Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 18 Kasım 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Bediüzzaman Sempozyumunda adalet konuşulacak

Otuz ülkeden yüzü aşkın bilim adamı “8. Uluslar arası Bediüzzaman Sempozyumu”nda bir araya gelerek; “insanlık onuruna lâyık bir dünya için adalet” konusunu konuşacak. Bilim adamları, Bediüzzaman Said Nursî’nin görüşleri ışığında “adalet” konusunda tebliğler sunacaklar.

İstanbul İlim ve Kültür Vakfı tarafından tertiplenen uluslar arası sempozyumlardan sekizincisi 18-20 Kasım tarihleri arasında İstanbul da yapılacak. Bilim adamları, Bediüzzaman Said Nursî’nin görüşleri ışığında “adalet” konusunda tebliğler sunacaklar.

Sempozyumun açılışı bugün (18 Kasım Pazar) saat 09.45 de İstanbul Yeşilköy Havalimanı karşısındaki “İstanbul Gösteri Merkezi;”nde (CNR Fuar yanı) yapılacak. Sempozyumun oturumları ise Pazartesi ve Salı günü Esenyurt Kültür Merkezinde yapılacak. İstanbul İlim ve Kültür Vakfı ve Sempozyumun Genel Koordinatörlüğünü yürüten Prof. Dr. Faris Kaya, yapılacak olan sempozyumun konusunu “Adalet” olarak belirlediklerini ifade ederek şunları söyledi: “Tarih boyunca insanlık birlikte yaşamanın güzel örneklerini vermiş olmakla birlikte maalesef, genel hatlarıyla nefse ve eneye dayalı ihtiraslar, ırkçılık ve hegemonya arzusunun da etkisiyle büyük tahribatlara sebep olan savaşlardan bir türlü kurtulamamıştır. Özellikle 20. asrın savaşları, tarih boyunca yaşanan toplam vahşeti bile geride bırakmıştır. Yeryüzü, çok genel hatlarıyla ifade etmek gerekirse; “obezite” hastalıklarının yaygınlaştığı aşırı beslenen “Zengin Kuzey” ile, açlık sınırı altındaki yüz milyonların yaşadığı “Fakir Güney”in gel-gitleri arasında bocalamaktadır.

“Her alandaki bu adaletsizliklerin azaltılması ve önlenmesi için yapılmakta olan çalışmaların yeterli olmadığı aşikârdır. Bu tedbirlere ilâve olarak derin ve kalıcı etkileri olan sürdürülebilir teorik ve pratik boyutlu çalışmalarda gereklidir. Tarih boyunca bu anlamda en etkili ve kalıcı çözümler dinler tarafından sunulmuş ve uygulanmıştır. Özellikle İslâmiyet ve ana kaynağı Kur’ân-ı Kerim beşere getirmiş olduğu hükümlerle adaletin tesis ve korunmasına yönelik uygulanabilir bir vizyona sahiptir. İstanbul İlim ve Kültür Vakfı insanlığın bu kanayan yarasına bir çare sunmak ve insanlık onuruna lâyık bir dünya için nelerin yapılabileceğini tartışmak üzere bu sempozyumu düzenlemektedir. Dünya coğrafyasının değişik yerlerinden gelen İlim ve fikir adamları, genelde dinlerin ve özelde İslâmın ve Kur’ân’ın çağdaş bir yorumu olan Risâle-i Nur Külliyatı ışığında daha yaşanılır bir dünyanın inşası için adaletin yeri ve rolü araştırılacaktır. Umulur ki vakıf olarak bu mütevazı çalışmamızla zulmün azaltılmasına ve adaletli bir dünyanın inşaasına bir katkımız olur.”

Yeni Asya / İSTANBUL

18.11.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Bediüzzaman Sempozyumunda adalet konuşulacak

  Ortak açıklama yaptılar

  Toptan: Parti kapatmak çözüm değil

  Cindoruk: DEP’in kapatılması hataydı

  Selzede Trakya, yara sarma telaşında

  Kudüs bizi birleştiriyor

  Din ve bilim bir arada okutulmalı

  Bakan Günay: Terörle mücadele dünyanın her yerinde meşrûdur

  Türkiye'nin eli güçlenecek

  Unakıtan: Türk milleti Avrupa'nın Çin'i gibi

  Emekli paşalara ‘sus’ mesajı

  Ali Babacan’dan muhalefete terör birifingi

  Deprem adına yapılması gereken çok şey var

  “Vizesiz Avrupa” sempozyumu düzenlenecek

  Çelik: Alevi vakıflarının serzenişi haklı değil

  ‘Sosyal market’ sevindiriyor

  Servis şarampole yuvarlandı: 23 yaralı

  Yoksula yardım yerine iş

  En çok ezandan etkilendim

  İstanbul’da iklim değişimi araştırılacak

  Demiryolları bayramda yolcu kaçırmayacak

  Marmara depremi, bölgeyi etkileyecek

  Eğitim yardımı alacak öğrenciler belli oldu

  Güneydoğu valileri toplanıyor

  Dünyayı ABD kirletiyor


 Son Dakika Haberleri