Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 09 Aralık 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

OECD rakamları Şimşek’i yalanlıyor

Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütünün (OECD) verileri, Hazineden sorumlu Devlet Bakanı Mehmet Şimşek’in “Türkiye’de ortalama ücretler OECD ortalamasının üzerinde” iddiasını doğrulamıyor. Konuyu Referans gazetesindeki Analiz köşesinde değerlendiren İsmet Özkul, Bakan Şimşek’in, ‘Türkiye’de ücretler yüksek’ açıklamasını, OECD verilerinin yalanladığını savundu.


Açlık sınırı 659 YTL

Memur-Sen’in yaptığı araştırmada, Kasım ayında 4 kişilik bir ailenin açlık sınırını yaklaşık 659, yoksulluk sınırını ise 1785 YTL olarak hesapladı.

10 milyon 655 bin kişi kayıt dışı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, 2006 yılı verilerine göre 10 milyon 655 bin kişinin kayıt dışı çalıştığını, bu kişilerin kayıt altına a


  İngiltere’de ekonomik kriz

2008’e bir aydan daha az bir zaman kala, İngiltere’de 4 milyon kişinin geçtiğimiz yılbaşından kalan kredi kartı borçlarını hala ödeyemediği bildirildi.


  “Geçim indirimi yüksek ücretliyi cezalandırıyor”

Ankara Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (ASMMMO) Başkanı Ali Metin Polat, 1 Ocak 2008’den itibaren “vergi iadesi” yerine getirilen “asgari geçim indirimi” uygulaması ile yüksek ücret alanların adeta cezalandırıldığını bildirdi.


  Yeni teşvik sistemi yolda

Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan, teşvik sisteminde değişiklik yapılacağını belirterek, yeni teşvik sisteminin özünün; teknoloji, yüksek katma değer, uluslararası rekabet edilebilirlik kriterleri olduğunu bildirdi.


  İstanbul’un ihracatı 80 ile bedel

Türkiye’nin toplam ihracatının yüzde 56 dolayındaki bölümünün tek başına İstanbul’dan gerçekleştirildiği belirlendi.


  Kepez Limanı kapatılmasın

Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası (ÇTSO) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hayrettin Dereli, Kepez Limanının kapatılmasını istemediklerini, İspanya, Fas, Fransa ve İtalya’ya Ro-Ro sefer hattının açılmasının gündemde olduğunu bildirdi.


  e-Beyanname ertelendi mükellef rahatladı

İstanbul Ticaret Odası (İTO), küçük mükellefin muhtasar ve KDV için e-Beyanname verme zorunluluğunun, Gelir İdaresi Başkanlığı ile yaptıkları görüşmeler sonucunda Ocak 2008’e ertelendiğini bildirdi.


  Gelir İdaresi Başkanlığı’na Ulusoy atandı

Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı’na Mehmet Akif Ulusoy, Malî Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) Başkanlığına Adnan Ertürk atandı.


  Grev mağdurlarına bedava konuşma

Türk Telekom, 45 gün süren grev boyunca yaşanan hasarlardan meydana gelen arızalar sebebiyle telefonunu kullanamayan müşterilerine, bedava konuşma hakkı tanıyacak.


  Vatandaşların yüzde 28’i fiş istemekten vazgeçti

Türk Halkı’nın yüzde 78’i artık vergi iadesi almak amacı ile fiş toplanmadığının farkında.


  Yurtdışına çıkış yasağı kalktı

Anayasa Mahkemesi’nin, Pasaport Kanunu ve Bankalar Kanunu’nun vergi borçlularının yurt dışına çıkış yasağına ilişkin hükümlerinin iptaline ilişkin kararının gerekçesi Resmi Gazete’de yayınlandı.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri