Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 19 Kasım 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Genelkurmay ‘sus emri’ni yalanladı

Genelkurmay Başkanlığı, kamuoyuna “Emekli askerlere sus emri” şeklinde yansıyan haberler üzerine bir açıklama yayınladı. Açıklamada, “bazı basın ve yayın organlarında Türk Silâhlı Kuvvetleri İç Hizmet Yönetmeliğindeki değişikliğin zamanlamasıyla ilgili hayalî senaryolar dile getirildiği ve değişikliğin içeriği hakkında yanlı ve maksatlı yorumlar yapıldığı” savunularak, ‘Emekli generallere konuşma yasağı getirildiği’ yönündeki beyanların “tamamen gerçek dışı’’ olduğu bildirildi.

Genelkurmay Başkanlığı, ‘’bazı basın ve yayın organlarında Türk Silahlı Kuvvetleri İç Hizmet Yönetmeliği’ndeki değişikliğin zamanlamasıyla ilgili hayali senaryolar dile getirildiğini ve değişikliğin içeriği hakkında yanlı ve maksatlı yorumlar yapıldığını’’ belirterek, ‘Emekli generallere konuşma yasağı getirildiği’ yönündeki beyanların ‘’tamamen gerçek dışı’’ olduğun bildirdi. Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde yer alan açıklamada, Türk Silahlı Kuvvetleri İç Hizmet Yönetmeliği’nin 664’üncü maddesinde yapılan değişiklikler ile aynı maddeye eklenen (ç) alt bendinin Resmi Gazete’nin 26703 sayılı dünkü nüshasında yayımlandığı hatırlatılarak, şunlar kaydedildi:

‘’Bazı basın ve yayın organlarında söz konusu değişikliğin zamanlamasıyla ilgili hayali senaryolar dile getirilmiş ve değişikliğin içeriği hakkında yanlı ve maksatlı yorumlar yapılmıştır. Ayrıca, ‘Emekli generallere konuşma yasağı getirildi’ gibi tamamen gerçek dışı beyanlarda bulunulmuştur. İç Hizmet Yönetmeliği’nde yapılan bu değişikliğin taslağı, Genelkurmay Başkanlığınca Milli Savunma Bakanlığına 30 Nisan 2007 tarihinde gönderilmiştir.

Maddeye eklenen (ç) alt bendi, kişilerin fikirlerini beyan etme özgürlüğünü kısıtlamayı değil, Türk Silâhlı Kuvvetlerinde var olan silah arkadaşlığı ve ahde vefa geleneğini korumayı amaçlamaktadır ve kanun niteliğinde değil, yönetmelik kapsamı içindedir.’’

Yapılan değişikliğin, esas itibarıyla emekli askeri personele kesinlikle genel bir kısıtlama içermediği belirtilen açıklamada, ‘’Kaldı ki emekli subay ve generaller ordu ile organik ilişkileri kalmamış kişiler olup, Türk Silahlı Kuvvetlerinin bu kişiler üzerinde bir tasarruf imkanı bulunmamaktadır. Ayrıca, Silahlı Kuvvetlerin kendisine yıllarca hizmet etmiş bu kişilere karşı saygıdan ve vefa duygusundan başka bir duygu beslemesi mümkün değildir’’ denildi.

Yine irtica takıntısı

Açıklamada, şu görüşlere yer verildi: ‘’Ancak sayıları çok az olmakla birlikte, şahsi tatminsizlik ve bazen maalesef irticai görüşlerin etkisiyle, belli kişiler ve basın yayın kuruluşlarından Türk Silahlı Kuvvetlerine akıl almaz ve kabul edilemez bir şekilde kin ve nefretle saldıranlar da mevcuttur. Muvazzaflık döneminde alınan görevler ve sahip olunan bilgiler hakkında saptırılmış veya gerçek dışı beyanlarda bulunarak astlık-üstlük ilişkilerini zedeleyen, amir ve komutanlara karşı güven hissini yok etmeye yönelik aşağılayıcı söz ve davranıştaki bu kişilerin Türk Silahlı Kuvvetlerinden uzak tutulmaları, doğal bir kurumsal korunma tedbiridir.

Söz konusu yönetmelik değişikliğinin ‘’emekli generallere konuşma yasağı’’ şeklinde yansıtılması, belli siyasi maksatlarla Türk Silahlı Kuvvetlerini hedef alan bir tavır olarak değerlendirilmekte ve kınanmaktadır. Ayrıca bunu yapan kişi ve basın yayın organları hakkında yasal yollara başvurulacağı da açık bir gerçektir.

Yaşadığımız bu dönemde, tüm kişi ve kurumların her konuya sorumluluk içinde yaklaşmaları kaçınılmaz bir zorunluluktur. Aksine davranışlar, Silahlı Kuvvetlerden çok, ülkemize zarar vermektedir."

/ ANKARA

19.11.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Genelkurmay ‘sus emri’ni yalanladı

  Sempozyuma yoğun ilgi

  Kudüs’te Müslüman-Hıristiyan dayanışması

  Kudüs’te işgal sona ermeli

  Yazıcıoğlu: Parti kapatılmasına karşıyız

  Eğitim sistemi öğrencileri hasta etti

  Ölmeden önce mevlit okuttu

  Sapanca Gölü’ne yaban kuşları akını


 Son Dakika Haberleri