Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 21 Kasım 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

Yenin, tarihe geçin

A Milli Futbol Takımı 13. Avrupa Şampiyonası elemeleri C Grubundaki 12. ve son maçında bugün Bosna-Hersek ile karşılaşacak. Ali Sami Yen Stadında saat 21.00'de başlayacak maçı ATV yayınlayacak. Karşılaşmayı Hollandalı hakem Braamhaar yönetecek.

13. Avrupa Futbol Şampiyonası elemeleri (C) Grubu 12. ve son maçında bugün İstanbul'da Bosna-Hersek ile karşılaşacak Türk Milli Takımı'nın, rakibine karşı henüz galibiyeti bulunmuyor. Türkiye'nin, 2008'de İsviçre ve Avusturya'nın ortaklaşa düzenleyeceği finallere katılabilmek için mutlak galibiyete ihtiyacı bulunduğu maç öncesi, iki ülke (A) milli futbol takımları arasında geçmişte yapılan 2 karşılaşmayı da Bosna-Hersek kazandı.

İLK DEFA TÜRKİYE'DE OYNAYACAK

Türk Milli Futbol Takımı, ilk kez evinde ağırlayacağı rakibi karşısında deplasmanda oynadığı 1'i resmi, diğeri özel, 2 maçtan da mağlup ayrıldı.16 Ağustos 2000 tarihinde Bosna-Hersek'in başkenti Saraybosna'da yapılan özel müsabakayı 2-0 kazanan ev sahibi ekip, 2008 Avrupa Şampiyonası elemelerinde 2 Haziran 2007 tarihinde yine Saraybosna'da yapılan maçtan ise bu kez 3-2 galip ayrılmayı bildi. Öte yandan bugünkü maç, iki ülke (A) milli futbol takımları arasında Türkiye sınırları içindeki ilk müsabaka olacak.

BİLETLER TÜKENDİ

A Milli Futbol Takımı, 13. Avrupa Şampiyonası elemeleri (C) Grubu'ndaki 12. ve son maçında Bosna-Hersek'i ağırlayacak. Ali Sami Yen Stadı'nda saat 21.00'de başlayacak ve ATV'den naklen yayınlanacak maçı Hollanda Futbol Federasyonu'ndan Eric Braamhaar yönetecek. Braamhaar'ın yardımcılıklarını Arend Brink ve Patrick Gerritsen yapacak. Maçın dördüncü hakemi ise Bjorn Kuipers. Türkiye açısından büyük önem taşıyan maçın biletleri önceki gün satışa çıktıktan çok kısa süre sonra tükenmişti.

SON 90 DAKİKA

Grupta son maçlara ikinci sırada başlayan Türkiye, Bosna-Hersek'i yenmesi durumunda 2008 yılında Avusturya ve İsviçre'nin ortaklaşa düzenleyecekleri 13. Avrupa Şampiyonası finallerine katılmaya hak kazanacak. Türkiye, Bosna-Hersek'i yenememesi durumunda ise Malta'da oynanacak Malta-Norveç maçının sonucunu bekleyecek.

2008'E NASIL GİDERİZ?

Her iki maçın da berabere bitmesi durumunda gülen taraf yine Türkiye olacak. Türkiye berabere kalıp, Norveç kazanırsa, bu kez Norveç finallere adını yazdıracak. Türkiye Bosna-Hersek'e yenilir, Norveç de Malta ile berabere kalırsa iki ülke milli takımlarının puanları eşitlenecek. Ancak, Norveç ile ilk maçta 2-2 berabere kalıp, ikinci maçı 2-1 kazanan Türk Milli Takımı, ikili averajda üstünlük sağladığı için bu durumda da ay-yıldızlı ekip finallere adını yazdıracak. Bu arada, gruptaki her iki maç da aynı saatte başlayacak.

21.11.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Yenin, tarihe geçin

  Halkımız ‘kazanırız’ diyor

  Taraftara 50 bin çiçek dağıtılacak

  Sağlam: Holosko'yu kadromuzda isterim

  Ampute Milli Takımı Dünya Üçüncüsü oldu

  NBA'de Türklerin gecesi

  Efes grup lideri Rytas'la oynuyor

  Filede bayanlar lig heyecanı başlıyor

  Lise mezunu Haluk Ulusoy'u rahatlatan mahkeme kararı

  3 büyükler bugün Avrupa sınavına çıkıyor

  Bu fırsat kaçmaz


 Son Dakika Haberleri