Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 18 Kasım 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

İSO: Yapısal reformlar gecikmesin

Hükümetin 2008 yılını yapısal reformlar açısından çok iyi değerlendirmek zorunda olduğunu vurgulayan İstanbul Sanayi Odası (İSO) Yönetim Kurulu Başkanı Tanıl Küçük, ‘’Rekabet gücünü iyileştirecek yapısal reformları gerçekleştirmekte görev ve sorumluluk, hükümetimizin omuzlarındadır’’ dedi.

Gazetecilere yaptığı açıklamada Türk sanayisinin son derece güç şartlar altında hem iç pazarda hem dış pazarlarda rekabet mücadelesi verdiğini belirten Küçük, ‘’Ekonomi büyüyor, ihracatımız artıyor ama nasıl, neyin pahasına artıyor? Görünürdeki bu başarının arka planındaki maliyetlerin farkında mıyız? Verimliliğini artırma adına daha az işçi istihdam ederek, düşük kurun ucuzlattığı ithal girdiyi kullanarak, kur riski üstlenme pahasına dışardan borçlanarak ve karlılığından vazgeçerek elde etmektedir’’ diye konuştu.

Kurun rekabet gücü açısından taşınamaz bir noktaya gerilemesinin, ödenen bedelleri daha da artırdığını kaydeden Küçük, buna karşın rekabet gücüyle ilgili diğer şartlarda hiçbir iyileşme olmadığına işaret etti. Küçük, Türkiye’nin hâlâ Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Teşkilâtı (OECD) ülkeleri içinde istihdam prim ve vergi yükünün en fazla olduğu ülke olduğunu, uzun vadeli ve uygun koşullarda finansman imkânının yeterli olmadığını, pahalı enerji, kayıt dışı ve yüksek vergi yükü problemlerinin devam ettiğini anlattı.

“Rekabet gücünü iyileştirecek yapısal reformları gerçekleştirmekte görev ve sorumluluk, hükümetimizin omuzlarındadır’’ diyen Küçük, hükümetin 2008 yılını yapısal reformlar açısından çok iyi değerlendirmek zorunda olduğunu vurguladı.

/ KAHRAMANMARAŞ

18.11.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  5 yıllık hedeflerimiz

  Emeklinin katkı payı ödeyecek gücü yok

  İSO: Yapısal reformlar gecikmesin

  Bozuk para tarihe karışıyor

  Ekonomiye 35 milyar dolar kaynak

  Yağışlar çiftçinin yüzünü güldürdü

  Fişte, kazı kazan yöntemi

  TESK: KDV geliri 146 milyar YTL

  Türkiye-Yunanistan Doğal Gaz Boru Hattı açılıyor

  ATO’dan ortak POS kullanımı çağrısı

  Eski kamyonlar hurdaya ayrılacak


 Son Dakika Haberleri