Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 17 Kasım 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Annapolis sonuç getirmez

İslami Direniş Hareketi (HAMAS) Siyasi Büro Başkan Yardımcısı Musa Ebu Merzuk, Hamas’sız bir barışın olamayacağını ve Annapolis zirvesinden bir sonuç çıkmasını ummadıklarını söyledi.

Uluslararası Küdüs Buluşması çervesinde Feshane’de düzenlenen etkinliğe katılan Musa Merzuk Türkiye’deki basın mensuplarına bir açıklamada bulundu.

Türkiye’nin yardımlarına sonuna kadar inandıklarını ifade eden Merzuk, “Hamas Türkiye’nin Filistine yardımına saygıyla bakıyor. Siyasi olsun iktisadi olsun Türkiyenin Filistin’e desteği bellidir. Demokratik seçim olduktan sonra hükümeti tanıyalım diyen öncü ülkelerdendi.” dedi.

Hamas’sız bir barışın düşünülemeyeceğini ifade eden Merzuk, “Hamas kenarda duran bir örgüt değil. Son seçimlerde yüzde altmışaltı oy alan bir örgüttür. Bu çoğunluğa sahip demektir. Hem Filistin içinde hem Filistin dışınada hem de barış için hiçbir şekilde kenarda bırakılamaz. Hamas’a karşı

yapılan çağrıların hepsi boş çağrılardır. Çünkü artık Hamas Filistin halkı içinde köksalmıştır.” ifadelerini kullandı.

Annapolis görüşmelerine inanmadıklarını da ifade eden Merzuk, “Annapolis kongresi Filistin sorununu çözmek için değil. Herkes Filistin üzerine baskı uyguluyor. Bunun için de Annapolis’ten Filistin sorununu çözecek bir sonuç çıkacağını zannetmiyoruz.” dedi.

Naciye KAYNAK / İSTANBUL

17.11.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Çocuk katili İsrail

  Pakistan'da ara dönem

  Annapolis sonuç getirmez

  Demokratlar’dan Irak hamlesi

  Bangladeş’te kasırganın bilânçosu ağır

  İran’dan çift taraflı tavır

  İngilizler göç ediyor


 Son Dakika Haberleri