Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 30 Kasım 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Olmert: Çift devlet formülü olmazsa İsrail biter

İsrail Başbakanı Ehud Olmert, ABD’de düzenlenen Orta Doğu konferansının ardından, ya iki devletli çözümü benimseyeceklerini ya da İsrail’in biteceğini söyledi.

İsrail’de yayımlanan Haaretz gazetesine Washington’da demeç veren Olmert, “İki devletli çözümün başarısız olduğu gün geldiğinde ve biz Güney Afrika’da olanın benzeri (Filistinlilerle) eşit oy hakkı mücadelesiyle karşı karşıya kalırsak... o zaman, bu olur olmaz, İsrail Devleti bitmiştir’’ diye konuştu.

Ariel Saron’un başbakanlığı döneminde, Başbakan Yardımcısı iken benzer şeyleri 4 yıl önce verdiği mülâkatta da dile getirdiğini söyleyen Olmert, “O zamandan bu yana, bu konudaki tavrımı düzenli olarak tekrarladım” diye konuştu.

Olmert, Annapolis’te yapılan konferansın İsrail’in beklentilerinin birçoğunu karşıladığını, bununla birlikte, zorlu, karmaşık ve sabır gerektiren görüşme sürecinde zorluklarla karşı karşıya kalacaklarını ifade etti.

İsrail Başbakanı, Filistin Ulusal Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas için, “Barış için bir muhatabımız var” demekle birlikte, Abbas’in gücünün zayıf olduğunu söyledi.

/ KUDÜS

30.11.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Müşerref’in ikinci dönemi de krizlerle başladı

  Abbas ve İhsanoğlu Annapolis sürecinden iyimser

  Olmert: Çift devlet formülü olmazsa İsrail biter

  Hollanda’da cami bağışları mercek altında

  Negroponte Kürt yöneticileriyle görüştü

  Bağdat’ta kolera salgını endişesi

  ABD, Sünnîleri kendi köy korucuları yapıyor


 Son Dakika Haberleri