Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 18 Kasım 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Eski kamyonlar hurdaya ayrılacak

Ulaştırma Bakanlığı, eski olduğu için piyasadan çekilecek kamyon, tanker ve çekici cinsi taşıtlar ile otobüsler için ödenecek hurda bedelleriyle ilgili olarak tebliğ yayınladı.

Resmi Gazete’nin dünkü sayısında yayınlanan tebliğ, 1972 ve daha eski model kamyon, tanker ve çekici cinsi motorlu taşıtlar ile sürücüsü dahil 16 ve üstünde oturma yeri bulunan otobüs cinsi motorlu taşıtları kapsıyor. Tebliğ kapsamına giren araç sahipleri, hurdaya ayırma işlemlerini belirtilen takvime göre yapacaklar. Hurdaya ayrılmış olan taşıtın ‘’hurdaya ayrılmıştır’’ kaşeli trafik tescil belgesi ile Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumu (MKEK) Hurda İşletmesi Müdürlüğü’nün Kırıkkale Hurda Müdürlüğü, İzmir-Aliağa Hurda Müdürlüğü ya da Kocaeli-Seymen Hurda Müdürlüğü’ne teslim edilmesi gerekiyor. Bu şartları yerine getiren araç sahipleri Ulaştırma Bakanlığından tebliğde belirtilen ödentiyi alabilecekler.

Ödeme işlemleri, hurdaya ayırma ve teslime ilişkin belgelerin MKEK tarafından Bakanlığa iletilmesinden sonra başlayarak en geç 1 ay içinde sonuçlandırılacak. Ödemeler, hak sahiplerinin dilekçelerinde belirttikleri banka şubesi ve hesap numarasına yapılacak.

/ ANKARA

18.11.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  5 yıllık hedeflerimiz

  Emeklinin katkı payı ödeyecek gücü yok

  İSO: Yapısal reformlar gecikmesin

  Bozuk para tarihe karışıyor

  Ekonomiye 35 milyar dolar kaynak

  Yağışlar çiftçinin yüzünü güldürdü

  Fişte, kazı kazan yöntemi

  TESK: KDV geliri 146 milyar YTL

  Türkiye-Yunanistan Doğal Gaz Boru Hattı açılıyor

  ATO’dan ortak POS kullanımı çağrısı

  Eski kamyonlar hurdaya ayrılacak


 Son Dakika Haberleri