Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 05 Aralık 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Enflasyon niye arttı?

Devlet Bakanı Mehmet Şimşek, “Gerek enerji fiyatlarındaki son derece hızlı yükseliş, gerek dünya gıda ve emtia fiyatlarındaki artış, enflasyonu ciddî bir şekilde hedeften uzaklaştırdı” dedi. Petrol fiyatlarının 50 dolarlardan 100 dolarlara çıktığını hatırlatan Şimşek, “Ama bunun tekrarlanmayacağını, emtia ve gıda fiyatlarındaki artışın süreklilik kazanmayacağını varsayarsak, enflasyondaki başarı aslında ortadadır” diye konuştu.


Unakıtan: Bütçede Maastricht kriterini yakaladık

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, AB standartlarına göre hesaplanan borç stokunun GSMH’ye oranının yüzde 60’ların altına inmesiyle Maastricht kriterinin y

MB: Enflasyon görünümü olumsuz değil

Merkez Bankası, gıda ve enerji fiyatlarının etkilediği kalemler hariç tutulduğunda enflasyonun görünümünün olumsuz olmadığını belirtti.


  Bakan Çağlayan’dan “çek” uyarısı

Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan, Türk Ticaret Kanunu’nun iyi niyetli çek sahiplerini korumaya yönelik “Ödemeden Men” talimatına ilişkin hükümlerinin bazı kişiler tarafından kötüye kullanıldığını bildirerek, iş dünyasına uyarılarda bulundu.


  İşçi ve memurlar aile bildirimi verecek

İşçi ve memurlar, 1 Ocak 2008’de uygulamaya girecek olan asgari geçim indirimi için çalıştıkları kurumlara aile bildirimi verecek. Yeni düzenlemede emekli eşler de çalışmayan ve herhangi bir geliri olmayan eş olarak kabul edilecek.


  Tarımda radikal kararlar alınacak

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Müsteşarı Vedat Mirmahmutoğulları, tarladan sofraya sağlıklı ürün için başlatılan iyi tarım uygulamaları çerçevesinde devrim niteliğinde radikal kararlar alınacağını bildirdi.


  Electro World, İstanbul mağazasını açıyor

Electro World, Türkiye’deki üçüncü, İstanbul’daki ilk mağazasını 6 Aralık’ta Bakırköy Capacity Alışveriş Merkezi’nde açıyor.


  Numara taşımada engel kalmadı

Turkcell tarafından Numara Taşınabilirliği Yönetmeliği’nin yürütmesinin durdurulması ve iptali talebiyle açılan davada Danıştay 13’üncü Dairesi yürütmenin durdurulması isteminin reddine karar verdi.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri