Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 17 Kasım 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Demokratlar’dan Irak hamlesi

ABD Temsilciler Meclisi, Irak ve Afganistan’daki askerî operasyonlar için 50 milyar dolarlık kaynak aktarılmasını öngören yasa tasarısını kabul etti. Demokratlar Irak’a mali kaynak aktarımını çekilme şartına bağlamak istiyor.

Bush, kaynak aktarımını Irak’tan çekilme şartına bağlayan bu tasarıya tepki göstermiş, Senato’dan da geçmesi halinde bunu veto edeceğini söylemişti. Tasarının, Senato’nun da onayını alabilmesi için gerekli olan 60 oya ulaşamayacağı tahmin ediliyor.

Bu yüzden, yasa tasarısının sembolik olacağı belirtiliyor. Ancak tasarı, Demokratlarla Beyaz Saray arasındaki gerilimi yeni bir noktaya taşıması açısından dikkat çekici. Tasarı, Irak’taki muharip birliklerin bir ay içinde çekilmeye başlaması ve bu sürecin Aralık 2008’de tamamlanmasını öngörüyor. Temsilciler Meclisi’nde 203’e karşı 218 oyla kabul edilen tasarı Bush’un bütün yıl için talep ettiği 200 milyar dolar yerine, sadece 50 milyar dolarlık kaynak aktarılmasını öngörüyor. Senato çoğunluk lideri Demokrat senatör Harry Reid, “Eğer Bush, yasayı veto ederse 50 milyar dolarını alamaz” dedi.

/ WASHINGTON

17.11.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Çocuk katili İsrail

  Pakistan'da ara dönem

  Annapolis sonuç getirmez

  Demokratlar’dan Irak hamlesi

  Bangladeş’te kasırganın bilânçosu ağır

  İran’dan çift taraflı tavır

  İngilizler göç ediyor


 Son Dakika Haberleri