Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 23 Kasım 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Bush varken barış olmaz

İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres, ABD Başkanı George Bush’un başkanlığı döneminde Ortadoğu’da bir barış anlaşmasının hemen hemen imkânsız olduğunu düşündüğünü bildirdi. Peres, Tokyo Shimbun adlı Japon gazetesine yaptığı açıklamada, “Teoride, George Bush’un başkanlığı döneminde bir anlaşmaya varılabilir, ancak pratikte bu imkânsızdır” dedi.

Peres, Tokyo Shimbun adlı Japon gazetesine yaptığı açıklamada, “Teoride, George Bush’un başkanlığı döneminde bir anlaşmaya varılabilir, ancak pratikte bu imkânsızdır” dedi. “Annapolis zirvesinin sonuçları konusunda hiç kimsenin hayale kapılmamasını” söyleyen Peres, “ancak bu zirvenin yeni barış görüşmelerinin başlangıcı olacağını” kaydetti.

Peres, Filistinli mültecilerin statüsü gibi önemli sorunlarla ilgili daha önemli görüşmelerin bu zirvenin ardından yapılacağını söyledi.

ABD’nin 27 Kasımda Washington yakınındaki Annapolis kentinde düzenleyeceği konferansla, 7 yıl aradan sonra İsrail ile Filistin arasında doğrudan barış görüşmelerinin başlatılması hedefleniyor.

Annapolis zirvesinin daha çok “törensel” nitelik taşıması sebebiyle sınırlar, güvenlik, yerleşimciler, Kudüs’ün statüsü ve Filistinli mültecilerin durumu gibi kilit konuların görüşülmesi öngörülmüyor.

/ TOKYO

23.11.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Bush varken barış olmaz

  Putin’in bal tuzağına dikkat

  ‘Skandalın ucunda Bush da var’

  Vatikan, iyi çalışanlarını ödüllendirecek

  Müşerref’e zoraki onay

  Iraklılar dönmeye başladı

  Direnişçiler arasında başı Suudlular ve Libyalılar çekiyor

  Karzai: Taliban’dan katılım mesajı alıyoruz

  Çin, Amerikan uçak gemisini Hong Kong’a sokmadı


 Son Dakika Haberleri