Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 02 Aralık 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Yargısız ihraçlara Gül onayı eleştiriliyor

Yüksek Askerî Şûrânın 7’si irticaî sebepten olmak üzere 38 Silâhlı Kuvvetler personelini ihraç kararını imzalayan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül eleştiriliyor. Daha önce Başbakan olarak katıldığı şûrâdaki ihraç kararına şerh koyan Gül’ün bu tavrı yadırgandı.


Atomdan alacağımız dersler var

Doktorasını Fransa’da tamamlayan Doç. Dr. İskender Hikmet, Türkiye’ye geldiğinde Yeni Asya’yı ziyaret etmiş ve Faruk Çakır’ın sorularını cevaplamıştı.

Hüzünlü veda

Isparta’da defnedilen kazazedeler için şehir merkezindeki üç ayrı camide cenaze namazı kılındı. Babaannesi Hatice Özsoy’un cenaze törenine katılmak üz


  İkinci pilota askerî tören

Düşen uçağın ikinci pilotu Emekli Tümgeneral Tahir Aksoy’un da aralarında bulunduğu 4 kişinin cenazesi İstanbul’a getirildi. Tabutu Türk bayrağına sarılı olan Tahir Aksoy için havalimanında askeri tören düzenlendi.


  Bu anayasa ile reform olmaz

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, 1982 Anayasası varlığını sürdürürken köklü reformlar yapmanın mümkün olmadığını ifade ederek, Türkiye’nin söz konusu garabetten kurtulması gerektiğini söyledi.


  Erdoğan: Nükleer santral zorunluluk oldu

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, büyümek durumunda olan Türkiye için nükleer santrale geçmenin bir zorunluluk olduğunu dile getirdi.


  Baykal: Güneydoğu’yu BOP değil, GAP kalkındırır

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, ‘’Güneydoğu Anadolu Projesi’ne (GAP) hayatiyet kazandırmak için komisyon kuracaklarını’’ bildirdi. Baykal, “Güneydoğu’yu BOP (Büyük Ortadoğu Projesi) değil GAP kalkındırır’’ dedi.


  Rahip olayında 5 kişi gözaltında

Mor Yakup Manastırı rahibi Edip Savcı’yı kaçırdıkları iddiasıyla 5 kişi gözaltına alındı.


  AP heyeti Türkiye’de temaslarda bulunacak

Avrupa Parlamentosu (AP) İnsan Hakları Alt Komisyonu, 3-5 Aralık tarihlerinde Türkiye’de temaslarda bulunacak.


  7 rehine serbest

Van’ın Başkale ilçesinde 12 Kasım’da sınırda PKK terör örgütü üyelerince kendilerine haraç vermedikleri gerekçesiyle kaçırılan şahıslar çıkarıldıkları Başkale Adliyesinde alınan ifadelerinden sonra serbest bırakıldı.


  Merkel ve Sarkozy AB’ye zarar veriyor

Avrupa Parlamentsou Liberal Grup üyesi Marios Matsakis, Almanya Başbakanı Angela Merkel ile Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy’nin izledikleri yapıcı olmayan Türkiye politikalarıyla Avrupa’ya zarar verdiklerini söyledi.


  İslamofobya masaya yatırılacak

İslâm Dünyası Sivil Toplum Kuruluşları Birliğince (İDSB), 8-9 Aralık’ta İstanbul’da, ‘’Uluslararası İslamofobya Konferansı’’ düzenlenecek.


  Gül bugün Pakistan’a gidiyor

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Pakistan Cumhurbaşkanı Pervez Müşerref’in daveti üzerine bugün bu ülkeye iki günlük resmi bir ziyarette bulunacak.


  Vatandaş, artık bürokrasi yükü altında ezilmeyecek

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü Adres Daire Başkanı Adnan Türkdamar, Adres Kayıt Sistemi’ndeki ana hedefin, vatandaşın günlük hayatını daha da kolaylaştırmak olduğunu söyledi.


  Polise “sıfır hata” uyarısı

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, polisin görevini özveri ve başarı ile yerine getirirken daha hassas davranarak ‘’sıfır hata’’ ilkesi ile hareket etmesini istedi.


  Mehmet Altan: Medya silâh olarak kullanılıyor

Gazeteci-yazar Mehmet Altan, medyayı yönetenin kamuoyunu da yönettiğini ifade ederek, “Türkiye’de medya bir silâh olarak kullanılmakta” dedi.


  303 umut yolcusu yolda kaldı

Antalya’nın Korkuteli ile Balıkesir’in Ayvalık ilçelerinde yasa dışı yollardan yurda giriş yaptıkları ve Yunanistan’a götürülecekleri bildirilen 303 kaçak yakalandı.


  Hakimler ve Savcılar Kanunu kabul edildi

TBMM Genel Kurulunda, hakim ve savcı atamalarının yasal dayanağa kavuşturulmasını öngören ve 6 maddeden oluşan kanun teklifi, yaklaşık 12 saat süren görüşmelerin ardından kabul edildi.


  Cumhuriyet değil, demokrasi üzerine kavga yapılıyor

AKP Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat, Türkiye’de kavganın cumhuriyet üzerine değil, demokrasi üzerine yapıldığını ifade etti.


  İstanbul’da su kesintisi

Sarıyer’in bazı bölgelerine yarın 14 saat süreyle su verilemeyecek.


  Aile hekimlerimize kavuşuyoruz

Türkiye’de yılbaşından itibaren aile hekimliğine geçen il sayısı 24’e çıkacak. 2008’in başında ülke genelinde 16 milyon nüfus aile hekimine kavuşmuş olacak.


  İlânla çoban arıyor

Edirne’de, koyun çiftliği kuran iş adamı, hayvanlarına bakacak birini bulamaması üzerine 3 aydır gazete ilânıyla sigortalı ve asgari ücretli çalışacak çoban arıyor.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri