Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 18 Kasım 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

TESK: KDV geliri 146 milyar YTL

Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) Başkanı Bendevi Palandöken, 2002-2006 yılları arasındaki 5 yıllık dönemde Türkiye’nin KDV gelirlerinin iddia edildiği gibi 67,1 milyar YTL değil, 146 milyar YTL olduğunu bildirdi.

Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) Başkanı Bendevi Palandöken, Alışveriş Merkezleri ve Perakendecileri Derneği (APMD) tarafından düzenlenerek kamuoyuna açıklanan rapor ile yetkililerin ve kamuoyunun yanıltıldığını savunarak, 2002-2006 yılları arasındaki 5 yıllık dönemde Türkiye’nin KDV gelirlerinin iddia edildiği gibi 67,1 milyar YTL değil, 146 milyar YTL olduğunu bildirdi.

Yaptığı yazılı açıklamada, büyük marketlerin 5 yıllık dönemde ödeği KDV’nin de toplam KDV gelirlerinin yüzde 70,5’i değil, yüzde 32’si olduğunu belirten Palandöken, söz konusu vergiyi büyük marketlerin değil, vatandaşların ödediğini vurguladı. Palandöken, ‘’Büyük marketler her nedense vatandaştan toplayarak devlete yatırdıkları vergileri açıklıyorlar, ama kendi ödedikleri kurumlar vergisini hiçbir zaman açıklamıyorlar. Gerekçesinde de (vergi mahremiyeti) diyorlar. Vatandaşın vergisini açıklamanın mahremiyeti yok, kendi ödedikleri verginin mahremiyeti var’’ dedi.

/ ANKARA

18.11.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  5 yıllık hedeflerimiz

  Emeklinin katkı payı ödeyecek gücü yok

  İSO: Yapısal reformlar gecikmesin

  Bozuk para tarihe karışıyor

  Ekonomiye 35 milyar dolar kaynak

  Yağışlar çiftçinin yüzünü güldürdü

  Fişte, kazı kazan yöntemi

  TESK: KDV geliri 146 milyar YTL

  Türkiye-Yunanistan Doğal Gaz Boru Hattı açılıyor

  ATO’dan ortak POS kullanımı çağrısı

  Eski kamyonlar hurdaya ayrılacak


 Son Dakika Haberleri