Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 23 Kasım 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Darbelerin arkasında hep Amerika vardı

Zaman gazetesi yazarı Tamer Korkmaz, ABD’nin dünya üzerindeki zulmünün bir gün mutlaka son bulacağını belirterek,”1960 darbesinde olduğu gibi tüm darbeler Amerika’nın destekleriyle yapılmıştır” dedi.

Server Vakfı’nın organize ettiği “Ankara Washington Hattı Amerika İktidarının Sonu” başlıklı seminerde konuşan Tamer Korkmaz, ABD’nin dünya üzerindeki zulmünün bir gün mutlaka son bulacağını belirterek: “‘Allah nurunu tamamlayacaktır’ âyeti gereğince ABD’nin dünya üzerindeki zulmü ve iktidarı bir gün mutlaka son bulacaktır” diye konuştu.

Server Vakfı Konferans Salonunda gerçekleştirilen seminerde, Adnan Menderes’in idam edilmesinin bumerang etkisi yaptığını belirten Korkmaz, “Adnan Menderes’in idam edilmesi, 47 yıl boyunca insanların bilinçlenmesine sebep olmuştur. Bu tip hadiselerde birtakım çizgileri aştığınız zaman yapılan, yapanlara karşı bumerang etkisiyle geri dönmektedir. Menderes’i idam edenlere yaptıkları çok sert bir şekilde geri dönmüştür” dedi.

MENDERES, AMERİKA’YA KARŞI MÜCADELE ETTİ

Amerikancı diye suçlanan Menderes’in ABD’ye karşı mücadele ettiğini belirten Korkmaz, “Amerikancı diye suçlanan Adnan Menderes, zamanında ABD’ye karşı mücadele eden tek kişiydi. O dönemde ordunun ABD’den parasal destek aldığı basına yansımıştır. 1960 darbesinde olduğu gibi tüm darbeler Amerika’nın destekleriyle yapılmıştır” sözlerini aktardı.

Amerika’nın Türkiye’deki iktidarını kaybettiğini ve Osmanlı ruhunun yeniden canlandığını belirten Korkmaz, “ABD Türkiye üzerindeki gizli iktidarını kaybetmeye başlamış, Osmanlı’nın genetik mirası Türkiye’de yeniden canlanmaya başlamıştır. Türkiye yakında belki dünya çapında bir güç olamaz ama bölgesel gücü elde edecektir. Osmanlı zamanında bizim bölgemize kendi stratejileriyle egemen olmuştu, biz de ancak Osmanlı ruhunu yakalayınca kendi bölgemizin hâkimi olacağız” dedi.

Cemil YÜZER / ANKARA

23.11.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  AB, Türkiye ile küresel güç olur

  Kendi haberine sahip çıkamadı

  Jandarmaya AB standardı

  Gönül, AB’ye tezkere hakkında bilgi verdi

  Yakış’tan Avrupa’ya terör konusunda eleştiri

  Amerika zorbalığı bıraksın

  Darbelerin arkasında hep Amerika vardı

  Emeklilerden AKP'ye siyah çelenk

  Silâh kazasında şehit

  Barajlar % 32 dolu

  Alkolizm hastalıktır

  SBS 21-22 Haziran’da

  Öğretmenlerin yüzde 88’i borçlu

  Üniversitelere 5 bin araştırma görevlisi

  İstanbul'un bütçesi bakanlıkları solladı

  Yüksek binaları rüzgâr aydınlatacak

  “Sahte çürük raporu” dâvâsında görev uyuşmazlığı

  Dünyada en sık rastlanan hastalık diş eti iltihabı

  Sağlık Bakanlığı, sağlığa dikkat çekiyor


 Son Dakika Haberleri