Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 19 Kasım 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Mevlânâ’nın duâlarına büyük ilgi

Konya Bölge Yazma Eserler Kütüphanesi Müdürü Bekir Şahin tarafından hazırlanan ve bir yayınevince ilk kez basılan Mevlânâ’nın en çok yaptığı duâlar kitabı büyük ilgi gördü.

Alınan bilgiye göre, ünlü düşünür Mevlânâ Celâleddin Rumi, hayatı, düşünceleri ve Mesnevi, Divan-ı Kebir, Fihi Mafih gibi kitaplarıyla, her gün biraz daha fazla ilgi görüyor, daha fazla merak ediliyor.

Özellikle insanoğlunun dünyadaki yeri, kendini anlaması, yaratılanın Yaratandan dolayı sevilmesi gibi konulara eğilmesi ve bu konulardaki tesbitleriyle bilinen Mevlânâ hakkında bir kitap da Konya Bölge Yazma Eserler Kütüphanesi Müdürü Bekir Şahin tarafından hazırlandı.

Mevlânâ’yı bugüne kadar kitap haline getirilmemiş bir yönüyle, yaptığı duâlarla işleyen Şahin, Selçuk Üniversitesi Selçuklu Araştırma Merkezi Kütüphanesi Yazma Eserler Bölümü arşivinin dijital fotoğrafları çekilirken, bugün hayatta olmayan Prof. Dr. Nafiz Uzluk’un hazırladığı, Mevlânâ’dan duâlar içeren el yazması bir kitabı buldu.

Daha önce hiç kimse tarafından bilinmeyen bu kitap, Türkiye’nin 17 ayrı kütüphanesindeki ayrı parçalar halinde bulunan, Evrad-ı Mevlânâ (Mevlânâ’nın duâları, virdleri) adı verilen el yazması eserlerin yardımıyla teyit edilip, tashih edilerek yeniden hazırlandı.

‘’Evrad-ı Mevlânâ-Mevlânâ’nın Duâları’’ ismi taşıyan, orijinal Arapça el yazmasının da muhtevasında yer aldığı kitap, Rumi Yayıncılık tarafından 10 bin adet basıldı. Konya Bölge Yazma Eserler Kütüphanesi Müdürü Bekir Şahin’ın maddî karşılık gözetmeden basılmasını sağladığı kitap yoğun ilgi gördü ve ilk baskı tükendi. Yayınevi, kitabın ikinci 10 binlik baskısı için hazırlık yapıyor.

/ KONYA

19.11.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Selçuklu çinileri kataloğu yapıldı

  Mevlânâ’nın duâlarına büyük ilgi

  Tezhip ile “sevgi arayışı”

  Japon hat san’atçısı sergi açtı

  Yunanlıların Edirne ilgisi

  Balon turlarına ilgi artıyor


 Son Dakika Haberleri