Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 01 Aralık 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

Samet Aybaba: Sağlam ligi bitiremez

Aybaba, "Beşiktaş'ın başına geçmek gibi bir çalışmam ve düşüncem yok artık. Çarşı Grubu'ndaki şu nesil benim Beşiktaş'ta oynadığım dönemde kısa pantolonla geziyordu. Başkan da öyle geziyordu. Ertuğrul Sağlam erken geldi, sezon sonunu çıkaramaz" dedi.

Beşiktaş Futbol Takımı'nın eski kaptanı Samet Aybaba, kendisinin siyah-beyazlı takımın başına geçmek gibi bir çalışmasının ve düşüncesinin artık olmadığını söyledi. Halen Bursaspor'un teknik direktörlüğünü yapan Samet Aybaba, aylık Futbol Extra dergisinin aralık sayısında yer alan röportajında, teknik direktörlüğe başladığı dönemde doğal olarak Beşiktaş camiası içinden çıkmış biri olarak siyah-beyazlı takımda çalışmak istediğini belirterek, ''İlk dönemde bunu istemiştim. Bunu herkes ister. Ama şu an için böyle bir beklentim ve isteğim yok'' dedi.

BEN OYNARKEN ONLAR ÇOCUKTU

Siyah-beyazlı taraftar gruplarından Çarşı'nın, kendisine karşı olması yönündeki soruyu yanıtlayan Samet Aybaba, şunları söyledi: ''Çarşı bana karşı mı değil mi, kim var onların içinde bilmiyorum. Tanımıyorum onları. Ben Beşiktaş'ta futbol oynarken bunlar daha küçücük çocuklardı. Ben de Beşiktaş'ın tarihindeki en önemli üç kaptanından biriyim. Beşiktaş'ta Çarşı veya bir başkasının bana neden karşı olduğu önemli. Zaman zaman gazetelerde okuyorum 'Çarşı Samet'e karşı' diye. Bakıyorum hiçbir şey yok. Çarşı Grubu'ndaki şu nesil benim Beşiktaş'ta oynadığım dönemde kısa pantolonla geziyordu. Başkan da öyle geziyordu. İyi hatırlıyorum, 1982'de şampiyon olduğumuzda şampiyonluk yemeği Erdoğan Demirören'in villasında olmuştu. Yıldırım Demirören de evdeydi. Oradan hatırlıyorum, küçük bir çocuktu Yıldırım.''

LOBİM GÜÇLÜ DEĞİL

Samet Aybaba, Beşiktaş için teknik direktör olarak adının geçmesine rağmen, lobisinin güçlü olmadığını söyledi. Beşiktaş'ta lobisinin güçsüz olmasından dolayı kendisine karşı çıkıldığını öne süren deneyimli çalıştırıcı, ''Lobim güçlü olsaydı şimdiye kadar yüz defa Beşiktaş'a teknik direktör olmuştum. Büyük takımlardan birinin başına bir yerli teknik adamın geçmesi için ilişki şart. Sık sık medyayı dolaşmanız lazım. Futbolun içinde belli başlı kafa insanlar vardır, sürekli onlarla bir araya gelmek lazım'' dedi.

BEŞİKTAŞ'A ERKEN GELDİ

Aybaba, Beşiktaş'ın şu an başında bulunan Ertuğrul Sağlam'ın ise sezon sonuna kadar takımın başında kalamayacağını iddia etti. Beşiktaş camiasının bu düşünce yapısıyla Sağlam'ın kalmasının çok zor olduğunu ifade eden Samet Aybaba, ''Keşke daha çok kalabilse, ama Beşiktaş camiasındaki bu düşünce yapısıyla çok zor. Ertuğrul Sağlam, ligi çıkaramaz gibi geliyor. Bakalım devreyi çıkartır mı? İnşallah çıkartır'' diye konuştu. Ertuğrul Sağlam'ın iki senelik bir teknik adam olduğunu anlatan Aybaba, ''Bana göre Beşiktaş için hazır değil. Ertuğrul 6-7 yıl çalışsa, tecrübe kazansa, biraz daha görse, öğrense, o zaman bu tartışmalar hiç olmaz'' dedi.

01.12.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Hakan'sız olmuyor

  Yunan basını hakemi suçladı

  Denizlispor- Fenerbahçe

  Samet Aybaba: Sağlam ligi bitiremez

  Yemin ederim doping almadım

  Sakaryalı futbolcuların eylemi sona erdi

  Satrançta ilk defa madalya kazandık

  2. bir Hakan var mı?


 Son Dakika Haberleri