Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 26 Kasım 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Ruslar arayışta, cevap Risale-i Nur’da

Geçtiğimiz günlerde İstanbul’da düzenlenen “8. Bediüzzaman Sempozyumu”na katılan Rus Profesör Mesentsev Sergei, “Ruslar, çok okuyan insanlar, Said Nursî’yi çok iyi anlıyorlar. Çünkü dünün Türkiye’si ile bugünün Rusya’sının şartları aynı gibi. Rus insanının aklını rahatsız eden soruların cevaplarının hepsi Risâle-i Nur’da var” dedi.


“NEDEN HOCAM?”

Adana’nın Kozan ilçesinde düzenlenen Öğretmenler Günü programında kompozisyon dalında kazandığı ödülü almak için sahneye çıkan imam hatip öğrencisi Te

Hisarcıklıoğlu: Devletten tek isteğimiz; prangaları çöz

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, “Devletten tek istediğimiz var; ayağımızdaki prangaları çözün.


  Baykal: Teröre karşı üstün konuma gelindi

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, ‘’Türkiye, PKK konusunda üstün bir konuma geldi. Bu konumu somut ve kalıcı yeni bir fiili durumun oluşmasına dönüştürmemiz lâzım. O da PKK’nın Irak’tan çıkarılmasıdır’’ dedi.


  Salim Uslu yeniden başkan

Hak-İş Genel Başkanlığına Salim Uslu yeniden seçildi. Hak-İş’in DSİ Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen 11. genel kurulunun 2. gününde seçimler yapıldı. Seçimler sonucu 398 geçerli oyun 381’ini alan Salim Uslu, yeniden genel başkan oldu.


  İnternet sistemi çökebilir

İnternet sistemine, kısa süre içinde 42 ile 55 milyar dolarlık bir altyapı yatırımının yapılamaması halinde, küresel internet sisteminin 2010’a kadar çökebileceği belirtildi.


  Ulaştırma Bakanlığı proje hazırladı: Yaşlı kamyonlar piyasadan çekilecek

AKP Konya Milletvekili, TBMM Plan Bütçe Komisyonu Üyesi Mustafa Kabakçı, Ulaştırma Bakanlığının gelecek yıllarda yaşlı kamyonların piyasadan çekilmesi, ihtiyacı karşılayacak sayıya indirilmesi yolunda projesinin bulunduğunu bildirdi.


  AB yolundan dönüş yok

Gaziantep Ticaret Odası GTO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Aslan, ‘’Türkiye, er veya geç AB’ye üye olacaktır. AB’nin Türkiye’nin önüne set çekme durumu veya şansı yok. Bunun AB yöneticileri de farkında biz de” dedi.


  Gelecek nanoteknolojide

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Nejat Koçer, nanoteknolojinin modern sanayinin temel unsuru olduğunu ve geleceğin teknolojisinin artık nanoteknolojide olduğunu belirterek, “Hedefimiz nanoteknolojidir’’ dedi.


  Acı günlerin geride kalması için elimizden geleni ortaya koyacağız

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, tüm dünyanın artık, ‘’Türkiye teröre karşı her türlü tedbiri alabilir, kullanabilir’’ dediğini belirterek, ‘’Bu, önemli bir gelişmedir, önemli bir destektir. İnşallah biz bu desteği arkamıza alarak artık anaların ağlamaması için, acı günleri geride kalması için elimizden gelen gayreti ortaya koyacağız’’ dedi.


  Polislere “Kadına karşı şiddete son” eğitimi

Türkiye genelindeki yaklaşık 40 bin polis, ‘’Kadına Karşı Şiddete Son Ulusal Kampanyası’’ kapsamında hizmet içi eğitimden geçirilecek.


  Hapis yerine internet cafe cezası

Rize’de hırsızlık, konut dokunulmazlığını ihlal etmek, mala zarar verme gibi suçlardan yargılanan yaşları 14 ile17 arasındaki 3 çocuğa, hapis cezası yerine ‘’internet kafeye ve oyun salonlarına gitmeme’’ cezası verildi.


  TRT’de motivasyon problemi var

TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin, ‘’TRT’de motivasyon problemi var’’ dedi. 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle Amasya Öğretmenevi’nde düzenlenen geceye katılan Şahin, basın mensuplarının sorularını cevapladı.


  Sosyal yardımlar bütünleşecek

Sosyal yardım programları 2010 yılına kadar bütünleşik hale getirilecek. Gelecek yıl boyunca kadın konuk evlerinin sayısı artırılacak.


  Tavuk üreticileri çıkmazda

Yemin en önemli girdileri arasında bulunan mısır fiyatlarında yüzde 40-50 arasında yaşanan artış tavuk üreticilerinde endişe yarattı. Stoklarındaki ürünleri bitirmek isteyen üreticiler, 20 gün içinde ikinci kez indirime gitti.


  Ege'de savaş uçakları uçmasın

Yunanistan’ın Kalamata kentinde yapılan Türkiye Ege Kıyıları ve Yunanistan Ege Adaları 8. Ekonomi Zirvesi sonuç bildirgesinde Ege’de savaş uçaklarının artık uçmaması için iki ülkede de kampanya düzenlenmesi tavsiye edildi.


  1.Türkiye Gençlik Zirvesi düzenlendi

Merkezi Fransa-Strasbourg’da bulunan, 22 ülkede temsilciliği olan ve 50’ye yakın ülkede ise temsil edilen COJEP INTERNATİONAL TÜRKİYE tarafından Nevşehir Kamp Merkezi’nde düzenlenen ‘Yerelde, Ulusalda ve Uluslararası Platformda Türkiye’nin Temsili ve Gençlik’ konulu 1.Türkiye Gençlik Zirvesine 35 ilden katılım ile gerçekleşti.


  Balıkesir’de hayat kalitesi yükseliyor

Balıkesir Belediye Başkanı Sabri Uğur, nihai hedefini Balıkesir’de hayat kalitesini yükseltmek olduğunu söyledi.


  “Cowparade inekleri” 900 bin YTL’ye satıldı

İstanbul sokaklarını 3 aydır açık hava sergisine dönüştüren ‘’Cowparade’’ inek heykellerinin satışından elde edilen 900 bin YTL, Anne Çocuk Eğitim Vakfı (AÇEV), TEMA Vakfı ve Sokak Çocukları Rehabilitasyon Derneğine aktarıldı.


  Marmariste ‘hamsi’ izdihamı

Muğla’nın Marmaris ilçesinde kilogramı 1 YTL’den satılan ‘’hamsi’’ izdihama sebeb oldu. 4 ton hamsi 1 saat içinde satıldı.


  Evlenenler ağaç dikecek

Hükümet, ağaç dikmeyi zorunlu hale getirecek yasa değişikliği için kolları sıvadı. Ağaç dikme zorunluluğunun “vatanî görev” olarak anayasaya girmesi gündeme gelecek.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri