyeliğinin yerini alamaz” dedi.


  Şimşek: Hiçbir şeyin kolay çözümü yok

Devlet Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye’nin sorunlarına uzun vadeli ve gerçekçi çözümler ürettiklerini, hiçbir şeyin kolay çözümü olduğuna inanmadıklarını söyledi.


  Çocuk Günü, Hindistan’da kutlanıyor

Dünya genelinde “Dünya Çocuk Günü” 20 Kasım’da kutlanırken, Hindistan, kutlamalara ülkenin ilk başbakanı Jawaharlal Nehru’nun doğum gününün 14 Kasım olması sebebiyle erken başlıyor.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri