Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 09 Aralık 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

Sporculara doping tehdidi

Hacettepe Üniversitesi (HÜ) Tıp Fakültesi Spor Hekimliği Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Haydar Demirel, sporcuların istemeden de olsa doping tehdidi altında olduğunu söyledi. Süreyya Ayhan'da doping çıkması üzerine sporcunun adeta linç edildiğini vurgulayan Demirel, ''Aynı olay Halil Mutlu'da da yaşandı. Mutlu'nun doping maddesine ihtiyacı yok. Süreyya Ayhan'ın, Halil Mutlu'nun isteyerek doping aldığına inanmıyorum'' dedi.

11. Ulusal Necati Akgün Spor Hekimliği Kongresi'ne katılan Prof. Dr. Haydar Demirel, son dönemlerde doping analizlerinin artması, Uluslararası Anti Doping Ajansı'nın (WADA) denetimlerini sadece maç sonrası değil her ortamda yapması sebebiyle sporcularda doping maddesinin daha çok görüldüğünü kaydetti.

Sporcuların aldıkları destek maddelerinin (vitamin, protein tozları gibi) hammaddesinde doping olmasa da bu maddelerin yüzde 20'sine yakınında doping maddesine rastlandığını anlatan Demirel, ''600'ün üzerinde destek maddesi bulunuyor. Sporcuların aldığı destek maddelerinde, üzerinde yazmasa da doping maddesi bulunma olasılığı çok fazla. Alınan destek maddelerinin içinde yüzde 20'ye kadar doping maddesi çıkabiliyor. Bunları üreten firmalar dopingli maddeyi bazen bilinçli koyabiliyor. Bazen de aynı fabrikada doping imal ettiği için destek maddelerine dopingli madde bulaşabiliyor. Bu nedenle her dopingli çıkan sporcu suçlu sayılmaz'' diye konuştu.

YİYECEKLERDEN DE GEÇEBİLİR

Sporcuların yediği yiyeceklerden (et, tavuk gibi), aldığı destek maddelerinden de doping geçebileceğine işaret eden Demirel, hayvanlar yetiştirilirken daha çok et verimi almak için doping maddesi kullanıldığını, sebzelerde de aynı şeyin geçerli olduğunu, bu sebeple sporcuların yedikleri etten veya sebzeden dopingli madde alabildiğini, yapılan tetkiklerde de dopingli çıkabildiklerini ifade etti.

SÜREYYA AYHAN'A SAHİP ÇIKILMALI

Süreyya Ayhan'da doping çıkması üzerine sporcunun adeta linç edildiğini vurgulayan Demirel, ''Aynı olay Halil Mutlu'da da yaşandı. Mutlu'nun doping maddesine ihtiyacı yok. Süreyya Ayhan'ın, Halil Mutlu'nun isteyerek doping aldığına inanmıyorum'' dedi.

ÖZEL SPORCULARI DEVLET DESTEKLEMELİ

Demirel, Halil Mutlu, Süreyya Ayhan gibi sporcuların kolay yetişmediğine değinerek, ''Bu gibi sporcular kolay yetişmiyor. Devlet, üst düzey sporcuların kullandığı destek maddelerinin ve yiyeceklerinin analizini yapmalıdır. Hollanda bunu yapıyor. Bu gibi sporcular bilmeden doping maddesi alabiliyor. Bu duruma düşmelerine izin verilmemeli'' şeklinde konuştu.

09.12.2007


 

Delgado kendini aştı

Beşiktaş'ın Arjantinli oyuncusu Matias Delgado, son haftalarda ortaya koyduğu performansla kendisinden büyük beklenti içinde olan camiayı sevindirdi. 2006-07 sezonu başında sponsor desteğiyle İsviçre'nin Basel takımından Beşiktaş'a transfer olan Delgado, geçen sezona göre bu yıl daha iyi bir performans ortaya koydu.

Geçen sezon siyah-beyazlı formayla toplam 6 gol atan Delgado, bu sezonun henüz ilk yarısı tamamlanmadan 6 gole ulaştı.

Delgado, 2006-07 sezonunda ligde 4 gol atarken, Fortis Türkiye Kupası'nda rakip filelere 2 gol bıraktı. Arjantinli oyuncu, Beşiktaş'ın mücadele ettiği UEFA Kupası'nda ise gol atma başarısı gösteremedi.

Geçen sezon camianın beklentilerini yeterince yerine getiremeyen Arjantinli yıldız, bu sezon ise asistleri ve golleriyle kalitesini göstermeye başladı. Beşiktaş forması altında oynadığı maçlarda güzel hareketleriyle de taraftarların beğenisini kazanan Delgado, ligde takımına 3 gol kazandırdı. Delgado, Beşiktaş'ın Avrupa'da yaptığı maçlarda ise yine 3 gol attı.

BEŞİKTAŞ'TAN BURSASPOR'A TEŞEKKÜR

Beşiktaş Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören ve yönetim kurulu, deplasmanda Bursaspor ile yapılan maçta kendilerini en iyi şekilde ağırlayan yeşil-beyazlı kulübün başkanı ve yönetim kurulu ile il jandarma komutanı ve emniyet müdürüne teşekkür ederken, maçtan sorumlu Emniyet Müdür Yardımcısı Ali Okumuş'u bu dileklerinin dışında tuttu. Yönetim kurulu adına yapılan açıklamada, ''Bizleri iyi şekilde ağırlayan Bursaspor başkanı ve yönetim kurulu üyeleri ile kafilemizin güvenliği için her türlü tedbiri alan il jandarma komutanı ve emniyet müdürüne 'maçtan sorumlu Emniyet Müdür Yardımcısı Ali Okumuş hariç' teşekkür ediyoruz'' denildi.

09.12.2007


 

Portolular turdan emin konuşuyor

Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde 11 Aralık Salı günü Beşiktaş'ı ağırlayacak olan Portekiz'in FC Porto takımında, teknik direktör Jesualdo Ferreira, ''Beşiktaş karşısında kazanacağımızdan eminim'' dedi.

Ligde oynanan maçta, deplasmanda Desportivo de Chaves'i 2-0 yenen Porto, Şampiyonlar Ligi'nde gruptaki son maçında karşılaşacağı Beşiktaş maçına odaklandı.

Grup birincisi olmak istediklerini belirten teknik direktör Ferreira, ''Eminim ki Porto galibiyeti elde edecek. Chaves maçını geride bıraktık. Artık bizi endişelendiren Beşiktaş. Dikkatli olmaya değer bir takım'' dedi.

Chaves'e karşı takımının ilk golünü atan Helder Postiga ise Şampiyonlar Ligi'nde her maçın önemli olduğunu ifade ederek, ''Evimizde her zaman kazanmak için oynuyoruz. Salı günü de aynı meydan okuma ruhuyla sahaya çıkacağız'' diye konuştu.

09.12.2007


 

Trabzon için kazanma vakti

Turkcell Süper Lig'de bugün Gaziantepspor ile karşılaşacak olan Trabzonspor, rakibi karşısında sahadan galibiyetle ayrılmayı hedefliyor.

Ligin son 3 haftasında Denizlispor, Galatasaray ve Gençlerbirliği'ne mağlup olan bordo-mavililer, Gaziantepspor'u yenerek kötü gidişatına son vermek istiyor. Hüseyin Avni Aker Stadındaki karşılaşma saat 19:00'da başlayacak ve Lig TV'den naklen ekranlara gelecek.

Bugün 4 maç daha var:

14:00 Konya - Manisa

14:00 İstanbul B.B. - G. Birliği

14:00 G.B. Oftaş - Ankara

15:30 Sivas - Denizli

09.12.2007


 

PAF derbisi Cimbom'un

Profesyonelliğe Aday Futbolcular (PAF) Ligi'nde yapılan maçta Galatasaray deplasmanda Fenerbahçe'yi 10 yendi.

Tek golü 85. dakikada Murat kendi kalesine attı. Maç öncesi Fenerbahçeli futbolcular Galatasaraylı oyunculara çiçek verirken, centilmenlik içinde geçen maçın sonunda sarıkırmızılılar da taraftarın göstereceği tepkiyi göz önünde bulundurarak, aldıkları galibiyet nedeniyle coşkulu bir sevinç yaşamadılar.

09.12.2007


 

Wien-Panionios maçı incelensin

Galatasaray Kulübü Divan Kurulu Üyesi ve eski başkan adaylarından Yılmaz Toköz, UEFA Kupası'nda sarı-kırmızılı takımın da yer aldığı grupta Austria Wien ile Panionios takımları arasında yapılan maçta ortaya çıkan sonucun UEFA tarafından incelenmesi gerektiğini söyledi.

Toköz, Avusturya'nın Austria Wien ile Yunanistan'ın Panionios ekipleri arasındaki karşılaşmanın özellikle son dakikalarının incelenmesi gerektiğini dile getirdi. Liverpool ile Beşiktaş arasında yapılan maçın tartışmaya açılmasına tepki gösteren Yılmaz Toköz, Galatasaray'ın grubundaki maçın dikkatle incelenmesi gerektiğini belirterek, ''Yaşanan durum için Galatasaray Kulübü yönetim kurulunun gerekli başvuruları gecikmeksizin yapması gerekiyor'' dedi.

Toköz, sezon sonunda takımdan ayrılacağını açıklayan Hakan Şükür'e de destek vererek, ''Hakan Şükür'ün sakat olmadığı halde oynamadığı bütün maçlar Galatasaray için kayıptır. Bizde bunlar yaşanırken, Brezilyalı futbolcu Romario 40 yaşında bin golü aşarak rekorlar kırıyor'' diye konuştu.

09.12.2007


 

NBA'de Mehmet ve Hidayet mağlup

NBA'de Utah Jazz, deplasmanda San antonio Spurs'a 104-98 yenilirken, Mehmet Okur 36 dakika sahada kaldığı karşılaşmayı 6 sayı, 5 ribaunt, 3 asistle tamamladı.

Hidayet Türkoğlu'nun formasını giydiği Orlando Magic ise, sahasında Indiana Pacers'a 115-109 yenilirken, milli basketbolcu 11 sayıyla oynadı. 35 dakika sahada kalan Türkoğlu, 4 ribaunt alırken 5 de asist yaptı.

09.12.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri