Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 24 Kasım 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Öğretmenler söz değil, icraat bekliyor

Sendika başkanları, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla verdikleri mesajlarda öğretmenlerin özellikle ekonomik sorunlarının çözülmesini istediler. Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Şuayip Özcan, öğretmenlerin “enflasyon altında ezildiği’’ni ifade ederek, maaşlara yapılacak zamların ‘’yeterli olmadığını’’ söyledi.


Ara eleman kalmadı

MÜSİAD’ın, Millî Eğitim Bakanlığına sunulmak üzere hazırladığı “Türkiye’de Meslekî Eğitim Raporu”nda, ekonomik ve sosyal kalkınmanın hızlanması için m

Rehn: Reformlar beklemesin

Avrupa Birliğinin genişlemeden sorumlu üyesi Olli Rehn, Türkiye’nin son 1 yılda “oldukça zor dönemden geçtiğini” ve bu süreci “anayasal işleyişi ve de


  DTP’nin kapatma dâvâsına kabul

DTP’nin kapatılmasına ilişkin dâvâda ilk incelemesini tamamlayan Anayasa Mahkemesi, iddianamenin kabulüne karar verdi. Anayasa Mahkemesi Başkanvekili Osman Alifeyyaz Paksüt, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığının DTP’ye uygulanmasını istediği yaptırımlarla ilgili ise bir karar alınmadığını, tedbir taleplerinin daha sonra ele alınacağını söyledi.


  Demirtaş'a 301'den dâvâ

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, ‘’1 Eylül Dünya Barış Günü’’ nedeniyle yayımlanan bildiri ile ilgili olarak, Demokratik Toplum Partisi (DTP) Genel Başkanı Nurettin Demirtaş ve partinin MYK üyesi Selma Irmak hakkında, ‘’Cumhuriyeti ve Devletin askeri teşkilatını alenen aşağılama’’ suçundan 1 yıldan 5 yıla kadar hapisle cezalandırılmaları istemiyle dava açtı.


  Karayılan ve Bayık bilmecesi

Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, terör örgütü PKK’nın liderlerinden Murat Karayılan ve Cemil Bayık’ın yakalandığı iddialarına ilişkin olarak herhangi bir bilgisi bulunmadığını söyledi.


  Yayınevi cinayetinde ilk duruşma yapıldı

Malatya’da bir yayınevinde 3 kişinin öldürülmesiyle ilgili davanın ilk duruşması Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesinde yapıldı.


  Doğu’da kar ve yağış uyarısı

Van, Hakkari, Şırnak, Bitlis ve Ağrı çevrelerinde yoğun kar yağışı; Siirt ve Iğdır çevrelerinde etkili yağmur bekleniyor.


  İmar affı diye bir şey yok

Bayındırlık ve İskân Bakanı Faruk Nafiz Özak, hükümetin imar affı hazırladığı yönündeki iddialara net cevap verdi, “İmar affı diye bir şey yok.”


  Aile içi şiddet plânı hazır

Kadına yönelik aile içi şiddetin ortadan kaldırılması için yayımlanan Başbakanlık Genelgesi ve Kadına Yönelik Şiddeti Önleme Projesi kapsamında ilgili kurum ve kuruluşların işbirliğiyle KSGM tarafından hazırlanan planda, farkındalık ve zihniyet dönüşümü oluşturulması, kadının statüsünün güçlendirilmesi gerektiği belirtiliyor.


  Gazeteciler: Yıpranma payı geri getirilsin

12 basın meslek örgütünün yöneticileri, Bakan Çelik’i ziyaret ederek, taslakla ilgili görüş ve beklentilerini ilettiler.


  Denizli mevlide hazır

Denizli’de yarın “Peygamberimiz (a.sm) başta, bütün ehl-i iman, hassaten Bediüzzaman Said Nursî ve merhum talebelerinin, hususan Hasan Feyzi Yüreğil ile Hâfız Ali Ergün’ün ve ayrıca şehitlerimizin ruhlarına ithafen okutulacak olan Hatm-i Kur’ân ve Mevlid-i Şerif için hazırlıklar tamamlandı.


  Deniz Feneri’nden Bangladeş’e yardım

Deniz Feneri Derneği, Sidr kasırgasının vurduğu Bangladeş’e insani yardımda bulundu.


  Numara taşıma, 2008’in ilk yarısında

Sun Türkiye Genel Müdürü Özhan Toktaş, 2008 yılının ilk altı ayında numara taşınabilirliği konusunda sonuç alınabileceğini tahmin ettiğini bildirdi.


  Türk gencin projesi dünyayı değiştirecek

Amerika’da dünyayı değiştirecek 6 fikir arasında genç Türk bilim adamı Cafer Yavuz’un projesi de sayıldı.


  Vali Avuç'tan Facebook'a suç duyurusu

Bingöl Valisi Vehbi Avuç, sosyal etkiletişim ve tanıtım sayfası Facebook’a bilgisi dışında üye yapıldığı, tanıtım sayfasında cinsel içerikli ve AKP karşıtı gruplara üye olarak gösterildiğini belirterek, ilgililer hakkında suç duyurusunda bulunduğunu bildirdi.


  5 asırlık hatim geleneği

Erzurum Müftü Yardımcısı Mustafa Baytar, 1500’lü yıllarda Erzurum’da yaşayan ‘’Pir Ali Baba’’ adlı kişinin vakfıyla başlayan 1001 hatim okuma geleneğinin, millî ve manevî değerlere verilen kıymet açısından önemli olduğunu belirterek, 14 Kasımda başlanan hatimlerin 14 Aralıkta sona ereceğini söyledi.


  4. oyuncak kampanyası devam ediyor

Bursa’nın Mustafakemalpaşa ilçesinde Milli Eğitim Müdürlüğü’nün öncülüğünü yaptığı 4. oyuncak kampanyasına bağışlar devam ediyor.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri