Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 24 Kasım 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

FIFA'DA 16. SIRAYA ÇIKTIK

2010 Dünya Kupası Avrupa elemelerinin kuraları 25 Kasım'da Güney Afrika Cumhuriyeti'nin Duban şehrinde çekilecek. Son Norveç ve Bosna-Hersek galibiyetleriyle birlikte FIFA klasmanında 12 sıra birden yükselen Türkiye, kura çekimine 2. torbadan girmeye hak kazandı..

2010 Dünya Kupası Avrupa elemelerinin kuraları, 25 Kasım Pazar günü, şampiyonaya evsahipliği yapacak Güney Afrika Cumhuriyeti'nin Duban kentinde çekilecek. FIFA klasmanında 12 sıra birden yükselerek 16. sıraya çıkan Türkiye, kura çekimine 2. torbadan girmeye hak kazandı. Kura çekimi için düzenlenecek törende Türkiye'yi, Futbol Federasyonu'nu Başkanvekili Affan Keçeci, Yönetim Kurulu Üyesi Metehan Berktaş, Genel Sekreter Lutfi Arıboğan ve Genel Sekreter Vekili Metin Kazancıoğlu temsil edecek. Heyet bugün 17.55'te Durban'a hareket edecek.

TÜRKİYE 16. SIRAYA YERLEŞTİ

Öte yandan Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği (FIFA), kasım ayı dünya sıralamasını açıkladı. Türkiye, (A) Milli Takımı'nın Avrupa Şampiyonası eleme grubundan 2. olarak finallere gitmeye hak kazanmasının ardından 12 sıra birden yükselerek 16. sıraya yerleşti. Elemelerde Türkiye'nin bulunduğu (C) Grubu'nun lideri Yunanistan, 3 sıra çıkarak 11. sırada yer alırken, finallere gidemeyen Norveç 7 sıra birden düşerek 28. sırada yer aldı. Arjantin, FIFA sıralamasında bu ay da liderliğini sürdürürken ekim ayındaki ilk 3 sıra bu ay da değişmedi ve Arjantin'i Brezilya ile İtalya izledi.

24.11.2007


 

David Platt: Türk Millî Takımı Avrupa Şampiyonu olursa kimse şaşırmasın

İngiltere Milli Takımı'nın unutulmaz eski futbolcularından David Platt, Türkiye'nin Avrupa Futbol Şampiyonası'nda şampiyon olması durumunda buna kimsenin şaşırmaması gerektiğini söyledi.

Antalya'da başlayan Beko Classıc 2007 Golf Turnuvası'na katılan David Platt, Türkiye'nin Avrupa Futbol Şampiyonası'na katılmasından dolayı çok mutlu olduğunu söyledi. Platt, ''Avrupa Futbol Şampiyonası'nda birbirine denk 16 takım mücadele edecek. Bu şampiyonada her takımın şampiyon olma şansı var. Türkiye şampiyon olursa da kimse şaşırmasın'' dedi.

TUNCAY YENİ ALIŞIYOR

Platt, bu yıl İngiltere'nin Middlesbrough takımına transfer olan Fenerbahçe'nin eski futbolcusu Tuncay Şanlı'nın şansızlıklar yaşadığına işaret ederek, ''Tuncay'ı Fenerbahçe'de oynarken tanıyordum. Kendisi çok başarılı bir futbolcu. Bu sezon başında sakatlandı. Tuncay yeni bir ülkeye geldi. Uyum sorunu var. İnanıyorum ki Tuncay gelecek yıl İngiltere'de çok başarılı olacaktır. Tuncay, oynadığı futbolla çok ses getirecektir'' diye konuştu. Platt, Antalya'daki golf turnuvasına katıldığı için de mutlu olduğunu, Antalya'nın muhteşem tesislere sahip olduğunu belirtti

24.11.2007


 

Beraberliği düşünen yenilir

G.Saray Teknik Direktörü Feldkamp deplasmanda oynayacakları Trabzonspor maçına çok iyi hazırlandıklarını belirterek, "Kimse oraya beraberlik için gittiğimizi zannetmesin" dedi.

Galatasaray Teknik Direktörü Karl Heinz Feldkamp, 25 Kasım Pazar günü deplasmanda yapacakları Trabzonspor karşılaşmasına en iyi şekilde hazırlandıklarını söyledi. Florya Metin Oktay Tesisleri'nde yapılan antrenman sonunda basın mensuplarına açıklamada bulunan Alman çalıştırıcı, çarşamba gününden itibaren Trabzonspor maçının hazırlıklarına başladıklarını belirterek, ''İyi bir şekilde hazırlanıyoruz. Takım içinde güzel bir havamız var'' dedi.

NAMAĞLUP GİDİYORUZ

Ligde normal bir şekilde yollarını devam edebilmek için Trabzonspor maçına hazır olmaya çalıştıklarını vurgulayan Feldkamp, nasıl bir sonuç beklediğinin sorulması üzerine, ''Hiçbir teknik direktör bir maça çıkarken beraberliğe oynayacaklarını söylemez. Namağlup gidiyoruz ve beraberliklerimiz var. Tabii ki beraberliğe oynarsanız mağlup olmanız çok ihtimal. Kimse de beraberlik için oraya gittiğimizi zannetmez'' cevabını verdi.

LİNCOLN OYNAYACAK

Galatasaray'ın yoğun maç trafiğine girecek olmasıyla ilgili bir soru üzerine ise Feldkamp, ''Benim için şu anda tek maç, pazar günü yapacağımız Trabzonspor karşılaşması. O mücadelenin ardından durumumuzu gözden geçirip, diğer maçlara bakabiliriz'' demekle yetindi. Feldkamp, hafta içinde antrenmanda Hakan Şükür'le çarpışan Brezilyalı futbolcu Lincoln'ün oynayacak duruma geldiğini de söyledi.

24.11.2007


 

F.Bahçe-Ankara

Fenerbahçe, Turkcell Süper Lig'de Ankaraspor ile bugün 7. kez karşılaşacak. Şükra Saraçoğlu Stadında saat 19.00'da başlayacak karşılaşmayı Cüneyt Çakır yönetecek.

Sarı-lacivertliler, başkent ekibiyle ligde bugüne kadar yaptıkları 6 maçtan 4'ünü kazanırken, 1'ini yitirdi, 1'inde de berabere kaldı. İki takım arasında geçen sezon yapılan maçlarda ise taraflar Ankara'da 2-2 berabere kalırken, İstanbul'da Fenerbahçe 2-1 galip geldi. Oftaş-Beşiktaş Beşiktaş, Süper Lig'de bugün deplasmanda Gençlerbirliği OFTAŞ Spor ile yapacağı maçın hazırlıklarını gerçekleştirdiği antrenmanla tamamladı. Sakatlığı geçen Şilili futbolcu Tello da kadroya alındı. Ankara 19 Mayıs Stadı'nda saat 15.30'da başlayacak maçı hakem Halis Özkahya yönetecek. Günün diğer maçında İstanbul Büyükşehir Belediyespor Olimpiyat Stadında saat 14.00'de Denizlispor'u ağırlayacak.

24.11.2007


 

Efes Avrupa'da 3, F.Bahçe 4. sırada

Basketbolda ULEB Avrupa Ligi'nde 2007-2008 sezonunun 5. hafta maçlarını da Türk ekipleri 2 galibiyetle kapatırlarken, bu ekiplerinden ilk deplasman galibiyetini elde eden Efes Pilsen, (B) Grubu'nda 8 puan ve averajla 3. sıraya yükseldi.

Fenerbahçe Ülker ise (C) Grubu'nda aynı puan ve averajla 4. sıradaki yerini korudu.

Ligin yenilgisiz tek ekibi olan Panathinaikos BSA Atina, deplasmanda Fransız rakibi Chorale Roanne Basket'i 123-83 gibi farklı bir skorla yenerken, lig tarihinde bir takımın bir maçta attığı en fazla sayı rekoruna Maccabi Elite Tel Aviv ile birlikte ortak oldu, deplasmanda en fazla sayı atan takım rekorunu ise eline geçirdi.

Fenerbahçe Ülker'in milli forveti Mirsad Türkcan, savunma ribaundu kategorisinde toplam 37 ve maç başına 7.4 ortalamayla yine zirvede yer alıyor. Ligde ''en değerli oyuncusu'' (MVP) unvanını, Yunanistan'ın BC Pire Olympiakos takımının Litvanyalı yıldız oyun kurucusu Arvydas Macijauskas kazandı.

24.11.2007


 

Hamza, dünyanın gelmiş geçmiş en iyi 3. güreşçisi

Avrupa, Dünya ve olimpiyat şampiyonu Hamza Yerlikaya, FILA (Uluslararası Güreş Federasyonları Birliği) tarafından açıklanan tüm zamanların en iyi 100 güreşcisi listesinde üçüncü sırada yer aldı.

FILA'nınkıta şampiyonaları ve dünya şampiyonaları ile olimpiyat oyunlarında kazanılan madalyaları dikkate alarak oluşturduğu listeye göre, Rusya'nın efsanevi güreşcisi Aleksander Karalin, kariyerinde elde ettiği 30 altın, 2 gümüş madalyayla ilk sırada yer aldı. FILA sıralamasında ikinciliği, kariyerinde 23 altın, 9 gümüş, 2 bronz madalyası bulunan Kübalı Milian Hector elde ederken, Hamza Yerlikaya 23 altın, 4 gümüş, 3 bronz madalyayla üçüncü sırada gösterildi.

İLK 100 ARASINDA 4 TÜRK

FILA tarafından açıklanan tüm zamanların en başarılı 100 güreşcisi listesine Türkiye'den Hamza Yerlikaya'nın yanısıra Nazmi Avluca, Aydın Polatçı ve Mahmut Demir de girmeyi başardı.

24.11.2007


 

Süreyya Ayhan: Linç kampanyası başlattılar

Milli atlet Süreyya Ayhan Kop, eşi ve kendisi hakkında başlatılan linç kampanyasıyla ilgili gerçekleri gözler önüne sereceklerini söyledi.

Halen ABD'de bulunan Süreyya Ayhan Kop, yaptığı açıklamada, bir hafta içinde eşi ile birlikte Türkiye'ye geleceklerini belirterek, bütün gerçekleri kamuoyuna açıklayacaklarını söyledi.

Milli atlet, Ankara'da yapacakları basın toplantısında, haklarında çıkartılan asılsız iddialara cevap vereceklerini belirterek, ''Tarafımıza başlatılan linç kampanyasıyla ilgili gerçekleri gözler önüne sereceğim. Kredi kartı ile doping maddesi aldığımız iddiaları tamamen iftiradır. Basın toplantısında her şeyi açıklayacağım'' diye konuştu. Süreyya Ayhan Kop, şunları söyledi:

''Basında çıkan bir habere göre eşim ve benim ABD'de kredi kartlarımızla bir eczaneden doping maddesi aldığımız iddia edilmektedir. Bu haberin tamamı gerçek dışıdır. Böyle bir haber WADA (Dünya Anti Doping Ajansı) tarafından kesinlikle doğrulanmayacaktır. Bize karşı olan linç kampanyası halen devam etmektedir. Bir hafta sonra ülkemize döndüğümüzde kamuoyuna tüm gerçekleri anlatacağız.''

24.11.2007


 

Sevinmeyi bilmiyoruz

2008 finallerine katılmaya hak kazandık ama bunu n keyfini doyasıya çıkaramıyoruz. Türkiye'de insanlar sevinçli günlerinde bile olay çıkarıp, kavga etmekten maalesef kaçınmıyor. Son Bosna-Hersek maçında da hakemin bitiş düdüğüyle birlikte sahanın içi yine ana baba gününe döndü. Yüzlerce polis, bir o kadar da özel güvenlik olmasına rağmen insanları tribünde tutmasını öğrenemedik..

Bu görüntülere kızıp, millilerin sevinç gösterisine katılmayan Fatih Terim biraz da haklı olarak herkese çıkıştı. Görevlerini ciddiyetle yapmayan sorumlulara öfkelendi. Ama Fatih Terim'in saha içindeki sinirli hareketleri de ekran karşısındakilere antipatik geldi. Bu duruma onun değil, federasyonun sorumlu yöneticileri muhatap olmalıydı..

Yine maç sonrası canlı yayın röportajlarda birçok futbolcu başarının tadını çıkarırken, Arda Turan ve Sabri Sarıoğlu spor basınına hiç de hoş olmayan ifadeler kullandı. Macaristan maçı sırasında atılan her gol sonrası basın tribününe el-kol hareketleri yapan Emre Bölezoğlu 'nun Türk gazetecilere açıklama yapmayacağını söylemesini milli bir futbolcuya hiç yakışmadık. İngiltere'de ırkçılıkla suçlandığı dönemde Türk medyasının kendisine verdiği olağanüstü desteği çok çabuk unutmuş. Yazık..

Fatih Terim ise kendisine hiç yakışmayan bir polemiğin sahibi oldu. Milli takım eski teknik direktörü Mustafa Denizli'ye taş atarak kendi döneminde milli takımın play-off'lara kalmadan finallere çıktığını söyledi. Hocanın böyle bir tartışmaya girmesine üzüldük. Her ikisinin de hizmetleri unutulmaz. Fatih Terim 2 defa Türkiye'yi Avrupa finallerine götürürken, Mustafa Denizli de milli takımımızı finallerde 2. tura taşıdı. Şimdi bu konu daha da kaşınacak. Taraflar birbirine daha çok hakaret edecek. Böyle sevinçli bir dönemimizde bunları konuşmamız ne kadar kötü, değil mi?..

Erol DOYURAN

24.11.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri