Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 20 Kasım 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Basından Seçmeler

“İslâmcılar” burjuvalaşma yolunda

Artık net bir şekilde görüyoruz ki eskiden İstanbul’da sadece belli çevrelerin tekelinde olan pek çok etkilnlik şekil değiştiriyor. Ulus 29’da mescit isteniyor, yazlık Cahide’de kına gecesi düzenliyor ve Yıldırım Mayruk gibi gerek fiyatlarıyla, gerek müşteri kitlesiyle toplumun en üst tabakasına hitap eden bir moda duayenine bile sızabiliyor bu değişim rüzgarı. Bu dört nala gelen Anadolu parasının gündelik hayat üzerindeki etkisidir.

Başta Belma Simavi olmak üzere bildiğimiz Türk sosyetesinin yanı sıra, Mayruk defilesinin türbanlı konukları da vardı. Kim olduklarını merak ettim, meğerse Devlet Bakanı Hayati Yazıcı’nın eşi ve bir yakınıymış. Yıldırım Mayruk, yakın zamanda Bakan’ın kızına gelinlik dikmiş. Defile için de bütün müşteriler gibi onlara da davetiye gitmiş doğal olarak. Bu arada merak edenlere söyleyeyim, gelinliğin başı açıkmış.

Ama Mayruk muhafazakâr kıyafetler yapmaktan çekinen biri de değil. 3 Kasım seçimlerinin hemen ardından türbana benzer kıyafetler yapmış ve bir anlamda AKP’ye selam göndermişti. Daha sonra Bülent Ersoy’un sahnede giyeceği türban benzeri kıyafet epey tartışılmıştı.

Bugün içinse Hayati Yazıcı’nın kızının Mayruk gelinliğini giymesinin başka bir anlamı var. İslami kesimler burjuva olma yolunda ilerliyor ve hayatlarını kendi dar çevrelerinde yaşamaya karşı direniyor. (...)

İstanbul’da pek çok yerde gördüğüm türbanlı insanların çantalarına, türbanlarının dışında kalan aksesuarlarına, kıyafetlerine dikkat ettiğimde de logolar ön plana çıkıyor. Harvey Nichols’ın, Beymen’in müşterisi başörtülü kadınlar var. İslami kesimin önde gelen aydınları yıllardır bir muhafazakar burjuva eksikliğinden bahseder, belki de logolu yaşam bu geçişin ilk simgesel işaretleri.

Kamplaşmalar giderek daha flulaşıyor. Gece eğlencesinde, merkez medyada, alışveriş merkezlerinde pek çok türbanlıya rastlamak mümkün.

Akşam, 19.11.2007

Oray EĞİN

20.11.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  “Gomutanım, Genelkurmay’a söyle”

  DTP’yi kapatmak yanlıştır

  Ortadoğu’da İsrail’in Kürt kartı

  “İslâmcılar” burjuvalaşma yolunda


 Son Dakika Haberleri