Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 19 Kasım 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Eğitim sistemi öğrencileri hasta etti

ANTALYA - Hacettepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi emekli öğretim üyelerinden Prof. Dr. Aytaç Açıkalın, eğitim sisteminden dolayı özellikle 7 ve 8. sınıf öğrencilerinin klinik psikoloğa ihtiyaç duyduğunu söyledi. Açıkalın, Türkiye’de eğitim sisteminin okulda bozulduğunu ve aynı yerden yeniden düzeleceğini kaydetti.

Antalya Millî Eğitim Müdürlüğü ve Özel Envar Eğitim Kurumları işbirliğiyle Dedeman Otel’de 1. Eğitim Sempozyumu düzenlendi. Sempozyuma, ‘Bir insan olarak okul müdürü’ kitabının yazarları Prof. Dr. Aytaç Açıkalın, Prof. Dr. Mehmet Şişman ve Doç. Dr. Selahattin Turan konuşmacı olarak katıldı. Okul müdürleri ve öğretmenlere seslenen öğretim üyeleri, eğitim sisteminin hatalarından bahsederek izlenmesi gereken yolları dile getirdi.

Sempozyumda konuşman Prof. Dr. Aytaç Açıkalın Türkiye’de eğitim sisteminin okullardan düzeleceğini söyledi. Öğretmenlerin üniversitelerde değil okullarda yetiştiğini ifade eden Açıkalın, bu konuda müdürlere çok görev düştüğüne işaret etti. Eğitim sisteminin yanlışlarını sıralayan Açıkalın, “Özellikle 7 ve 8. sınıf öğrencileri klinik psikoloğa ihtiyacı var. Sistem onları bu hale getirdi” dedi. Türkiye’nin 35 yaşında en genç millî eğitim müdürü olma unvanına sahip Açıkalın, okul müdürlerinin soruşturmadan korkmadan yenilik yapıp eğitime katkı sağlamasını tavsiye etti.

/ ANTALYA

19.11.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Genelkurmay ‘sus emri’ni yalanladı

  Sempozyuma yoğun ilgi

  Kudüs’te Müslüman-Hıristiyan dayanışması

  Kudüs’te işgal sona ermeli

  Yazıcıoğlu: Parti kapatılmasına karşıyız

  Eğitim sistemi öğrencileri hasta etti

  Ölmeden önce mevlit okuttu

  Sapanca Gölü’ne yaban kuşları akını


 Son Dakika Haberleri