Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 30 Kasım 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Müşerref’in ikinci dönemi de krizlerle başladı

Pakistan, bugün ikinci dönem devlet başkanlığı için yemin eden Pervez Müşerref’in askerî üniformayı çıkartmasıyla, artık sivil yönetimin iktidarda olduğu yeni bir döneme girdi.

Bu arada, Pakistan’da Devlet Başkanı Pervez Müşerref, ikinci dönem devlet başkanlığı için yemin ederek göreve başladı.

Müşerref’in olağanüstü hal ilânından sonra seçtiği Başyargıç Abdülhamid Dogar, yemin törenini geleneksel giysiler içinde yönetti.

Başyargıç Dogar, Müşerref’in ikinci dönem için yemin etmesinin ardından, “Kutlarım Sayın Cumhurbaşkanı” diye konuştu.

Öte yandan, Müşerref, yemin töreni sırasında yaptığı konuşmada, ülkedeki son duruma değindi ve muhalefetin liderliğini üstlenen eski başbakanlardan Benazir Butto ile Navaz Şerif’e güç paylaşımı konusunda önemli mesajlar verdi.

Butto ile Şerif’in, uzun süren sürgün hayatının ardından Pakistan’a geri dönmelerini, siyasî uzlaşma açısından olumlu bir adım olarak gördüğünü söyleyen Müşerref, üniformayı çıkartarak yemin etmesini de demokrasiye geçişin dönüm noktalarından biri olarak gösterdi. Müşerref, yemin törenine katılmayı reddeden Butto ile Şerif’e, uzlaşma yolunda ileri adım atmaları çağrısında bulundu.

Pervez Müşerref, adlî teşkilâtta bazı unsurların ve eski başyargıcın, demokrasi sürecini engellemeye çalıştığını ve bu komplonun, adlî sistemin çalışmasını ve parlamentonun bağımsızlığını olumsuz etkilediğini de söyledi.

Müşerref, “Pakistan, benim sivil devlet başkanlığım ve General Eşfak Kayani’nin genelkurmay başkanlığında daha da güçlü olacaktır. Pakistan çıkarına hareket etmek zorundaydım ve etmeye devam edeceğim” diye konuştu.

Bu arada, Bush Müşererf’ten derhal olağanüstü hali kaldırmasını istedi. Müşerref’in ikinci döneminin yasadışı olduğuna dair açıklamalar da sürüyor. Nevaz Şerif ve Cemaat-ı İslâmî Müşerref genelkurmay başkanlığını bıraksa da bundan sonraki görev dönemisinin yasadışı olduğunda hemfikir. Müşerref’in ikinci dönem göreve başlamasıyla ilgili protestolar devam ederken bu gösterilerde 11 avukat yaralandı. Ayrıca ülkenin muhtelif bölgelerinde ordu ile sivil halk arasında çarpışmalar sebebiyle yine onlarca kişi öldü.

/ ANKARA

30.11.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Müşerref’in ikinci dönemi de krizlerle başladı

  Abbas ve İhsanoğlu Annapolis sürecinden iyimser

  Olmert: Çift devlet formülü olmazsa İsrail biter

  Hollanda’da cami bağışları mercek altında

  Negroponte Kürt yöneticileriyle görüştü

  Bağdat’ta kolera salgını endişesi

  ABD, Sünnîleri kendi köy korucuları yapıyor


 Son Dakika Haberleri