Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 03 Aralık 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Devlet özürlüye iş vermiyor

3 Aralık “Dünya Özürlüler Günü” dolayısıyla Türk Sağlık-Sen tarafından Devlet Personel Başkanlığı verilerine dayanılarak yapılan bir araştırma devlet kurumlarında da yeteri kadar özürlü personelini istihdam edilmediğini ortaya koydu.

Araştırmaya göre kamu kurumlarında personelin yüzde 3’ü oranında özürlü personel çalıştırma zorunluluğuna uyulmadığını da ortaya çıkardı. Bazı kurumlar hiç özürlü çalışan görevlendirmiyor.

DEVLET 52 BİN YERİNE

9 BİN ÖZÜRLÜ ÇALIŞTIRIYOR

Araştırma sonuçlarına göre Nisan 2007 verileri dikkate alındığında kamu kurumlarında toplam bir milyon 749 bin 516 memur çalışıyor. Yüzde 3 oranına göre çalıştırılması gereken özürlü personel sayısı ise 52 bin 485. Fakat bin 601’i kadın 7 bin 592’si erkek olmak üzere sadece 9 bin 193 özürlü insanımız kamuda memur olarak istihdam ediliyor.

Özürlü istihdam edilmesi gerekirken boş bırakılarak atamaya yapılmayan kadro sayısı 43 bin 292. Yani devlet çalıştırması gereken toplam özürlü personelin sadece yüzde 18,’ini çalıştırmıyor. Kadroların yüzde 82’si boş duruyor, ama atama yapılmıyor.

BAKANLIKLARDA ÖZÜRLÜLERE YER YOK

Araştırmada ortaya çıkan bir diğer ilginç sonuç ise bakanlıklarda özürlülere çalışma imkânı verilmemesi oldu. Toplam memur sayısının yüzde 3 oranında özürlü memur çalıştırılması zorunluluğu dikkate alındığında bakanlıklarda 32 bin 739 özürlü personelin istihdam edilmesi gerekirken, çalıştırılan özürlü personel sayısı ise 4 bin 505 olarak kaldı. Ayrıca toplam 59 kamu kurumda hiç özürlü istihdam etmiyor. Araştırmaya göre sadece Kültür ve Turizm Bakanlığı 272 özürlü personel çalıştırması gerekirken 313 özürlü personel çalıştırarak bakanlıklar arasında yüzde 3 oranını geçen tek bakanlık oldu.

KAHVECİ: DEVLET ÖZÜRLÜYE SAHİP ÇIKMALI

Araştırma sonuçları ile ilgili bir değerlendirme yapan Türk Sağlık_Sen Genel Başkanı Önder Kahveci özürlü vatandaşlarımıza devletin sahip çıkması gerektiğini belirterek, “Binlerce özürlü vatandaşımızın iş aradığı, hayata tutunmaya çalıştığı ülkemizde kamuda özürlü kadrolarının yüzde 82’nin boş olması oldukça üzücü ve düşündürücüdür. Kamu kurumları bu ayıptan kurtarılmalıdır. Siyasî irade özürlü vatandaşlarımıza sözle, güzel mesajlarla değil icraatla sahip çıkmalı, bu kadroları doldurmalıdır” dedi.

Recep GÖREN / ANKARA

03.12.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Kur’ân’ı anlamanın anahtarı Risâle-i Nur’da

  ASKER SEVKİ DEVLETİ GÜÇLENDİRMEZ

  Bor zenginiyiz, ama bize bırakmıyorlar

  Kürt yönetimi: PKK bizi tehdit ediyor

  Genelkurmay: Hedef terör örgütü

  8.5 milyon özürlü var

  G3 yerine öldürmeyen silâh

  Engelliye verilen hizmetler istenilen düzeyde değil

  Asgarî ücrette ilk randevu

  THY tarihinin zirvesinde

  Sağlıkta yeni düzenlemeler yolda

  KKTC'de doktorlar bugün grev yapacak

  Üç kaza: 7 ölü, 13 yaralı

  Devlet özürlüye iş vermiyor

  Ferahevler BİGEV’ine kavuştu

  Kırsal kalkınmaya hibe desteği

  70 ölüm noktasına neşter

  Nüfus cüzdanını kaybetti, hayatı karardı

  Uykunuz yoksa kendinizi zorlamayın

  Din ve bilim barışacak

  Obeziteyle mücadele edilmeli

  Avrupalıların harcayacak çok parası var

  Babası kalpten ölünce kalp uzmanı oldu


 Son Dakika Haberleri