Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 30 Kasım 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Hollanda’da cami bağışları mercek altında

Hollanda Parlamentosu Temsilciler Meclisinde kabul edilen önergeyle camilere dış ülkelerden yapılan maddî yardımların ve bu yardımların toplum üzerindeki istenmeyen muhtemel etkilerinin araştırılması kararlaştırıldı.

Koalisyon ortaklarından Hristiyan Demokrat Parti (CDA) milletvekili Madeleine Van Toorenburg ve İşçi Partisi (PVDA) milletvekili Jeroen Dijsselbloem tarafından verilen önerge, Meclis Genel Kurulunda kabul edildi.

Önergede, camilere dış ülkelerden yapılan maddî yardımların, caminin yönetim ve işleyişi üzerinde etkili olabildiği belirtilerek, dış yardımların ve bunların topluma yansıyabilecek olumsuz etkileriyle bu etkilere karşı alınabilecek önlemlerin belirlenmesi istendi.

Kabul edilen önergeye göre, ülkede faaliyet gösteren bütün camilere dışarıdan yapılan parasal destekler ve camilerin para transferleri, İç Güvenlik ve İstihbarat Örgütü (AIVD) tarafından araştırılacak.

Yabancıların uyum politikasından sorumlu Bakan Ella Vogelaar, camilere gerek ülke içinden gerekse ülke dışından kişi ve kurumların, ilke olarak parasal destekte bulunabildiklerini, ancak bu yardımların gizli değil açık olması gerektiğini belirtti.

İlgili birimlerin esas olarak bu tür yardımları izlediğini ifade eden Vogelaar, “Dış yardımın camiler aracılığıyla istenmeyen olumsuz etkilerinin bilinemediğini, dolayısıyla hükümetin de böyle bir araştırmaya karşı olmadığını ve önergeyi desteklediklerini” söyledi.

/ AMSTERDAM

30.11.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Müşerref’in ikinci dönemi de krizlerle başladı

  Abbas ve İhsanoğlu Annapolis sürecinden iyimser

  Olmert: Çift devlet formülü olmazsa İsrail biter

  Hollanda’da cami bağışları mercek altında

  Negroponte Kürt yöneticileriyle görüştü

  Bağdat’ta kolera salgını endişesi

  ABD, Sünnîleri kendi köy korucuları yapıyor


 Son Dakika Haberleri