Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 30 Kasım 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

Tur Porto'ya kaldı

Marsilya galibiyeti Beşiktaş'a her yönden çok iyi geldi. Bu zaferle birlikte hem yönetim derin bir ohh çekti, hem de teknik direktör Ertuğrul Sağlam ve futbolcular 8-0'lık Liverpool hezimetini bir nebze olsun unutturdu. 11 Aralık'ta grubun son maçında deplasmanda Portekiz'in güçlü ekibi Porto ile final niteliğinde oynanacak maçta alınacak bir galibiyet Beşiktaş'ı direkt olarak 2. tura çıkaracak. Sağlam ve futbulcuları ellerine geçirdikleri bu altın fırsatı değerlendirmek için olağanüstü çaba göstermeleri gerekecek.

Bazı çevreler tarafından "bitti" denilen Avrupa yolculuğu şimdi yeniden başlıyor. Öncelikle Beşiktaş'a Porto önünde beraberlik yaramıyor. Sahadan galibiyetle ayrılırsa sadece bir üst tura çıkma değil, grup lideri olarak yoluna devam etme ihtimali dahi mevcut. Galibiyet halinde, Liverpool-Marsilya maçının sonucuna bağlı olarak ya lider ya da grup ikinci olarak üst tura çıkacak. Liverpool ile Marsilya, son maçlarında berabere kalırsa, Beşiktaş grup lideri olarak Devler Ligi'nde yoluna devam edecek.

Porto'ya İstanbul'da kaptırılan 3 puanın önemi şimdi çok iyi anlaşılıyor. Bu maçtan bir beraberlik dahi alınsaydı şimdi bütün kozlar Beşiktaş'ın elinde olacaktı. Temsilcimiz Marsilya önünde futbol olarak mücadeleci ve hırslıydı. Delgado ve Tello orta sahada güzel işler yaptı. Tello'nun frikik golü ne kadar güzelse, Delgado'nun Bobo'ya attığı goldeki asisti de o kadar mükemmeldi. Rüştü maç içinde yerinde hamleler yaptı ama yenilen golde topa sert karşılık verememesinin bedelini ağır ödedi. Bobo'yu da kutlayalım. Fransızları en çok sıkıntı veren isimdi. Attığı golle golcülüğünü bir defa daha gösterdi.

Zaferde büyük bir pay ise 12. adama aitti. 90 dakika boyunca susmadan ve göze hoş gelen tezahüratlarda bulundular. Zaten Beşiktaş tribünlerinin ününü İngilizler biliyordu. Şimdi Fransızlar da öğrenmiş oldu.

Erol DOYURAN

30.11.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  2. TURUN KAPISI PORTO'DA

  Bobo Avrupa maçlarını seviyor

  Sağlam gözünü rekora dikti

  Fransız basını: Turu zora soktuk

  İnter'i UEFA'ya şikâyet ettik

  Gençlerbirliği- Trabzonspor

  Lorant'ın siftahı yok

  Tur Porto'ya kaldı


 Son Dakika Haberleri