Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 24 Kasım 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Kart bağımlısı olduk

Tüketicileri Koruma Derneği (TÜKDER) Genel Başkanı Fikri Karagöz, Türkiye’de insanların artık 30 YTL’nin altındaki harcamalarını bile kredi kartıyla yapar hale geldiklerini belirterek, ‘’Kartlara bağımlı hale geldik’’ dedi.


Ekonomide gerçek rakamlar gizleniyor

Kamu-Sen’den yapılan açıklamada, ‘’hükümetin rakamlara makyaj yaparak gerçekleri gizlemek gibi bir şansının kalmadığı’’ ifade edilerek, ‘’Vatandaşın h

Ekonomide korkutan tablo

Reel kesimde işlerinin bozulduğu ve ödemelerin zamanında yapılamadığının göstergesi olan senet protestolarında hızlı artış yaşanıyor.


  “Tüketim çılgınlığına bir gün ara ver”

Tüm dünyada gerçekleştirilen “Buy Nothing Day”/Satın Almama Günü”nü Tüketiciler Birliği adına değerlendiren Av. M. Bülent Deniz; “market yağmalama noktasına ulaşan tüketim çılgınlığına bir gün ara (!) veriyoruz” dedi.


  Belediye Pomza’yı özele devredecek

Maden ruhsatlarını elinde bulunduran Isparta Belediyesi yine bu hakkı kendinde bırakarak, hammadde işlemeyi ve ham pomza satışını özel sektöre devrederek daha fazla kazanmayı amaçlıyor.


  Motorine 5 YKR zam

Motorinin litre fiyatına yarından geçerli olmak üzere 5 YKr zam yapıldı.


  Hazine 3,5 milyar YTL iç borç ödeyecek

Hazine gelecek hafta, 3 milyar 462 milyon YTL iç borç geri ödemesinde bulunacak.


  İlk Organize Hayvancılık Bölgesi Uşak’a

Uşak Tarım İl Müdürü Atilla Arslan, yaklaşık 2 yıldır çalışmaları devam eden tarıma dayalı ihtisas (Besi+Süt) Organize Sanayi Bölgesi’nin kurulmasıyla ilgili kararın ilân edildiğini açıkladı.


  Baklagil üreticileri desteklensin

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, nohut, kuru fasulye ve mercimek gibi kuru baklagillerin üretiminde son yıllarda hızlı bir düşüş yaşandığı ve fiyatların aşırı yükseldiğini belirterek, üreticileri bu ürünlere yöneltmek için prim desteği mekanizmasının gerektiğini bildirdi.


  Kiğılı’dan bayrama özel kampanya

Erkek giyiminin ünlü markalarından Kiğılı, Kurban Bayramı’na özel fiyatlar, kampanya ve promosyonlar düzenliyor.


  PETKİM'in satışı resmîleşti

PETKİM’in satışı ile Derince Limanının işletme hakkının devrine ilişkin Özelleştirme Yüksek Kurulu (ÖYK) kararları Resmi Gazetede yayımlandı.


  Çiftçilere, kuraklık desteği

Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, ürünleri yüzde 25 ve üzerinde zarar gören çiftçilere, buğdayda 15 YTL/dekar (1000 metrekare), arpa ve korunga için 12 YTL/dekar ve fiğ için 20 YTL/dekar tutarında kuraklık desteği ödeneceğini bildirdi.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri