Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 05 Aralık 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Üniversitede çözmek yetmez

Sağlık-İş Başkanı Mustafa Başoğlu, insanların istedikleri ortamda başörtüsünü takabilmeleri gerektiğini belirterek, “Başörtüsünü sadece üniversitelerde çözmek yetersizdir. Yeni anayasada bu sorun hem okuyan hem de çalışan insanlar için çözülmelidir. İnsanlar başörtüsünü istedikleri ortamda takabilmelidirler” diye konuştu.


Operasyon devam ederken

Yakın zaman önce “Örtünenler azalıyor” sonucu veren kamuoyu araştırmaları yayınlamış olan medyanın, son günlerde tam tersi yönde “Dört yılda başını ör

AB standartları üyelikten önemli

İstanbul Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Murat Yalçıntaş, Türkiye için AB standartlarına ulaşmanın AB üyeliğinden çok daha önemli olduğunu belirt


  Önemimiz gelecek yıllarda artacak

Avrupa Parlamentosu üyesi Cem Özdemir, Türkiye’nin öneminin gelecek yıllarda artacağını söyledi.


  CHP işçisiyle anlaşamadı

CHP’de yürütülen toplu iş sözleşmesi görüşmeleri, ücret zammını da içeren bir dizi maddede anlaşma sağlanamaması sebebiyle uyuşmazlıkla sonuçlandı.


  “Kürt sorunu” hepimizin sorunu

Aylık gençlik dergisi Genç Yaklaşım, Aralık sayısını “Kürt sorunu”na ayırdı. “Kürt sorunu hepimizin sorunu” kapağıyla çıkan dergideki yazısında Prof. Musa K. Yılmaz, “bölge insanının demokratik taleplerini dikkate alarak siyasî içerikli bir af kanunu dâhil somut çözüm önerileri getirmek ve sorunun çözümü yolunda cesur adımlar atmak” gereğine işaret etti.


  Özdabak’ın karikatürü gündemde

Tevhide Kütük’ün başörtülü olduğu için kürsüden indirilmesine tepkiler sürerken, düzenlenen protestolarda çizerimiz İbrahim Özdabak’ın “Kırmızı Başlıklı Kız” karikatürünün de kullanılması dikkat çekti.


  Uçağın enkazı toplanıyor

Isparta’nın Keçiborlu ilçesinde düşen Atlasjet uçağından dağılan parçaların toplanmasına Devlet Su İşlerinden 12 kişilik ekip tarafından başlandı. Etrafa yayılan parçaları toplamada kar yağışı zorluk çıkarıyor.


  Amacımız, işsizliği yok etmek

Tunceli’nin Pülümür İlçe Kaymakamlığı, işsizlerin istihdam edilmesi için ceviz kırımı, temizlenmesi ve paketlenmesinin yapıldığı atölye kurdu.


  Bayram biletleri tükendi

Yaklaşan Kurban Bayramı öncesi şehirlerarası otobüs seferlerinde biletlerin tamamına yakınının satıldığı, talebi karşılamak için ek seferlerin hizmete konulduğu bildirildi.


  Marmaray’da 5. tüp tünel suya indirildi

Marmaray Projesi kapsamında İstanbul Boğazı’nın iki yakasını birleştirecek tüp tünellerin 5.’si sabaha karşı 50.75 metre derinliğe indirildi.


  DP Kongresi 6 Ocak'ta, Cindoruk Genel Başkan adayı

Demokrat Parti’den (DP) yapılan açıklamada, Hüsamettin Cindoruk’un genel başkan adayı olmasıyla ilgili gelişmelerin, tüm Genel İdare Kurulu (GİK) üyeleri tarafından memnuniyetle karşılandığı bildirildi.


  Öcalan’ın avukatlarına 5’er yıl istendi

Terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan’ın avukatlarından İrfan Dündar ve Mahmut Şakar hakkında, ‘’yasa dışı örgüt üyesi olmak’’ suçundan 15’er yıla kadar hapis talebiyle dava açıldı.


  6 kanun yürürlükte

6 kanun Resmî Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.


  Afrika’nın birliğe ihtiyacı var

Türk Asya Stratejik Araştırmalar Merkezin’nin (TASAM) organize ettiği 3. Uluslararası Türk-Afrika Kongresi’nde tabiî zenginlikleri ve insan kaynakları bakımından geniş kaynaklara sahip olan Afrika kıtasının tek eksiğinin birlik ve beraberlik olduğu vurgulandı.


  Yüksekokul mezunları da kısa dönem askerlik yapsın

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, meslek yüksekokulu mezunlarına kısa dönem askerlik hakkı verilmesi durumunda sanayide yaşanan ara elaman sıkıntısının ortadan kalkacağını söyledi.


  Arıduru hakkında inceleme

Ulaştırma Bakanlığı, Sivil Havacılık Genel Müdürü Ali Arıduru hakkındaki iddialarla ilgili inceleme başlattı.


  Suç şebekesine şafak baskını

Muğla İl Jandarma Komutanlığının Bodrum’da suç örgütüne yönelik operasyonunda 32 kişi gözaltına alındı. Operasyonda, 5 adet silâh, 150 adet senet ve 100’den fazla çek ele geçirildi.


  Kuraklık göçleri kapıda

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Uçak ve Uzay Bilimleri Fakültesi Meteoroloji Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu, ‘’Kuraklığın bu şekilde devam etmesi halinde, gelecek yıllarda sulak alanlara ve deniz kıyılarına doğru göçlerin yaşanması beklenmektedir’’ dedi.


  Sarıkamış Şehitleri için hatıra ormanı kurulacak

Sarıkamış Dayanışma Gurubu Başkanı Prof. Dr. Bingür Sönmez, Kırıkkale Üniversitesi yerleşkesi içerisinde Sarıkamış Şehitleri için bir orman oluşturulacağını söyledi.


  Alevler bir camiyi yuttu

Ardahan’ın Hanak ilçesinde çıkan yangında bir cami tamamen yandı.


  Trafiğe bisikletli çözüm

Alanya Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu, “Toplu taşıma ve bisikletle ulaşıma ilginin artması, ilçemizde çok önemli bir trafik rahatlamasına neden olacaktır’’ dedi.


  Köy yollarına parke taşı

Sivas’ın Gürün ilçesinde başlatılan ‘’Köyler Şehir Oluyor Projesi’’ kapsamında altyapısı tamamlanan köylerin yollarına parke taşı döşeniyor, kaldırım yapılıyor.


  Nezle ve gripte antibiyotik kullanımı yanlış

Havaların soğumasıyla sık görülen alt ve üst solunum yolu enfeksiyonlarında antibiyotik tedavisinin hastalığın türüne göre uygulanması ve gereksiz kullanımlardan kaçınılması gerektiği belirtildi.


  Öğrencilere internetten takip

Manisa’nın Soma ilçesindeki Özel Birlik Lisesi, teknolojik altyapısı sayesinde velilerin öğrenci takibini kolaylaştıracak bir projeyi hayata geçirdi.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri