Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 18 Kasım 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Türkiye-Yunanistan Doğal Gaz Boru Hattı açılıyor

Türkiye-Yunanistan Doğal Gaz Boru Hattı’nın resmi açılışı, Azerbaycan Cumhurbaşkanı ile Türkiye ve Yunanistan başbakanlarının katılacağı törenle, bugün yapılacak.

İpsala gümrük sahasında gerçekleştirilecek törene, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Yunanistan Başbakanı Kostas Karamanlis, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, Yunanistan Kalkınma Bakanı Christos Folias, Gürcistan Enerji Bakanı Alexander Khetaguri ile ABD Enerji Bakanı Samuel Bodman katılacak.

Türkiye bölümü yaklaşık 144 milyon dolara mal olan proje, Türkiye üzerinden Avrupa’ya ihraç edilecek ilk gaz olması açısından ayrı bir önem taşıyor. Türkiye-Yunanistan Doğalgaz Boru Hattının temeli de 3 Temmuz 2005 tarihinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Yunanistan Başbakanı Kostas Karamanlis tarafından atılmıştı. Proje ile Yunanistan’a ilk yıl 250 milyon metreküp Şahdeniz gazı, ikinci yıl 500 milyon metreküp ve sonraki yıllarda yıllık 750 milyon metreküp olmak zere toplam 15 yıl süre ile gaz ihracatı yapılacak.

Proje kapsamında 2012 yılında Yunanistan’a yılda 3,6 milyar metreküp ve İtalya’ya yılda 8 milyar metreküp gazın Hazar ve Ortadoğu kaynaklarından sağlanarak Türkiye üzerinden taşınması planlanıyor.

/ ANKARA

18.11.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  5 yıllık hedeflerimiz

  Emeklinin katkı payı ödeyecek gücü yok

  İSO: Yapısal reformlar gecikmesin

  Bozuk para tarihe karışıyor

  Ekonomiye 35 milyar dolar kaynak

  Yağışlar çiftçinin yüzünü güldürdü

  Fişte, kazı kazan yöntemi

  TESK: KDV geliri 146 milyar YTL

  Türkiye-Yunanistan Doğal Gaz Boru Hattı açılıyor

  ATO’dan ortak POS kullanımı çağrısı

  Eski kamyonlar hurdaya ayrılacak


 Son Dakika Haberleri