Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 05 Aralık 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Millî Kütüphaneye ses kayıt stüdyosu

Millî Kütüphane’de, görme engelli okuyuculara hazırlanan kitapların dijital ortamda kaydedilebilmesi için kurulan Salih Tüzün Bozbeyoğlu Ses Kayıt Stüdyosu, törenle açıldı. Kitapların sesli kayıtlarının dijital ortamda yapılabilmesi için kurulan stüdyo, beş kabin ile hizmet verecek.

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, ‘’Bedensel engelli yurttaşlarımızın hayat karşısındaki yürüyüşlerini sağlamakta ve desteklemekte oldukça geç kaldık ancak zararın neresinden dönülürse kârdır’’ dedi.

Millî Kütüphane’de, görme engelli okuyuculara hazırlanan kitapların dijital ortamda kaydedilebilmesi için kurulan Salih Tüzün Bozbeyoğlu Ses Kayıt Stüdyosu, törenle açıldı.

Kültür ve Turizm Bakanı Günay, açılış töreninde yaptığı konuşmada, “Özellikle zengin-fakir ayrımını yeteri kadar azaltamadığımız, bu alanda fırsat eşitliğini sağlamada geç davrandığımız gibi bedensel engelli yurttaşlarımızın hayat karşısındaki yürüyüşlerini sağlamakta ve desteklemekte de oldukça geç kaldık. Ancak zararın neresinden dönülürse kârdır. Şimdi biraz geç kalmış olarak bu geri kalmışlığın eksikliklerini gidermeye çalışıyoruz” dedi.

Konuşmaların ardından Kültür ve Turizm Bakanı Günay ile törene katılan görme engelli AKP İstanbul Milletvekili Lokman Ayva, kurdele keserek stüdyonun açılışını yaptı. Stüdyoyu gezerek bilgi alan Günay ve Ayva, Konuşan Kitaplık Bölümü’ndeki diğer birimleri de dolaştı. Günay ve Ayva, müzik odasındaki dinleme cihazlarını test etti. Ayva, görme engellilerin kullandığı Brail alfabesiyle yazılı bir kitaptan bölüm okudu.

Kitapların sesli kayıtlarının dijital ortamda yapılabilmesi için kurulan stüdyo, beş kabin ile hizmet verecek. Stüdyoların hepsi, eş zamanlı çalışabiliyor, kayıtlar bilgisayar ortamında yapılıyor. Kayıt kabinlerindeki bilgisayarlar arasında da ağ bağlantısı bulunuyor.

05.12.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Siz de katılın

  Millî Kütüphaneye ses kayıt stüdyosu

  Şebinkarahisar Kalesi şiirlerle şenlenecek


 Son Dakika Haberleri