Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 26 Kasım 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Hollywood yapımı Mevlânâ belgeseli

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Hollywood’a bir Mevlânâ belgeseli hazırlatacak. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Mevlânâ’nın hayatını, Amerikalı yazar Deepak Chopra’nın anlatığı belgesel bir film çektirmeye hazırlanıyor. Hollywood yapımı olacak belgesel film için Chopra ile henüz görüşmelerin sürdüğünü ifade eden Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürü Özgür Özarslan, “Film için Chopra’nın seçilmesindeki en önemli faktör, onun, dünyanın en saygın Mevlânâ araştırmacılarından biri olması” dedi.



Süleymaniye ‘yenilenecek’

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, yenileme bölgesi ilan edilen Süleymaniye’de çalışmaların 2008’in Mart ayında başlayacağını belirterek, ‘’Burada yenileme çalışmaları, betonarme üzerine limon sandığı tahtası kaplayarak değil, doğru şekilde yapılacak’’ dedi.



MÜSİAD’ın BİLTRONİK yarışmasına büyük ilgi

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği’nin (MÜSİAD) üniversite öğrencilerine yönelik olarak düzenlediği Bilgi Teknolojileri Proje Yarışması’na (BİLTRONİK), yurdun her köşesinden adeta proje yağıyor.



Bu defa ‘pullar’ para oldu

PTT’nin 2005 yılında başlattığı kişisel puldan PTT, yaklaşık 1 milyon YTL gelir elde etti. PTT Genel Müdürü Osman Tural, iki yıl önce kurumun 165. kuruluş yıdönümünde başlattıkları kişisel pul basımına talebin her geçen gün arttığını söyledi.



Dünya’nın en büyük Piri Reis haritası

3,5 milyon mozaiğin bir araya getirilmesiyle oluşturulan dünyanın en büyük ‘’Piri Reis’’ haritası, resmî açılışı Aralık ayı içerisinde yapılacak ‘’Panora Alışveriş ve Yaşam Merkezi’’nin giriş katı zemininde yer alıyor.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri