Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 16 Kasım 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

5 GÜNDE 2 MAÇ BİZE TERS

İsviçre ve Avusturya'nın 2008 yılında ortaklaşa düzenleyecekleri 13. Avrupa Futbol Şampiyonası Finalleri'ne katılabilmek için elemelerde (C) Grubu'ndaki son iki maçında Norveç ve Bosna-Hersek'i yenmek zorunda olan Türk Milli Takımı, kısa süreli periyotlarda iki maçı birden kazanmakta genelde zorlanıyor.

Elemelerdeki son iki maçında 17 Kasım Cumartesi günü deplasmanda Norveç, 21 Kasım Çarşamba günü de İstanbul'da Bosna-Hersek ile karşılaşacak (A) Milli Futbol Takımı, kısa süreli periyotlarda yapılan resmi maçlarda üst üste iki galibiyet almakta güçlük çekiyor.

BU DEFA BAŞARACAK MIYIZ?

Türk Milli Futbol Takımı, 1998 yılından bu yana toplam 21 kez uygulanan, Dünya Kupası ile Avrupa Şampiyonası eleme grupları ve baraj müsabakalarında 5 günde yapılan 2 milli maçı birden sadece 5 kez kazanabildi. Milliler, 21 maçlık serinin 16'sında, 5 günde yapılan 2 maçtan birinde mutlaka fire verdi. Ay-yıldızlı ekip, finallere katılabilmek için mutlak galibiyete ihtiyacı bulunan önündeki bu iki maçı kazanarak, zoru başarmanın hesaplarını yapıyor

16.11.2007


 

Norveç polisi işi sıkı tutuyor

Türkiye ile final niteliği taşıyan karşılaşmaya çıkacak olan Norveç'de emniyet kuvvetleri güvenlik önlemlerini iyice artırdı.

Özellikle maçta sırasında PKK terör örgütünün olay çıkaracağı istihbaratını alan Norveç emniyet güçleri, Norveç'ten ve Avrupa'dan bilet alan Türk taraftarları arayarak güvenlik soruşturması yapıyor. Norveç polisi, tüm bilet sahiplerini teker teker arayıp "Türk müsün Kürt müsün? - Maça gelirken Türk bayrağından başka bir bayrak getirecek misin? - Üst-baş araması için maça en geç 2 saat önce gelmeniz gerekiyor! - Türk bayrağından başka bayrak getirmeniz yasaktır!" şeklinde sorular sorup uyarılarda bulunuyor.

16.11.2007


 

Valencia Aurelio'yu istiyor

İspanyol spor basını, bazı Türk gazetelerinde yer alan ''Valencia'nın yeni teknik direktörü RolandKoeman'ın Fenerbahçe'de oynayan milli futbolcu Mehmet Aurelio'yu istediği''iddialarını doğrularken, iki farklı görüşü ortaya attı.

Marca gazetesi, Valencia kulübü yöneticilerinin şimdilik Aurelio'nun transferine sıcak bakmadıklarını yazarken, AS gazetesi ise Norveç-Türkiye maçında kulüp tarafından izlenecek Aurelio için Fenerbahçe ile masaya oturabileceğini iddia etti.

İspanyol Marca gazetesi, Koeman'ın, Aurelio ile ilgili talebini geçen salı günü toplantıda Valencia Kulübü Spor Direktörü Miguel Angel Ruiz'e ilettiğini kaydetti. Koeman'ın, Valencia'ya geldiği ilk günden bu yana ''çantasında Aurelio isminin olduğunu'' iddia eden gazete, Hollandalı teknik adamın, yardımcısı Tony Bruins aracılığıyla Aurelio hakkında geniş bilgi sahibi olduğunu belirtti. Ancak, Valencia kulübü yöneticisi Ruiz'in, henüz Aurelio talebini net bir şekilde masaya yatırmadığı, çünkü takımın öncelikli sorununu bir orta saha oyuncusu değil, sol kanat oyuncusu olarak gördüğü ifade edildi.

Valencia'nın orta sahasına bu sezon başında 17 milyon avro verilerek alınan Manuel Fernandes'in halan uyum sürecinde olduğu ve hafif sakatlıklar geçirdiğinden kendisinden beklenen performansı tam yansıtamayan Ruben Baraja'nın daha yüksek düzeye çıkmasının beklendiği, bu yüzden orta sahada Aurelio gibi yeni bir isme gerek olmadığı iddia ediliyor. Marca'ya göre, Valencia'nın en büyük sorununun, Miguel ve Moretti'ninsakatlıklarından dolayı sol kanatta olduğu savunulurken, kulübün de bu konuda çözüm aradığı söyleniyor.

Öte yandan AS gazetesi ise Valencia kulübünden bir gözlemcinin Norveç-Türkiye maçını izleyerek Aurelio hakkında not tutacağını ileri sürdü. Gazete, gelecek günlerde İspanyol kulübünün Aurelio için Fenerbahçe ile masaya oturabileceğini iddia etti.

16.11.2007


 

Beşiktaş'a kötü haber

Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi (CAS) Üyesi Avukat Kısmet Erkiner, İsviçre Federal Mahkemesi'nin Beşiktaş'ın itirazını reddetmesi sonrasında Del Bosque davasının sona erdiğini söyledi.

Erkiner, CAS'ın kararını verdiğini belirterek, konuyla ilgili prosedürü şöyle anlattı: ''CAS kararı verir, bu kararı ilgili mercilere bildirir. Kimdir burada, FIFA'dır. FIFA da bu kararı ilgili kişi veya kulübe '30 gün içinde yap' der. Yapmazsa ondan sonra sırayla müeyyideler başlar. İsviçre Federal Mahkemesi'ne yapılan başvurudan sonra, oranın da başvuruyu reddetmesiyle bu iş bitmiştir. Del Bosque davasında Beşiktaş'ın buradan sonra ancak Birleşmiş Milletler Konseyi'ne gitmeleri lazım. Tabii bu da olamayacağına göre,. dava kapanmıştır.''

16.11.2007


 

Rusya'ya 5-1 yenildik

Antalya'da devam eden Dünya Ampute Futbol Şampiyonası'nda Türkiye, Rusya'ya 5-1 yenildi.

WOW Futbol Center'da devam eden şampiyonada Türkiye, oynadığı üçüncü maçında Rusya'ya 5-1 yenildi. Rusya'nın gollerini 13 ve 45. dakikalarda Aliev, 19 ve 28. dakikalarda Udalov, 38. dakikada Sikorv atarken, Türkiye'nin tek golünü ise 23. dakikada Barış kaydetti. Günün diğer maçlarında ise Özbekistan İran'ı 3-1, Brezilya, Ukrayna'yı 4-0, İngiltere Liberya'yı 2-1 yendi.

16.11.2007


 

Milliler Tallin'de şehir turu yaptı

Norveç maçı öncesinde hazırlıklarını Estonya'nın başkenti Tallin'de sürdüren (A) Milli Takım oyuncuları, bugün şehir turu yaparak, stres attı.

Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim tarafından öğleden sonra futbolculara izin verilirken, oyuncuların büyük bölümü izinlerini şehri gezerek değerlendirdi.

16.11.2007


 

Denizli gözünü ilk 5'e dikti

Trabzonspor galibiyetiyle moral bulan ve yükselişini devam ettiren Yeşil Siyahlılar, İstanbul B.B. maçını da kazanarak ilk beş takım arasındaki yerini almak istiyor.

Teknik Direktör Kurtar, "Bu maçı kazanırsak, bir üst sıraya tırmanma şansımız olacak. Elbette Kayserispor berabere kalırsa bu şansı bulacağız. İnşâallah ilk beş içine gireceğiz" dedi.

16.11.2007


 

Kezman: Bomba gibi dönüyorum

Sağ dizindeki sakatlığı nedeniyle 1 Kasım'da Katar'da doktor Popoviç'e atroskopi yaptıran Fenerbahçeli futbolcu Mateja Kezman, çalışmalarını ülkesi Sırbistan'da sürdürüyor.

Sırp futbolcu, önümüzdeki hafta başında Türkiye'ye geleceğini ve antrenmanlara başlayacağını ifade ederek, ''Uzun süredir beni rahatsız eden sakatlığımdan kurtuldum. Bomba gibi geri dönüyorum'' dedi. Katar'daki ameliyatının ardından ülkesine gittiğini, rehabilitasyon çalışmalarını da burada sürdürdüğünü bildiren Kezman, şunları kaydetti: ''Ameliyattan 5 gün sonra hafif tempolu yürüyüşlere başladım. Daha sonra ağırlık ve kas güçlendirici çalışmalar yapmaya başladım. Bir an evvel takımıma dönmek için Sırbistan'da çalışıyorum.''

16.11.2007


 

Carlos: Real Madrid'e % 80 kaybederiz

Milli maçlar nedeniyle lige verilen arada Fenerbahçe Kulübü'nden aldığı izinle Madrid'de bulunan Brezilyalı futbolcu Roberto Carlos, AS gazetesinde yer alan demecinde, Fenerbahçe'nin Real Madrid'i yenme ihtimalini yüzde 10 olarak gösterdi.

Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde üst tura kalmaları halinde muhtemel bir Fenerbahçe-Real Madrid maçı ile ilgili yorumu sorulan Roberto Carlos, ''Bizim için çok zor. İhtimallere göre yüzde 80 kaybederiz, yüzde 10 berabere kalırız, yüzde 10 kazanırız'' değerlendirmesinde bulundu.

16.11.2007


 

Norveç'in bilgi bankası Türk medyası

Norveç Milli Takım Teknik Direktörü Age Hareide, Türk Milli Takım ile ilgili bütün bilgileri, Türkiye medyasında çıkan haberlerle takip ediyor.

Norveç Milli Takımı, Türkiye gazetelerinde televizyonlarında ve diğer medya organlarında çıkan bütün haberleri Norveççeye çevirterek, cumartesi günü oynanacak tarihi maça hazırlanıyor.

16.11.2007


 

Trabzon'da ilk başkan adayı

Trabzonspor Kulübü eski başkan yardımcılarından İbrahim Hacıosmanoğlu, aralık ayında yapılacak olan kongede aday olduğunu açıkladı.

Hacıosmanoğlu, kulüpte bazı köklü değişiklikler yapılmasını savunurken, eski başkan ve şimdiki Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Özak'a da ağır eleştirilerde bulundu. Trabzonspor'un aralık ayında yapılacak olan kongre öncesi başkanlık için ilk adaylığını açıklayan isim İbrahim Hacıosmanoğlu oldu. Hacıosmanoğlu, Trabzonspor sevdalıları için çok kutsal bir göreve talibiz" diye konuştu.

16.11.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri