Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 09 Aralık 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Kandilli’ye soru yağıyor

Boğaziçi Üniversitesi (BÜ) Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Ulusal Deprem İzleme Merkezinin, son depremleri yayınladığı web sitesinin, günde 100’e yakın ‘’Deprem olacak mı’’ yönünde ileti aldığı bildirildi.

Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Ulusal Deprem İzleme Merkezinden alınan bilgilere göre, Türkiye’de meydana gelen son 200 depremin tarih, saat, derinlik, enlem, boylam, büyüklük ve yer gibi hızlı çözümlerini gösteren www.koeri.boun.edu.tr adlı web sayfası her gün yüzlerce kişinin ziyaretiyle merakları gidermeye çalışıyor.

Deprem kuşağında yer alan Türkiye’de vatandaşları deprem konusunda bilinçlendirmek ve onlara daha fazla yardımcı olmak isteyen yetkililer, web sayfasının altına soru, eleştiri, öneri ve ayrıntılı bilgi almak isteyenler için telefon, faks, adres ve e-posta bilgilerini koydu.

Ayda ortalama 1 milyon kişinin ziyaret ettiği web sayfasına gelen eleştiri, soru ve öneriler zaman zaman merkezdeki çalışanları bile şaşırtıyor.

Özellikle deprem tartışmalarının arttığı dönemlerde günde 100’e yakın ‘’Deprem olacak mı’’ yönünde iletisi alan yetkililer, her türlü açıklamaya rağmen bu sorunun sorulması üzerine, sitenin altına ‘’Lütfen deprem olacak mı?’’ diye sormayın yazılı bir not ekledi.

Yetkililerin uyarısına rağmen ‘’Deprem olacak mı? Ne zaman deprem olacak?, Nerede olacak?, Kaç şiddetinde olacak?, Yıkıcı olacak mı? gibi soruların sorulmaya devam ettiği bildirildi.

‘’DEPREM OLACAK MI, NE OLUR SÖYLEYİN’’

Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Ulusal Deprem İzleme Merkezine e-posta yoluyla gelen bazı iletiler şöyle:”Deprem olacak mı? Ne olur söyleyin. Kuzey Anadolu Fayı ne zaman kırılacak? Her kafadan bir ses çıkıyor. Ruh sağlığımızı bozuyor. Tek kanaldan açıklama yapılsa olmaz mı? Daha önceden depremin olacağı anlaşılıp halk uyarılamaz mı? Depremde dışarıda çadırda yatmamız uygun mu sizce? Depremlerin hiç mi faydası yok?

Elazığ’ın deprem durumu nedir? Isparta’da büyük deprem olabilir mi? Fay nedir? Giresun deprem bölgesi mi? Ege Denizi’nin sularının çekildiği ve deprem olacağı söyleniyor? Neden hiçbir bakan İzmir ile ilgilenmiyor? İzmir’de yıkıcı bir deprem bekleniyor mu? İstanbul’da deprem olursa İzmir ne kadar etkilenir? İzmir’de 7,5 şiddetinde deprem olabilir mi? Deprem olunca uyarıcı bir mail atabilir misiniz? Depremin güneş tutulmasıyla alakası var mı? İzmir’de şiddetli deprem olursa tsunami olur mu? Büyük depremler ne zaman olur? Deprem olmayacak mı? Bu kadar çok ziyaret edilen siteye neden reklam alınmıyor? Denizli’deki depremler öncü olabilir mi? Lise öğrencisiyim jeofizik veya astrofizik okumak istiyorum. Mesleğiniz hakkında bilgi verir misiniz?”

/ ESKİŞEHİR

09.12.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Askerî müzede başörtüsü engeli

  Önce hukuk ve insan onuru

  Teziç’ten hükümeti sorgulayan rapor

  Kemalizmi eleştiren Yayla’ya ödül

  AB üyeliği Türkiye’nin hakkı

  Gül: Demokratik ortam devam etmeli

  Dayakçı öğretmen açığa alındı

  Çağlayan: Barzani’nin şirketi yok

  DTP’li Sakık: Olumlu adımın destekçisi oluruz

  Kandilli’ye soru yağıyor

  Iğdır’da 14 kaçak yakalandı

  Hak ihlâlleri sürüyor

  Türkiye, Malezya'dan ileride

  Avrupa ortak yemek kültürü oluşturulacak

  Ankara'nın 3 aylık suyu var

  İhale çetesine operasyon

  Ortak yangın filosu teklifine komşudan olumlu cevap

  3 aylık bebekle Kâbe tavafı

  Hapis yerine okulda temizlik cezası verildi


 Son Dakika Haberleri