Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 26 Kasım 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

 

Hollywood yapımı Mevlânâ belgeseli

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Hollywood’a bir Mevlânâ belgeseli hazırlatacak. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Mevlânâ’nın hayatını, Amerikalı yazar Deepak Chopra’nın anlatığı belgesel bir film çektirmeye hazırlanıyor. Hollywood yapımı olacak belgesel film için Chopra ile henüz görüşmelerin sürdüğünü ifade eden Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürü Özgür Özarslan, “Film için Chopra’nın seçilmesindeki en önemli faktör, onun, dünyanın en saygın Mevlânâ araştırmacılarından biri olması” dedi.

Film, Konya’daki çekimin yanı sıra dünyanın dört bir yanında Mevlânâ felsefesinden etkilenen kişilerle konuşularak gerçekleştirilecek. Bunlardan bazıları dünyaca tanınan isimler olacak. Kabul etmeleri halinde Madonna ve Antonio Banderas gibi Mevlânâ felsefesinden etkilenen isimlerlerle de röportaj yapılacak.

Özarslan belgesel filmin 2008 yılında çekilmesinin planlandığını, tamamlanmasının ardından ise DVD formatında satılacağını belirtti.

Özarslan, projeyle ilgili şunları söyledi: “Bu proje Mevlânâ’nın hayatını anlatmak, felsefesini tanıtmak için önemli, uzun vadeli etkisi olacak bir proje. Teknik altyapı çalışmaları tamamlandıktan sonra 2008’de hayata geçirmeyi düşünüyoruz. 90 dakikalık, 3 bölümlük bir belgesel film olacak. Mevlânâ’dan etkilenen dünyaca ünlü kişilere, Mevlânâ’nın hangi sözlerinden etkilendikleri de sorulacak” dedi.

/ ANKARA

26.11.2007


 

Süleymaniye ‘yenilenecek’

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, yenileme bölgesi ilan edilen Süleymaniye’de çalışmaların 2008’in Mart ayında başlayacağını belirterek, ‘’Burada yenileme çalışmaları, betonarme üzerine limon sandığı tahtası kaplayarak değil, doğru şekilde yapılacak’’ dedi.

Eminönü Belediyesi ile Kültür Ocağı Vakfınca düzenlenen ‘’Ulusal Süleymaniye Şehir ve Medeniyet Sempozyumu’’nun açılışında konuşan Topbaş, İstanbul’da yaşayan herkesin sorumluluk taşıdığını söyledi.

Kadir Topbaş, ‘’Biz medeniyetler kurmuş bir milletiz. İstanbul’da, Doğu Roma’dan, Bizans’tan kalan eserleri koruduğumuz gibi onlardan kat kat güzel eserler de meydana getirmişiz’’ dedi.

Topbaş, ‘’tarihin çeyiz sandığı’’ olarak nitelendirilen Süleymaniye başta olmak üzere, İstanbul’un tarihi bölgeleriyle ilgili koruma amaçlı imar planlarını hazırlamak amacıyla envanter çalışmalarının tamamlanmak üzere olduğunu kaydetti.

Topbaş, Süleymaniye’de, bölgenin Türk sivil mimarisini yaşatacak şekilde ve iskan alanlarına yönelik planlamayı başlatacaklarını söyledi.

/ İSTANBUL

26.11.2007


 

MÜSİAD’ın BİLTRONİK yarışmasına büyük ilgi

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği’nin (MÜSİAD) üniversite öğrencilerine yönelik olarak düzenlediği Bilgi Teknolojileri Proje Yarışması’na (BİLTRONİK), yurdun her köşesinden adeta proje yağıyor.

Başvuruları 30 Kasım’da sona erecek yarışmaya gönderilen projelerin sayısı 100’ü aştı. Bilgi Teknolojileri alanında gelişmeyi, başarıyı teşvik etmek ve marka oluşturmak amacıyla gençleri teşvik etmeyi ve parlak beyinleri ortaya çıkarmayı hedefleyen BİLTRONİK projesi ile sivil toplum kuruluşları arasında örnek olan MÜSİAD, projede dereceye giren yarışmacılara ödüllendirirken, KOSGEB de “Yeni Girişimci İş Kurma Desteği” verecek.

MÜSİAD tarafından toplam 50 bin YTL değerinde ödülün dağıtılacağı yarışma ile Türkiye’nin bilgi teknolojilerinde atılım yapması hedefleniyor. Ülkemizde üniversite öğrencilerine yönelik olarak düzenlenen en kapsamlı yarışma olan ‘BİLTRONİK’ için başvurular www.biltronik.org adresinden de yapılabiliyor.

“BİLTRONİK hem ödül, hem kariyer vaad ediyor”

MÜSİAD Bilgi Teknolojileri Sektör Kurulu Başkanı Davut Kavranoğlu, elinde projesi olan gençlere, yarışmaya mutlaka katılmaları konusunda çağrıda bulunurken, yarışmaya katılanların dereceye giremeseler bile bilgi teknolojileri alanında faaliyet gösteren şirketler tarafından keşfedilebileceklerini söyledi.

Projeye şu ana kadar 200 civarında başvuru olduğunu ve bunlardan 103’ünün proje yeterliliğine sahip olduğu için değerlendirmeye alındığını bildiren Kavranoğlu, yarışmaya katılabilmek için projenin bitmiş olmasının gerekmediğini vurguladı.

YENİ ASAY / İSTANBUL

26.11.2007


 

Bu defa ‘pullar’ para oldu

PTT’nin 2005 yılında başlattığı kişisel puldan PTT, yaklaşık 1 milyon YTL gelir elde etti. PTT Genel Müdürü Osman Tural, iki yıl önce kurumun 165. kuruluş yıdönümünde başlattıkları kişisel pul basımına talebin her geçen gün arttığını söyledi.

Kişisel pula kurumların daha fazla ilgi gösterdiğini kaydeden Tural, kurumların daha çok kuruluş yıldönümü, açılışlarda kurum pulu bastırarak dâvetiyelerde kullandıklarını söyledi. Tural, gerçek kişilerin ise en çok evlilik dâvetiyelerinde kullanmak üzere kişisel pul bastırdıklarını belirtti. Tural, “Şimdiye kadar 196 gerçek kişi, 670 kurumsal müşteri olmak üzere toplam 866 müşteriye 794 bin 650 kişisel pul basıldı. Bu hizmetin karşılığında ise kurumumuz 913 bin 352 YTL gelir elde etti” dedi.

/ ANKARA

26.11.2007


 

Dünya’nın en büyük Piri Reis haritası

3,5 milyon mozaiğin bir araya getirilmesiyle oluşturulan dünyanın en büyük ‘’Piri Reis’’ haritası, resmî açılışı Aralık ayı içerisinde yapılacak ‘’Panora Alışveriş ve Yaşam Merkezi’’nin giriş katı zemininde yer alıyor.

Haritanın yapımını gerçekleştiren Silkar Madencilik Sanayi ve Ticaret A.Ş’nin Pazarlama ve Satış Temsilcisi Emrah Aygün, haritanın yapımında 1cm x 1cm ebatlarında 49 renk ve tonda 3.5 milyon kendi tabiî renklerinde mermer mozaik kullanıldığını bildirdi.

Orijinalinden 240 kat büyütülerek yapılan harita, 20 metre çapında toplam 320 metre karelik bir alanı kaplıyor. Haritanın yapımı tam 100 günde, ortalama 25 kişinin, günde 8 ile 10 saat arasında çalışması ile tamamlanırken, 295 modülün pazıl gibi alış veriş merkezinde bir araya getirilmesi ise 12 gün sürdü.

Yapımında kullanılan 3.5 milyon mozaik sebebiyle en çok parça kullanılarak yapılan en büyük harita kategorisinde Guinness Rekorlar Kitabına girmesi için de resmî başvuruda bulunuldu. Yetkililer, etiket fiyatının 200 bin dolar civarında olacağına işaret etti.

/ ANKARA

26.11.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri