Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 18 Kasım 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Yoksula yardım yerine iş

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Genel Müdürlüğünün (SYDGM) çalışabilir durumdaki yoksul vatandaşlara maddî yardım yerine istihdam imkanı sağlayan projelerinden 4 yılda 616 bin 30 kişi yararlandı.

Yoksul vatandaşlara ayni ve maddî yardımda bulunan SYDGM, aynı zamanda

çalışabilir durumdaki yoksul kişilerin meslek edinmeleri için projelere destek veriyor. Böylece, vatandaşlar meslek eğitimi alarak istihdam ediliyor veya projelerini hayata geçirip kendi işlerinin sahibi oluyorlar. ‘’Kırsal alanda sosyal destek’’, ‘’sertifikalı tarım işçileri’’, ‘’Bilişim çırakları’’, ‘’el san’atlarını destekleme’’, ‘’istihdam eğitimi’’, ‘’Diyarbakır İş Destek’’, ‘’Toplum Kalkınması’’ ve ‘’Geçici istihdam’’ projelerini destekleyen Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Genel Müdürlüğü, verdiği faizsiz desteklere geri ödeme zorunluğu getirerek, istihdamın sürdürülebilirliğini sağlamayı hedefliyor.

580 MİLYON YTL KAYNAK

Edinilen bilgiye göre, SYDGM’nin 2003-2007 yılları arasında üretime ve istihdama yönelik projelerinden 616 bin 30 kişi doğrudan veya dolaylı olarak yararlandı. Projelere, 4 yılda 580 milyon 190 bin 918 YTL kaynak aktarılarak, 616 bin 30 kişinin yararlanması sağlandı. Bunun 524 milyon 105 bin 216 YTL’si çalışabilir durumdaki yoksul vatandaşları üretken duruma getirmeye yönelik gelir getirici ve istihdam eğitimi projeleri için kullanıldı. Gelir getirici 7 bin 293 proje için toplam 508 milyon 722 bin 347 YTL kaynak aktarılarak, 91 bin 610 kişi iş sahibi oldu ve gelir elde etti.

Meslek eğitimi verilen 438 proje için ise toplam 15 milyon 377 bin 869 YTL kaynak aktarılarak 16 bin 181 vatandaşa mesleki eğitim verildi, böylece istihdam piyasasında meslek edinmeleri kolaylaştırıldı.

SOSYAL PROJELER

Genel Müdürlükçe sürdürülen sosyal içerikli projelerle de yoksulluk ve sosyal dışlanmaya maruz kalan veya bu risk altında olan dezavantajlı birey ve grupların ekonomik ve sosyal hayata katılımlarının artırılması ve hayat kalitelerinin yükseltilerek toplumsal dayanışma ve bütünleşmenin sağlanması hedefleniyor. Sokakta çalışan/yaşayan çocuklara, engellilere, yaşlılara, korunmasız kadın ve erkeklere, işsiz gençler ve yoksullara sağlanan düşük maliyetli sosyal hizmetlerin yaygınlaştırılması için toplum merkezleri veya sosyal amaçlı merkezlerin kurulması veya mevcut merkezlerdeki programların çeşitlendirilmesini amaçlayan bu projeler, Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu (SHÇEK) ile işbirliği içinde yürütülüyor. Sosyal muhtevalı 2 bin 489 proje için SYDGM tarafından 45 milyon 602 bin 771 YTL kaynak aktarılarak, 497 bin 465 kişinin doğrudan ve dolaylı olarak yararlanılması sağlandı.

/ ANKARA

18.11.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Bediüzzaman Sempozyumunda adalet konuşulacak

  Ortak açıklama yaptılar

  Toptan: Parti kapatmak çözüm değil

  Cindoruk: DEP’in kapatılması hataydı

  Selzede Trakya, yara sarma telaşında

  Kudüs bizi birleştiriyor

  Din ve bilim bir arada okutulmalı

  Bakan Günay: Terörle mücadele dünyanın her yerinde meşrûdur

  Türkiye'nin eli güçlenecek

  Unakıtan: Türk milleti Avrupa'nın Çin'i gibi

  Emekli paşalara ‘sus’ mesajı

  Ali Babacan’dan muhalefete terör birifingi

  Deprem adına yapılması gereken çok şey var

  “Vizesiz Avrupa” sempozyumu düzenlenecek

  Çelik: Alevi vakıflarının serzenişi haklı değil

  ‘Sosyal market’ sevindiriyor

  Servis şarampole yuvarlandı: 23 yaralı

  Yoksula yardım yerine iş

  En çok ezandan etkilendim

  İstanbul’da iklim değişimi araştırılacak

  Demiryolları bayramda yolcu kaçırmayacak

  Marmara depremi, bölgeyi etkileyecek

  Eğitim yardımı alacak öğrenciler belli oldu

  Güneydoğu valileri toplanıyor

  Dünyayı ABD kirletiyor


 Son Dakika Haberleri