Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 02 Aralık 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

Rakipler belli oluyor

Avusturya ve İsviçre'nin ortaklaşa düzenleyeceği 13. Avrupa Futbol Şampiyonası Finalleri'nin kura çekimi bugün İsviçre'nin Luzern şehrinde yapılacak. Türk Milli Takımı, Polonya, Fransa ve Rusya ile birlikte 4. torbada yer alacak. ATV, TSİ 13.00'de başlayacak töreni naklen yayınlayacak.

2008 yılında Avusturya ve İsviçre'nin ev sahipliği yapacağı 13. Avrupa Futbol Şampiyonası Finalleri'nin kura çekimi bugün İsviçre'nin Luzern kentinde yapılacak. Luzern Kültür ve Kongre Merkezi'nde TSİ 13.00'de başlayacak organizasyon ATV tarafından naklen ekrana getirilecek. Kura çekimi sonucunda, ev sahipleri İsviçre ve Avusturya'nın yanı sıra, elemelerden gelen 14 takımın katılımıyla, toplam 16 takım, 4'erli 4 gruba dağılacak.

İSVİÇRE ÇIKABİLİR

Buna göre, ev sahipleri İsviçre ve Avusturya, (A) ve (B) gruplarında yer alacak. Son Avrupa şampiyonu Yunanistan, ev sahipleri İsviçre ve Avusturya'yla, en yüksek puana sahip Hollanda, 1. kategoriyi oluşturacak. Diğer 12 takım ise, 3 kategoriye, 2006 Dünya Kupası ve EURO 2008 elemelerinde elde ettikleri ortalama puana göre dağıtıldı.

FRANSA RAKİP DEĞİL

Türk Milli Takımı, kura çekiminde 1.958 puanla, Polonya, Fransa ve Rusya ile birlikte 4. torbada yer alacak ve bu ülke milli takımlarıyla eşleşmeyecek. 13. Avrupa Futbol Şampiyonası Finalleri, İsviçre ve Avusturya'nın 8 ayrı kentinde, 7-29 Haziran 2008 tarihleri arasında düzenlenecek.

1. TORBA

İsviçre

Avusturya

Yunanistan

Hollanda

2. TORBA

Hırvatistan

İtalya

Çek Cum.

İsveç

3. TORBA

Romanya

Almanya

Portekiz

İspanya

4. TORBA

Polonya

Fransa

Türkiye

Rusya

02.12.2007


 

Türkiye'yi Fatih Terim temsil edecek

İsviçre'nin Luzern kentinde bugün yapılacak 13. Avrupa Futbol Şampiyonası Finalleri grup maçlarının kura çekimine katılacak Türkiye Futbol Federasyonu delegasyonu İsviçre'ye ulaştı.

Futbol Federasyonu Başkanı Haluk Ulusoy başkanlığındaki delegasyonda Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, federasyon başkan vekili Affan Keçeci, yönetim kurulu üyeleri Metehan Berktaş ve Ender Alkoçlar, genel sekreter Lütfi Arıboğan, genel sekreter vekili Metin Kazancıoğlu, özel kalem müdürü Tamer Çelik ve Milli Takım İdari Sorumlusu Şükrü Hanedar yer alıyor.

Federasyon yönetim kurulu üyesi ve iletişim kurulu başkanı Metehan Berktaş, yaptığı açıklamada, şu ifadeleri kullandı: ''Bu kurada önemli olan rakiplerin ve oynanacak yerin belli olması. 16 takımın katıldığı bu organizasyonda kolay takım, zor takım ayrımı yok. Maçları oynayacağımız ülkenin belli olmasıyla birlikte kamp programı da netlik kazanacaktır. Çok iyi bir kamp döneminin ardından, turnuvaya iyi başlayıp zirveye çıkmak istiyoruz. Kimlerle eşleşeceğimiz önemli değil. Hedefimiz final oynamak."

02.12.2007


 

Yanal'ın umudu 2. yarı

Trabzonspor Teknik Direktörü Ersun Yanal, Gençlerbirliği karşısında oyun disiplinindeki problemin kendisini oldukça üzdüğünü söyledi.

Yanal, Gençlerbirliği maçında iyi oynarken oyun disiplininden koptukları anlar olduğunu belirterek, ''Oyun disiplinindeki problem beni oldukça üzdü. Çünkü ne olursa olsun mağlup olabilirsiniz ama oyuncuların saha içinde sadece oynamaya yönelik oyun disiplinine sadık kalmaları gerekiyordu. Bu bizden uzaktı. O beni üzdü. Ama bir gerçek var. Şu dönemdeki belirsizlik, futbolu yaşayan bir kentte oyuncular üzerinde olumsuzluklar yapabiliyor" dedi.

Trabzonspor'un uzun yıllardır şampiyonluk yarışında en çok geriye düştüğü anlardan bir tanesinde bulunduklarını ifade eden Yanal, ''Trabzonspor'un bu süreci yeni yönetim ile birlikte şampiyonluğu planlayacak bir döneme dönüştürmesi gerekiyor. Şampiyonluk zikredilmemeli. Trabzonspor, bunu planlamalı'' diye konuştu. Yanal, belirsizliği üzerlerinden atmak için de genel kurul sürecinin geçmesinin önemli olduğunu ve oluşacak yeni yönetimle Trabzonspor taraftarlarının alıştıkları takımı ikinci yarı izlettireceklerini kaydetti.

02.12.2007


 

G.Saray'ın rakibi İstanbul Belediye

İstanbul Büyükşehir Belediyespor, Süper Lig'de bugünoynayacağı Galatasaray maçı öncesi iddialı.Tarihinde ilk kez Süper Lig'de mücadele eden İstanbul Büyükşehir Belediyespor, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın ardından, Galatasaray'dan da puan almayı hedefliyor.

Ligde 4 haftadır galip gelemeyen ve bu süre içinde 3 beraberlik, 1 yenilgi alan İstanbul Büyükşehir Belediyespor'da sakatlıkları süren Ali Güzeldal ile Tjikuzu'nun bugünkümaçta oynayamayacakları öğrenildi. Ali Sami Yen Stadı'nda saat 15.30'da başlayacak maçı hakem Hüseyin Göçek yönetecek.

02.12.2007


 

Moralli Beşiktaş Rize'yi ağırlıyor

Süper Lig'de bugün Çaykur Rizespor'u ağırlayacak Beşiktaş'ta, sakat ve cezalı oyuncuların çokluğu nedeniyle sıkıntılı bir dönem yaşanıyor.

Geçen hafta Gençlerbirliği OFTAŞ Spor ve hafta içinde de Olympique Marsilya galibiyetleriyle moral bulan siyahbeyazlılarda sarı kart cezalıları Tello ve Cisse forma giyemeyecek. İnönü Stadı'nda saat 19.00'da başlayacak maçı hakem Zafer Önder İpek yönetecek.

SÜPER LİGDE DİĞER MAÇLAR

Saat: 19.00 Ankaraspor-Sivasspor:

Hakem: Yunus Yıldırım

Saat: 14.00 Kayseri-G.Birliği OFTAŞ:

Hakem: Abdullah Yılmaz

Saat: 14.00 Vestel Manisa-Gaziantep:

Hakem: Hakan Sivriservi

02.12.2007


 

Başesgioğlu: Ayhan haklıysa savunuruz

Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu, Futbol Federasyonu'nun kuruluşuna ilişkin yasa değişikliğinin, Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu'nda kabul edilmesiyle ilgili olarak, ''Türk futboluna yeni bir yol haritası çizilmiştir'' dedi.

Bakan Murat Başesgioğlu, milli atlet Süreyya Ayhan, Kop'un, düzenlediği basın toplantısıyla kendisine komplo yapıldığına ilişkin sözlerini de değerlendirerek, konu hakkında şunları söyledi:

''Eğer kendisine haksızlık yapıldığına dair çok kuvvetli emareler ve ellerinde delilleri varsa, bakanlık olarak Süreyya Ayhan Kop'un hakkını sonuna kadar savunuruz. Bu noktada, uluslararası kuruluşlar nezdinde çok güçlü argümanlarla çıkmamız lazım. Bir haksızlığa uğrama durumu varsa, Süreyya Ayhan Kop'un mağdur olmaması için elimizden geleni yapacağız. Keşke böyle birşey olmasaydı da bu duruma gelmeseydik.''

02.12.2007


 

Song: Sevildiğim için 4 yıldır G.Saray'dayım

Galatasaray'ın Kamerunlu futbolcusu Rigobert Song, kendisini bir ''Savaşçı'' olarak nitelendirerek, formayı almak için çok çalışmak gerektiğini bildiğini söyledi.

Song, Galatasaray Kulübü'nün aylık resmi yayın organı Galatasaray Dergisi'nin Aralık sayısında yer alan röportajında, geçen sezon kendisi için çok şeyin söylendiğini ve yazıldığını dile getirerek, şunları kaydetti:''Sakat ya da hasta olduğumdan dolayı oynamadığım yazıldı. Sorunum varmış gibi yansıtıldı. Ancak bunun böyle olmadığının kanıtı bu sezon Galatasaray'da oynuyor olmamdır."

Song, kariyerinde hiçbir kulüpte dört sene oynamadığının hatırlatılması üzerine, ''Ben burada sevildiğimi hissettim. Galatasaray'a geldiğim ilk gün kendimi nasıl iyi hissettiysem, şimdi de öyle hissediyorum'' dedi. Galatasaray'da samimiyetin olduğunu ve büyük bir aile gibi olduklarını anlatan Song, sözlerini şöyle sürdürdü: ''Her zaman büyük sevinçler yaşamasak da takım arkadaşlarımla birlikte çok şeyi paylaştık. Güzel günlerimiz de oldu, üzüldüğümüz günler de. Ailem de İstanbul'da çok memnun."

02.12.2007


 

Castrol'dan genç pilotlara fırsat

Castrol, iki genç pilota fabrika pilotu olma şansı sunacak ve bu gençleri 2008 Türkiye Ralli Şampiyonası’nda Türkiye'nin en büyük fabrika takımı bünyesinde yarıştıracak.

Rallilere ilgi duyanların kendilerini geliştirebilmeleri ve otomobil sporlarına yeni yeteneklerin kazandırılabilmesi için düzenlenen, Castrol İstanbul Ralli Şampiyonası, 2007 sezonunu şimdiye kadar görülmemiş büyük bir ödülle açıyor. 5 yıldır Castrol’ün sponsorluğunda organize edilen şampiyona sonunda başarılı olan 26 yaşını geçmemiş iki genç pilot, 2008 Türkiye Ralli Şampiyonası’nda fabrika takımı pilotu olarak yarışma hakkı kazanacak.

02.12.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri