Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 03 Aralık 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

KÖTÜ KURA ÇEKMEDİK

Türkiye, 2008 Avrupa Futbol Şampiyonası Finalleri'nde (A) Grubu'nda ev sahibi İsviçre, Portekiz, Çek Cumhuriyeti ile eşleşti. (A) Milli Takımı, gruptaki ilk maçını 7 Haziran'da Cenevre'de Portekiz ile yapacak. Milliler, İsviçre ile 11 Haziran'da Basel'de oynayacak.

A GRUBU

İsviçre, Çek Cumhuriyeti, Portekiz, Türkiye

B GRUBU

Avusturya, Hırvatistan, Almanya, Polonya

C GRUBU

Hollanda, İtalya, Romanya, Fransa

D GRUBU

Yunanistan, İsveç, İspanya, Rusya

13. Avrupa Futbol Şampiyonası Finalleri'nin kura çekimi İsviçre'nin Luzern kentinde yapıldı. Türkiye'nin finallerdeki rakipleri İsviçre, Portekiz ve Çek Cumhuriyeti oldu. Kura çekimine Rusya, Fransa ve Polonya'nın da bulunduğu 4. torbadan katılan Türkiye, Avusturya ve İsviçre'nin ortaklaşa düzenleyeceği 13'üncüsü yapılacak 2008 Avrupa Futbol Şampiyonası Finallerinde İsviçre, Portekiz ve Çek Cumhuriyeti takımlarıyla gruptan çıkabilmek için mücadele edecek.

AÇILIŞ MAÇI: İSVİÇRE-ÇEK

(A) Milli Takım, finallerde yer aldığı (A) Grubu'nda ilk maçını 7 Haziranda Portekiz ile Cenevre'de yapacak. Milliler ikinci maçını 11 Haziranda İsviçre ile Basel kentinde, gruptaki son maçını ise 15 Haziranda Cenevre'de Çek Cumhuriyeti ile oynayacak. Şampiyonanın açılış maçı 7 Haziran Cumartesi günü (A) Grubu takımlarından ev sahibi İsviçre ile Çek Cumhuriyeti arasında İsviçre'nin Basel kentinde oynanacak.

ATV'DEN YAYINLANACAK

Gruplarında ilk iki sırayı alacak takımların yer alacağı çeyrek final karşılaşmaları 19 Haziran Perşembe günü başlayacak. Çeyrek finalin ilk maçında (A) Grubu birincisi ile (B) Grubu'nun ikincisi, 19 Haziran Perşembe günü Basel'de karşı karşıya gelecek. Şampiyonada yarı final mücadelesi ise 25 Haziran Çarşamba günü başlayacak. Yarı finalin ilk maçı 25 Haziran Çarşamba günü İsviçre'nin Basel kentinde, ikinci maçı ise 26 Haziran Perşembe günü Avusturya'nın başkenti Viyana'da oynanacak. 2008 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda kupa, 29 Haziran Pazar günü Viyana'da sahibini bulacak. Bütün karşılaşmalar ATV'den naklen yayınlanacak.

03.12.2007


 

Çek'leri 4 maçta da yenemedik

A Milli Futbol Takımı, 13. Avrupa Şampiyonası finallerinde (A) Grubu'nda eşleştiği Çek Cumhuriyeti ile bugüne dek 4 kez karşılaşırken, galibiyet elde edemedi.

Türk Milli Futbol Takımı, Çek Cumhuriyeti ile şimdiye dek 4 özel maçta karşılaşırken, bu müsabakaların 3'ünü Çek Cumhuriyeti kazandı, son oynanan karşılaşma ise berabere sonuçlandı. Bu maçlarda sadece 3 gol atabilen ay-yıldızlı ekip, kalesinde 13 gol gördü.

İki ülke milli takımları ilk kez 23 Şubat 1994'te, İstanbul İnönü Stadı'nda karşılaştı. Ertuğrul Sağlam'ın 7. dakikada penaltıdan attığı golle 1-0 öne geçen milliler, daha sonraki dakikalarda Novotny, Nemecek ve Siegl'ın 2 golüne engel olamayınca, sahadan 4-1 yenik ayrıldı.

27 Mart 1996'da, bu kez Ostrava'da yapılan maçta ise Türkiye, bu kez 3-0 mağlup oldu. Çek Cumhuriyeti'nin gollerini Suchoparek ve 1'i penaltıdan olmak üzere Kuka (2) attı. İki ülke (A) milli futbol takımları arasındaki 30 Nisan 2003'te Teplice'de yapılan karşılaşmayı da Çek Cumhuriyeti Rosicky, Koller, Smicer ve Baros'un golleriyle 4-0 kazandı.

1 Mart 2006 tarihinde İzmir'de oynanan son karşılaşma ise 2-2 berabere sonuçlandı. Bu karşılaşmada milli takımın golleri Ümit Karan'dan geldi. Diğer yandan Türkiye, dağılmadan önceki Çekoslovakya ile yaptığı 10 maçta ise 1 galibiyet, 2 beraberlik, 7 de yenilgi almıştı.

03.12.2007


 

Uğur Boral: Her zaman hazırım

Denizlispor maçında başarılı bir performans sergileyen Uğur Boral, "Uzun bir süredir İlk 11'de oynayamıyordum.

Ama sürekli kendimi hazır tuttum. Fenerbahçe bünyesinde bulunan tüm oyuncular çok karakterli oyuncular. Mesela Selçuk 5 yıldan beri burada ve sürekli oynadığı bir sezon yok. Kemal de öyle. Ama sürekli kendilerini hazır tutuyorlar. İdmanlarda iyi çalışıyorlar, arkadaşlarını motive ediyorlar. Tabii bir burukluk oluyor ama bu küskünlük değil, kızgınlık değil. Benim de bu takımda böyle olmam gerekirdi. Ben de kendimi hazır tuttum. Hocam da bana ihtiyacı olduğunu söyleyince göreve her zaman hazırım diye cevap verdim. Ve kendi açımdan iyi bir futbol oynadığımı düşünüyorum" dedi.

ALİ BİLGİN'İN SEVİNCİ

Fenerbahçeli futbolcu Ali Bilgin, takım olarak Denizlispor galibiyetinin ardından yollarına devam edeceklerini söyledi. Denizlispor karşısında Fenerbahçe'nin tek golünü kaydeden Bilgin, yaptığı açıklamada şöyle konuştu: ''Çok mutluyuz. Zor bir deplasmandı. Denizlispor karşısında 1-0 kazandık maçı. Önemli olan buydu ve yolumuza devam ediyoruz.''

03.12.2007


 

Zico: Uğur, Edu'yu yanlış anladı

Fenerbahçe Teknik Direktörü Zico, Uğur ile Edu arasında maç içinde yaşanan tartışmaya ilişkin bir soruya, ''Edu bir pozisyonda Uğur'a biraz daha geride dursa gol yapabileceğini söylemiş.

Maçın atmosferinde bunu sert bir şekilde söyleyince dilinden anlamadığı için Uğur'un buna tepkisi oldu. Kendisiyle konuştum, Edu'nun ne dediğini anlattım ve bir yanlış anlamayı gidermiş olduk'' cevabını verdi.

03.12.2007


 

Süreyya Ayhan eşi Kop'la birlikte Ceza Kurulu'nda

ABD'de kamp yaptığı sırada uygulanan doping kontrollerinde (A) ve (B) numuneleri pozitif çıkan milli atlet Süreyya Ayhan Kop, Atletizm Federasyonu Ceza Kurulu'na kocası ve antrenörü Yücel Kop ile birlikte sevk ediliyor.

Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliği (IAAF) Anti-Doping Kurulu'ndan (B) numunesinin resmi sonuçlarını alan Atletizm Federasyonu, milli atletin yanı sıra olayda sorumluluğu olduğunu düşündüğü antrenör Yücel Kop'u da ceza kuruluna gönderecek. Atletizm Federasyonu Genel Sekreteri Nihat Doker, ''Süreyya Ayhan Kop olayında sadece atletin değil, antrenörünün de sorumluluğu olduğunu düşündüğümüz için, Yücel Kop'un da ceza kuruluna sevk edilmesine karar verilmiştir'' dedi.

CEZA KURULU SÜRECİ

Süreyya Ayhan Kop ve antrenörü Yücel Kop ile ilgili Atletizm Federasyonu Ceza Kurulu işlemleri bugünden itibaren başlayacak. Kop çifti, ceza talimatı gereği, tebligatı aldıkları tarihten itibaren 7 gün içinde savunmalarını ceza kuruluna vermek durumunda olacaklar. Ayrıca duruşma isteminde bulunup bulunmadıklarını kurula bildirecek çift, savunma vermedikleri taktirde bu haklarından vazgeçmiş sayılacaklar.

03.12.2007


 

‘Satrancın Kraliçesi’ satranç okulu açtı

Türkiye'de ''Satrancın Kraliçesi'' olarak bilinen, 5 yıl üst üste yenilgisiz Türkiye şampiyonu olan, en son Antalya'daki Dünya Şampiyonasında üçüncülük kürsüsüne çıkarak, ''Uluslararası Usta'' unvanına kavuşan 18 yaşındaki Betül Cemre Yıldız, bu kez de kendi ismiyle açtığı satranç okulunda şampiyon adaylarını ustaları yetiştiriyor.

03.12.2007


 

Trabzon Avrupa'da futbolcu arıyor

Süper Lig'de başarısız bir dönem geçiren Trabzonspor'da, futbolcu arayışları sürüyor.

Daha önce Brezilya ve Uruguay'da futbolcu izleyen kulüp menajeri Necmi Perekli'nin, Avrupa'ya gittiği bildirildi.İlk olarak Almanya'ya giden Perekli'nin İsveç ve Danimarka'ya geçerek bazı maçları izleyeceği ve gelecek çarşamba günü Türkiye'ye döneceği belirtildi.

03.12.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri