Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 09 Aralık 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Askerî müzede başörtüsü engeli

Harbiye-Askeri Müze ve Kültür Sitesi’nde gerçekleştirilen “Özürlüler ’O7 Kongresi”ne görevli olarak katılmak isteyen Tüketiciler Birliği Engelli Tüketici Hakları Komitesi Üyesi Gülsim Horan, başörtülü olduğu gerekçesiyle içeri alınmadı.


Önce hukuk ve insan onuru

Bünyesinde 9 federasyon ve 96 dernek olan Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu TÜRKONFED, anayasada herhangi bir kişi, kurum ya da değere kutsall

Teziç’ten hükümeti sorgulayan rapor

YÖK’ün Erdoğan Teziç dönemindeki faaliyetleri içeren ‘Faaliyet Raporu’nda, “Hükümetlerin, öğretim üyesi yetiştirmek için yeterli kadro vermek yerine,


  AB üyeliği Türkiye’nin hakkı

İtalya’nın Uluslararası Ticaret ve AB Politikaları Bakanı Emma Bonino, Almanya Başibakanı Merkel ile Fransa Cumhurbaşkanı Srakozy’nin Türkiye’nin AB üyeliğiyle ilgili tutumlarını eleştirerek, "Türkiye direnmeli kesinlikle pes etmemeli. AB üyeliği Türkiye’nin hakkı" dedi.


  Gül: Demokratik ortam devam etmeli

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, herkesin hak ettiğini alması için demokratik ortamın devam ettirilmesi gerektiğini söyled


  Dayakçı öğretmen açığa alındı

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Ata Özer, İstanbul’da bir lisede Alevi öğrenciyi dövdüğü iddia edilen öğretmen Z.Y hakkındaki soruşturmanın devam ettiğini, soruşturmanın selameti açısından öğretmenin açığa alındığını bildirdi.


  Çağlayan: Barzani’nin şirketi yok

Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan, Barzani soyadlı kişilerin Türkiye’de ortak olduğu bir şirkete rastlanmadığını bildirdi.


  DTP’li Sakık: Olumlu adımın destekçisi oluruz

DTP Muş Milletvekili Sırrı Sakık, ‘’Başbakan’ın atacağı her olumlu adımın destekçisi oluruz’’ dedi.


  Kandilli’ye soru yağıyor

Boğaziçi Üniversitesi (BÜ) Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Ulusal Deprem İzleme Merkezinin, son depremleri yayınladığı web sitesinin, günde 100’e yakın ‘’Deprem olacak mı’’ yönünde ileti aldığı bildirildi.


  Iğdır’da 14 kaçak yakalandı

Iğdır’da, yasa dışı yollardan yurda giriş yapan 14 kişi yakalandı.


  Hak ihlâlleri sürüyor

MAZLUMDER Genel Başkanı Ömer Faruk Gergerlioğlu, Ekim, Kasım 2007 Mazlumder İnsan Hakları Raporu Değerlendirmesini açıkladı. Gergerlioğlu, din ve vicdan özgürlüğü alanı ile ilgili olarak başörtüsü yasağı hayatın her alanında acımasız örneklerini sergilemeye devam ettiğini söyledi.


  Türkiye, Malezya'dan ileride

Malezya eski Başbakan Yardımcısı Enver İbrahim, Türkiye ile Malezya’nın son dönemlerde kıyaslanmasıyla ilgili olarak Türkiye’nin demokrasi tecrübesinin daha ileride olduğunu ve daha modern bir ülke olduğunu söyledi


  Avrupa ortak yemek kültürü oluşturulacak

Bağcılar Aşık Veysel İlköğretim Okulu, İtalya koordinatörlüğündeki "Avrupa Beslenme Kültürü Portfolyosu" adlı “Comenius” programına 2007–2008 Eğitim-Öğretim yılında ortak edildi. Bu ortak proje önceki gün eş zamanlı olarak başladı.


  Ankara'nın 3 aylık suyu var

Ankara Büyükşehir Belediyesi ASKİ Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Sarıgül, Başşehrin barajlarında 3 aylık su ihtiyacını karşılayacak kadar su biriktiğini belirterek, ‘’Bundan böyle Ankara’da su kesintisi olmayacak’’ dedi.


  İhale çetesine operasyon

Aksaray, Mersin ve İstanbul'da eş zamanlı düzenlenen operasyonda, kamu kurumlarının yakıt ihalelerine fesat karıştırarak haksız kazanç elde ettikleri iddiasıyla yakalanan 11 kişiden 7'si tutuklandı.


  Ortak yangın filosu teklifine komşudan olumlu cevap

İzmir Ticaret Odası'nın (İZTO) iki ülkede yaşanan yangın felâketleri için ortak yangın söndürme filosu oluşturulması yönündeki teklifine, Yunanistan Başbakanı Kostas Karamanlis'ten olumlu cevap geldi.


  3 aylık bebekle Kâbe tavafı

Harun ve Hiranur Demirel çifti, Hac farizasını yerine getirmek için kutsal topraklara 3 aylık bebekleri Asiye ile geldi


  Hapis yerine okulda temizlik cezası verildi

Korsan CD sattıkları gerekçesiyle yargılandıkları davada, 2 ay 15’er gün hapis cezasına mahkum edilen 2 kişi, denetimli serbestlik uygulaması kapsamında, cezaevine girmek yerine bir okulda temizlik yaparak cezalarını çekiyor.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri